Veliki intervju za FS – “RoboCop” Soldić: “Brazilac je kvalitetan, ali ja sam rođen za ovo!”

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 27.11.2018 16:05h Autor:

Roberto Soldić (Photo: Facebook)

Za samo četiri dana u akciji ćemo nenadano gledati KSW prvaka Roberta Soldića. “RoboCop” će nastupiti 1. prosinca u poljskim Gliwicama protiv Brazila Viniciusa Bohrera i to kao zamjena za svog velikog rivala Borysa Mankowskog.

Planovi Ivana Dijakovića, arhitekta karijere borca koji je u protekle dvije godine stigao do čak pet europskih MMA pojaseva, su bili drugačiji. Obrana KSW-ove titule bila je planirana za prvu trećinu 2019. godine. No, dvojac nije htio iznevjeriti čelnike KSW-a s kojima imaju jako dobar odnos. Iako nije na 100 posto forme, “RoboCop” u ekskluzivnom intervjuu za Fight Site, samo nekoliko dana prije novog ulaska u KSW-ov kavez, najavljuje novu pobjedu!

Vlasnik KSW-a objasnio zašto im je Soldić toliko bitan!

Otkriva je li mu bio ponuđen Slovenac Uroš Jurišič, prognozira nastup Antuna Račića, koji će se također boriti na KSW-u 46, i najavljuje planove za 2019. godinu.
_________________________________________________

Nismo očekivali gledati te tako brzo u KSW-ovom kavezu? Kako je došlo uopće do meča na KSW-u 46?

“Pa da budem potpuno iskren i sam, niti ja nisam očekivao da ću tako brzo ponovno ići u borilište. Jednostavno smo dobili informaciju prije par dana da je Mankowski ponovno ozlijeđen. S obzirom da sam još jedino ja borac kojeg Poljaci podržavaju jednako snažno kao i Mankowskog, KSW je htio da uskočim na KSW 46. Odlučio sam prihvatiti meč.”

Dvoboj je u “catchweight” kategoriji što znači da niste htjeli ništa riskirati s kilama vjerojatno poučeni iskustvom prvog meča protiv Du Plessisa?

“Točno, meč protiv Boherera ću odraditi u ‘catch weight’ kategoriji do 80 kilograma. Sigurno je da je iskustvo prvog meča protiv Du Plessisa ovdje odigralo ulogu i sada sam puno oprezniji. Da sam za meč saznao samo dva tjedna ranije, već sada bih bio i na 100 posto. Ja sam uvijek u treningu i uvijek u formi. Moj ‘lifestyle’ je takav, pa nemam problema s uskakanjem u mečeve.”

Je li zaista bilo govora o meču protiv Uroša Jurišiča što se ovih dana moglo pročitati na nekim forumima i

od njega samoga ili se radilo tek o glasini?

“Ne znam ništa o tome. Koliko ja znam, ništa sličnoga nije bilo ponduđeno od KSW-a.”

U kakvoj si bio formi po tvojoj procjeni kada si dobio ponudu nastupiti na KSW-u 46?

“Kao što sam već rekao, ja sam uvijek u dobroj formi, uvijek sam u maksimalnom treningu. No, kakav ću biti u samoj borbi, to mogu saznati tek kada uđem u kavez i kada krene meč. Jedino što sam uvijek siguran jest da sam rođen spreman za ovaj posao kojim se bavim.”

Koliko znate od Brazilcu? Jesi li ga gledao i prije nego što ti je ponuđen ili ti je on potpuna nepoznanica?

“Nisam prije gledao Boherera i on mi je nepoznanica. Primjetio sam da je svladao jednog borca koji je bio kod nas u dvorani na pripremama. A radi se zaista o jako dobrom borcu. Tako da sigurno idem u određeni rizik. Koliko smo ga analizirali, ima vrlo dobar i opasan grappling, ali je u biti kompletan MMA borac.”

Lijepo je zvučala izjava suvlasnika KSW-a koji je rekao nešto u stilu da su Mankowskog mogli zamijeniti samo zvijezdom gabarita Soldić? Koliko ti znače takve riječi “gazde” promocije u kojoj nastupaš?

“Znače mi naravno mnogo. Uvijek je lijepo tako nešto čuti i to vam uvijek daje dodatnu motivaciju za rad i za napredak.”

Što ovaj meč znači za tvoj raspored? Znači li to da te nećemo tako skoro gledati u obrani KSw-ovog pojasa?

“Teško mi je govoriti o rasporedu u ovom trenutku, prije nego što odradim meč na KSW-u 46. Sve će biti puno jasnije u nedjelju, kada meč bude gotov i kada znamo kako sam prošao. Ja se nadam da će i nakon KSW-a 46 moj plan biti isti kao i do sada.”

Iste večeri nastupa i Antun Račić? S obzirom da ste klupski kolege, možeš li nam otkriti u kakvoj formi “Killer” ulazi u ovaj meč?

“Killer je uvijek u ‘killer modu’. Strašno je spreman, dobar je, brz je, jak je… Siguran sam da će ovaj meč pobijediti. Antun zaista trenira jako naporno, trudi se svaki trening maksimalno. Vjerujem da će upravo on biti sljedeći KSW-ov prvak u bantam kategoriji.”

Već si stigao u Poljsku, kakav ti je raspored ovog tjedna i jel ti se već priključio Ivan Dijaković koji je proteklog vikenda bio u Kini sa Zawadom?

“Ja sam već ovdje u Poljskoj punih desetak dana. Ovdje treniram, a skrasio sam se u jednom od poljskih MMA Gymova. Dvorana nudi velik broj jako dobrih boraca i sparing partnera. Ivan Dijaković je danas stigao.”

Što možemo očekivati od meča protiv Boherera?

“Kao i uvijek – dobru i atraktivnu borbu! Ja ću, kao i obično, tražiti način da meč pobijedim prekidom.”

Marko Petrak
[email protected]

KSW 46 media training!

A post shared by Roberto ‚RoboCop’ Soldic (@soldicmma) on

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI