Trušček nakon slavlja karijere: Osjetio sam da bi prednji direkt mogao proći!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 19.12.2011 10:57h Autor:

Ivica Trušček

“Malo sam se smirio, osjećaji su se stabilizirali i jako sam zadovoljan odrađenim poslom i titulom”, izjavio je Ivica Trušček nakon najveće pobjede u karijeri koja mu je proteklog vikenda na WFC-u 15 donijela pojas prvaka te borilačke promocije.

U prvom i ekskluzivnom intervjuu za Fight Site nakon slavlja protiv Lubomira Gadjeva, Trušček je otkrio kako se bilo boriti u meču s ovako velikim ulogom.

Odradio si taktički odličan meč?

“Mislim da mi je to najbolji do sada kada je u pitanju taktika i disciplina. Kada bolje razmislim, siguran sam da mi je najbolji. Držao sam se svog plana, nisam divljao i odradio sam jako dobro.”

Onaj prednji direkt je potpuno izmasakrirao Bugara?

“I inače ga dosta koristim, no jučer sam osjetio da je to pravi udarac koji bi mogao proći. Čim sam bacio prvi koji je sjeo, vidio sam da mu je tu rupa i da je treba iskoristiti. Na tome sam gradio svoju pobjedu.”

Taktika je bila izbjeći rušenja?

“Da, on je vrlo kvalitetan borac na parteru i htio sam pod svaku cijenu izbjeći meč na podu. Ukoliko i dođe do rušenja, plan je bio što prije se dići na noge.”

Koliko si se ugroženo osjećao kada te u nekoliko navrata ipak uspio srušiti?

“Ne previše. Više se radilo o oprezu. Htio sam odraditi taktički mudar meč i nisam se htio upuštati u nepotrebne situacije. Išao sam 100 posto na sigurno. Pokazalo se da je to bio pravi potez.”

Ipak, u jednoj situaciji je imao giljotinu. Koliko je to bilo ozbiljno?

“Dobro je primio dok sam bio u polugardu, no ja sam se znao izvući iz te situacije. Kada je uspio zakopčati gard, već sam se oslobodio iz giljotine. Možda je izgledalo opasno, no nije bilo.”

Gadjev je na kraju završio u bolnici…

“Da, čuo sam. Išao sam mu se javiti nakon meča u svlačionicu, no nije ga bilo. Već je otišao u bolnicu da mu pregledaju slomljeni nos.”

Zaradio si i bonus za najbolji meč večeri?

“Jesam. Napokon.”

Nakon meča si bio prilično emotivan?

“Ma moram se srediti. Trebalo je sve to prespavati. Bio sam malo i previše emotivan.”

Kakvi su planovi za dalje. I dalje misliš skidati u kategoriju do 70 kg?

“Za sada ne. Sada kada sam pobijedio, ne isplati se skidati kilograme kada ću morati braniti pojas. Organizatori su mi rekli da sljedeći meč mogu očekivati u periodu od četiri do šest mjeseci.”

Znaš li tko bi mogao biti izazivač?

“Stvarno nemam nikakvog pojma. Mislio sam da bi to mogao biti Kosnedar, no on je izgubio. Čuo sam da je Džakić nešto ozlijeđen. Vidjet ćemo.”

No, ti ne planiraš pauzirati tako dugo?

“Naravno da ne. Nemam dogovoren nikakav meč, no planiram se uskoro boriti.”

Gdje je pojas?

“U kuhinji, u vitrini.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI