Veliki intervju za FS: Stipe Drviš o Stošićevom UFC debiju, Cro Copovom povratku, novom meču Delije…

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 18.07.2018 13:39h Autor:

Photo: Facebook

U ovom poslu se našao, kako i sam iskreno priznaje, sasvim slučajno. Uživao je u svojoj sportskoj mirovini kada je stigao poziv tadašnjeg Mirkovog menađera i poznatog hrvatskog promotora Orsata Zovka da se pridruži timu i pomogne Cro Copu u pripremama za sljedeće nastupe. Bivši  svjetski boksački prvak nije previše razmišljao – prihvatio se zadatka, a sve ostalo je povijest…

Nekoliko godina kasnije “Spider” trenira nekoliko istaknutih MMA boraca u Filipovićevoj dvorani u zagrebačkim Gajnicama. Rekli bi da se ozbiljno prihvatio trenerskog posla. Osim Cro Copa, s kojim ima sjajan odnos i odličnu suradnju, Drviš se brine za karijeru srpskog teškaša Darka Stošića, brusi formu Dubrovčanina Ante Delije, ali i pokušava posložiti stojku japanske super zvijezde Satoshija Ishiija.

Uoči njegovog drugog “UFC nastupa” u ulozi trenera, i to na UFC FN priredbi u Hamburgu narednog vikenda, u velikom razgovoru za Fight Site, Stipe Drviš je otkrio u kakvoj formi Darko Stošić ulazi u meč protiv Jeremyja Kimballa. Otkrio je i kako napreduje rehabilitacija Mirka Filipovića, koliko dugo će sam ostati u ovom poslu, a na kocnu nam je u svom stilu ponudio prognozu dvoboja Stošić vs. Kimball…

_________________________________________

Prireme Darka Stošića za UFC debi su gotove, jesi li zadovoljan odrađenim u ovom ciklusu?

“Pripreme su odrađene jako dobro i sve što smo zamislili je išlo prema našem planu. Darko je prvi puta u karijeri odradio jedne prave pripreme za meč, od samog početka, pa sve do kraja po sustavnom i pravom programu. Zadovoljan sam na kraju viđenim i spremno čekamo borbu u Hamburgu.”

Na čemu ste  najviše radili i gdje se vidi najveći napredak?

“Radili smo na svim segmentima slobodne borbe. Pripremali smo se taktički, ali i tehnički – boks, parter… Najveći naglasak je ipak bio na kondicijskom segmentu za koji smatram da je najbitniji. Bez prave kondicijske pripreme ne ide ništa. Odradili smo i vrhunske sparinge. Sumirano, sve je odrađeno zamišljenom planu i programu.”

Sparinzi su bitan dio prireme za svaki meč… Kako je to ovaj put bilo s obzirom na ozljedu Cro Copa koji je uvijek u prošlosti pomagao?

“Ovaj put smo dio priprema u kojem se sparira odradili s Antom Delijom, Ivanom Erslanom, Satoshijem Ishiijem i Josom Matkovićem kao sparing partnerima. Mislim da je to sasvim dovoljno!”

Pitanje koje sve  zanima su kilogrami s obzirom da će ovo Darku biti prvi put u dugo vremena i drugi općenito da se bori u poluteškoj kategoriji? Kakva je situacija u tom segmentu?

“Situacija je dobra. Kilogrami neće biti nikakav problem. A i za sam program skidanja kilograma ima zadan program kojeg se drži. Darko je već sada blizu potrebne kilaže. Po meni, ovo je idealna kilaža i kategorija za njega. Mislim da je poluteška njegova divizija.”

Koliko ste proučavali protivnika Jeremyja Kimballa i što ste zaključili?

“Jeremyja Kimballa smo proučavali dovoljno. Zaključak je jasan – ako želimo pobijediti, ne smijemo izgubiti!”

Drugi put za tebe kao trenera na UFC eventu… Kako si doživio prvi event u Krakowu i sjećaš li ga se uopće?

“Naravno da se sjećam Krakowa i legendarnog Mirkovog revanša protiv Gabriela Gonzage. To je jedna jako lijepa uspomena za nas, za Gonzagu baš i ne! Iskreno govoreći, UFC i nije ostavio neki poseban utisak na mene tada. Mislim da se prema svojim borcima odnose ne baš previše dobro, čak i bahato. To je organizacija koja gleda samo svoj interes i zaradu što mogu razumijeti. No, to mi se ne mora sviđati.”

Sada kada si već duboko u ovom trenerskom poslu, možeš li nam otkriti svoje osobne dojmove? Vidiš li se tu i dalje, koji su ti planovi?

“U čitavu ovu priču sam zapravo upao sasvim slučajno, na poziv prijatelja da mu pomognem. Tu sam upoznao još nekoliko kvalitetnih ljudi i ponovno sam iz prijateljskih pobuda prihvatio da im pomognem. Koliko ću ovdje ostati, ne znam. U mom slučaju je uvijek sve moguće. Možda već sutra odem svojim putem, gdje mi je da budem iskren najljepše, a možda ostanem jako dugo. Kako bi purgeri rekli – bumo vidli!”

Kada bi mogli vidjeti novi nastup Ante Delije u RIZIN-u kojeg također vodiš?

“Jak brzo ćete dobiti nove informacije o sljedećem nastupu Delije. Pregovori su upravo u tijeku.”

Ima li novosti o Cro Copu i oporavku? Kada bi mogli legendu gledati ponovno u borilištu?

“Mrav je fenomen. On nakon 8 tjedana od operacije nakon jako teške ozljede trenira već na 70 posto svojih mogućnosti. Uskoro će biti u punom treningu, a onda ćemo saznati i kada bi mogla ići  nova borba. Mirko je u glavi već spreman za dalje. Za to moraš biti prava zvijer i zato mu skidam kapu do poda.”

Prognoza meča Stošić vs. Kimball – da se moraš kladiti, na što bi stavio novac?

“Naravno da tipujem na Stošića i njegovu pobjedu, pa ja sam mu trener. Ne kockam se, niti ne kladim se. Imam sve što mi treba.”

 

Marko Petrak
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI