Zelg: Odluka je bila između poluteške ili kraja karijere!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 18.06.2012 10:49h Autor:

Zelg na plakatu za BFC 71

Jedan od najboljih hrvatskih MMA boraca, Zelg Galešić, nalazi se ovog tjedna pred jednim od najvećih izazova u svojoj karijeri. Osim što će na drugoj strani kaveza biti prilično opasan protivnik, Attila Vegh, ovo će mu biti i prvi meč u karijeri u poluteškoj kategoriji.

Četvrtfinalni okršaj u Bellatorovom turniru poluteškaša dogodit će se ovog petka u SAD-u, a Zelg nam se javio iz glavnog grada Engleske, gdje u klubu London ShootFighters odrađuje posljednji dio priprema.

Koliko dugo već razmišljaš o prelasku u polutešku kategoriju, šta su ti savjetovali sparing partneri i treneri po tom pitanju?

"Iskreno, pa već dugo. Volim sport i volim se boriti, ali stalno paziti šta i kad jedem i koje vježbe radim da se previše ne nabildam mi se više neda. Moji prijatelji iz dvorane misle da je dobra odluka dok su treneri i menadžer ovaj put popustili."

Koliko sad imaš prirodno kila, hoćeš li trebati sada uopće skidati šta?

"Imam 93 – 94 kilograma, tako da nema skidanja."

Kako to da se nisi već i prije odlučio za prelazak u polutešku, primjerice prije 2-3 godine zbog zdravstvenih problema nastalih upravo skidanjem kila ti je propao meč u Dremu, je li to bila prekretnica nakon koje si počeo razmišljati o poluteškoj?

"Pokušavao sam godinama, ali mi nisu dali. Razumjem i njihovu stranu. Ja nisam nigdje rangiran u poluteškoj, dok moje ime ima neku vrijednost u srednjoj i po tome se rade angažmani. Moj team je iskreno bio strogo protiv prelaska, ali kad na stol staviš polutešku ili penziju, onda dobiješ što želiš."

U čemu je Vegh najopasniji, otkud prijeti najveća opasnost?

"Vjerujem da će pokušati upotrijebiti svoju snagu da me drži u  parteru, a da li će uspjeti budemo vidjeli."

Hoćeš li i ovog puta krenuti silovito i agresivno da bi završio borbu što ranije ili ćeš ipak ovog puta krenuti malo mirnije?

"Šta ti misliš?"

Koga smatraš najtežim protivnikom u ovom Bellatorovom turniru?

Iskreno, mislim da je Attila najteži protivnik kojeg sam mogao dobiti.

S kime treniraš u Londonu, ima li poznatih imena?

"Ima ih jak jako puno. Ne želim nikoga izdvajati jer je cijeli tim uz mene i svi mi pomažu kolko god mogu."

Kada krećeš u SAD, tko će ti biti u kutu?

"U utorak sam u SAD-u, a samnom idu Claudio i Paul."

S obzirom da ti je ovo prvi meč u poluteškoj, jesi li ostavio otvorenu mogućnost da u slučaju lošeg rezultata se vratiš u srednju?

"U tom slučaju idem u super tešku, možda mi ta ide bolje."

Bio si nedavno spomenuo da si u pregovorima oko jednog super angažmana, mnogi pretpostavljaju da se radi o UFC-u ili Strikeforceu. Ima li kakvih novosti po tom pitanju, ako ih možeš uopće otkriti…

"Ja sam Bellatorov borac i to je jedino važno u ovom trenutku."

Postoji li možda kakva mogućnost ili naznaka da u bližoj budućnosti možda odradiš i jedan meč u Hrvatskoj ili barem negdje u susjedstvu?

"To bi bilo super, ali za sada nema nikakvih naznaka da bi se to moglo dogodit."

"Želio bih se zahvaliti sponzoru MVP i Polleo Sport te pozvati sve iz Pule i okolice da dođu na treninge u InCage dvoranu neovisno o tome žele li trenirati rekreativno ili boriti se", poručio je Zelg.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI