Zairov zaprijetio uoči drugog FFC nastupa: “Nadam se da si spreman jer dolazim te prebiti u tvoju državu!”

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 06.03.2017 15:17h Autor:

Zairov vs. Petje

Kada je uoči FFC 26 priredbe Samo Petje ostao bez originalnog protivnika, stvar je spasio Zahid Zairov, 27-godišnji nizozemsko-ruski borac koji je svega nekoliko dana prije održavanja eventa uskočio i Slovencu pružio jako kvalitetan otpor. Skoro pa pola godine kasnije, Zairov će dobiti drugu priliku u ringu ugledne hrvatske promocije te će ga 11. ožujka u Grčkoj dočekati domaći predstavnik – Nikos Hisen.

Kako bi se što bolje predstavio FFC-ovim fanovima, Zairov se opisao kao borac za svaku prigodu, ali i kao borac čije bi vještine u punom sjaju trebali vidjeti na nadolazećoj atenskoj priredbi. Naime, za razliku od eventa u Linzu, Zahid će FFC 28 dočekati potpuno spreman te će se boriti na kilaži (67 kg) puno bližoj njegovoj prirodnoj, perolakoj, kategoriji.

“Ja nisam samo kick-boksač, ja sam oduvijek bio borac. Želim se predstaviti kao borac za svaku prigodu”, ukratko se opisao Zairov pa se prisjetio svog FFC debija.

Sa samo dva treninga je došao na noge danas aktualnom prvaku

“Imao sam borbu u Čečeniji te sam nakon iste otišao na odmor gdje sam svakodnevno tulumario. Nisam uopće bio u treningu, no FFC je trebao protivnika za Petjea i ja sam odlučio pokušati iako to nije bio meč u mojoj kategoriji. Unatoč svemu, priuštio sam dobru borbu. Pogotovo kada uzmemo u obzir činjenicu da nisam trenirao mjesec i pol, odnosno trenirao sam samo dva dana, no još sam jednom pokazao da nisam lagan zalogaj”, prisjetio se Zairov odlične borbe u kojoj ga je Petje svladao jednoglasnom sudačkom odlukom.

O idućem protivniku

“Nikosa ne poznajem dovoljno dobro, ali mislim da se radi o iskusnom protivniku, no to neće biti problem jer je svako oružje koje posjedujem opasno. Moje ruke, noge i koljena – sve je jako opasno za moje protivnike”, upozorio je Zahid grčkog borca.

Otvoren za velike dvoboje

“Perolaka je moja kategorija, a u borbi s Petjeom sam bio prelagan. Borba do 67 kilograma je savršena za mene i tu se osjećam jako dobro. Nadam se da će sve proći po planu, a u tom bi slučaju i revanš s Petjeom zvučao jako dobro, ali napad na pojas perolake bi bio savršen scenarij. Naravno, ako ponudim jako dobar nastup u ovom dvoboju.”

Zahid nam otkriva i kako se prije kickboxinga bavio nogometom, ali borbe su ipak ono što ga je privlačilo od malih nogu. Izvan ringa se opisuje kao otac i student te čovjek koji uživa u životu u društvu svoje djevojke.

Pred meč s Hisenom mu samopouzdanja ne nedostaje te je uoči odlaska u Grčku za njega imao jednu jasnu i direktnu poruku:

“Nikose, nadam se da si spreman za mene, jer dolazim te prebiti u tvoju državu!”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI