Živković zamijenio ozlijeđenog Fabjana na FFC-u 19 Linzu: “Ta promocija se ne odbija”

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 09.09.2015 15:36h Autor:

Photo: Facebook

Ponajbolji srpski kick boksač Stevan Živković se trebao boriti na na prestižnoj priredbi GFC (Global Fight Championship) u Dubaiu zakazanoj za 18. rujan, no čitav event je prije nekoliko dana otkazan o čemu je Fight Site već izvjestio. Radi imena koje je djelomično stekao i na eventima FFC-a kroz atraktivne nastupe te brojnih fanova koje ima u regiji, Final Fight Championship mu je ponudio da uskoči na event u Linzu koji se održava za nekoliko dana. S obzirom da se spremao za nastup u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Živković je u dobroj formi te je rado prihvatio izazov.

Srbin će se boriti protiv Austrijanca Henryja Bannerta u "co-main" eventu večeri kick boksing dijela priredbe umjesto Slovenca Mirana Fabjana koji je ozlijedio koljeno na jednom od posljednjih sparinga.

"Trenirao sam naporno za Dubai. Vrlo mi je teško palo kada sam čuo da je GFC otkazan. Kontaktirao sam Marka Petraka, match makera FFC-a i pitao da li ima šanse da ipak upadnem na sljedeći njihov event. Poslije nekoliko dana mi je odgovorio da se na nesreću povrijedio Miran Fabijan te je pitao hoću li ga zamijeniti. Kada vam se ukaže prilika da se natječete na tako ozbiljnoj organizaciji poput FFC to ne možete odbiti", rekao je Živković za Fight Site te je dodao nešto o svom protivniku u Linzu – Austrijancu Henryju Bannertu.

"Henry je vrlo dobar borac. Sparirao sam sa njim u toku svojih priprema kojih sam skoro cijele završio u Beču. Pošto sam se ja spremao za -78kg, a ovo je meč u kategoriji do 85 kg bit će to i jači i čvršći protivnik. Henry je fizicki jači od mene, ali mislim da imam šanse protiv njega i da ću slaviti u Linzu."

Živković se već borio i protiv Mirana Fabjana, Slovenca kojeg je sada zamijenio u meču protiv Bannerta. Već neko vrijeme se špekulira o revanšu pa se Živković osvrnuo i na svog velikog suparnika.

"Pošto je meni Miran Fabjan idol morat ću opravdati to što se borim umjesto njega. I prvi put kada sam se borio na FFC-u došao sam kao zamjena i na kraju slavio pobjedu", zaključuje Živković.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI