Zahariev konačno protiv Stošića u FFC-ovom ringu: Ovaj put neću nositi oružje u Atenu!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 14.02.2017 13:25h Autor:

Emil Zahariev

Emil Zahariev se vraća u Atenu na Final Fight Championship, ovog puta naoružan samo željom za pobjedom. Bugarin će 11. ožujka na FFC 28 priredbi u grčkoj prijestolnici konačno ukrstiti rukavice s FFC-ovim prvakom teške kategorije, Darkom Stošićem, godinu dana nakon njihovog prvog planiranog susreta.

Zahariev (22-7-1) je na FFC 22 priredbi u veljači prošle godine trebao biti Stošićeva posljednja prepreka na putu prema borbi za naslov s tadašnjim prvakom Dionom Staringom, ali nepromišljenost ga je koštala nastupa i prilike da i sam osigura borbu za naslov. Naime, samo nekoliko sati uoči borbe Zaharieva je privela policija je jer je sa sobom nosio nož.

“Nisam znao da zakon u Grčkoj ne dozvoljava nošenje noža. Bio sam jako razočaran što se na kraju uopće nisam borio sa Stošićem.”

U međuvremenu Zahariev nije odradio niti jednu borbu te će debi za FFC označiti njegov prvi nastup od prosinca 2015.

“Nisam se borio jer sam u posljednje vrijeme imao važnijih prioriteta. No mislim da izbivanje neće utjecati na moju izvedbu u ringu.”

S druge strane, Stošić (10-1) je nakon otkazanog meča ipak dobio priliku suočiti se sa Staringom. Pojas je osvojio u rujnu većinskom odlukom sudaca, a status prvaka opravdao je prije dva mjeseca na FFC 27 priredbi u Zagrebu gdje je u revanšu nizozemskog veterana uvjerljivo savladao upisavši pobjedu jednoglasnom odlukom.

“Stošić je očito dobar borac budući da je nosteilj pojasa. U borbama koje je odradio protiv Staringa naučio sam da ima i dobru kondiciju. Mislim da borba za mene stoga neće biti lagana, ali vjerujem da ga mogu savladati i postati novi prvak.”

Iako u borbu ulazi kao izazivač 28-godišnjak iz Ruse će sa svojih 117 kilograma imati prednost u težini, ali i u iskustvu. Bugarin je već odradio 30 profesionalnih mečeva upisavši sedam pobjeda nokautom, a čak 11 borbi završio je submissionom. No, iako se radi o borcu orijentiranom na grappling za svoj FFC debi će taktiku prilagoditi Srbinu.

“Volio bih borbu završiti pobjedom, nije bitno na koji način. Ja sam tip borca koji razmišlja i razvija strategiju u skladu s protivnikom tako da ću se taktički prilagoditi Stošiću. Ključ je u tome što ovaj put neću sa sobom ponijeti nož (smijeh).

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI