Trušček: I sam sam sebi dužan objašnjenje za poraz! (VIDEO)

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 13.06.2012 10:22h Autor:

Photo by Mixfight.ru

"Dužan sam objašnjenje i sam sebi, no još ga nisam našao. Pogledao sam ponovno meč i zaista je primjetno da sam izgledao kao da nemam volje. Falilo mi je želje i agresivnosti. Moj rođeni brat je mislio da su mi platili kako bih izgubio", izjavio je ponajbolji hrvatski borac u velter kategoriji, Ivica Trušček za Fight Site, nakon što je proteklog tjedna 11. put u karijeri izgubio u profesionalnom MMA ringu. Teror je nastupio na M-1 Challenge 33 priredbi i poražen je od domaćeg borca Mukhameda Auševa.

Unatoč nedostatku želje, Ivica je i ovako "izborio" poraz podijeljenom odlukom sudaca. Što bi tek bilo da je imao malo više odlučnosti?

"On je fizički bio duplo jači od mene. Odmah sam to osjetio čim smo krenuli u meč. Rekao bih da je jači za težinsku klasu što samo ide u prilog tome da se moram natjecati u lakoj kategoriji. No, ponuda je došla da se borim u velteru i ja sam je prihvatio."

S obzirom na frekvenciju nastupa, Teror bi se mogao usporediti s Bobom Sappom? Razlika je jedino što Trušček ide na pobjedu.

"Možda je upravo u tome problem. Prečesto sam u posljednje vrijeme u ringu, gotovo svaki mjesec. Može se reći da sam kao Bob Sapp samo se ja stvarno borim i uvijek želim pobijediti."

Ovaj put tako nije izgledalo. Svi koji su gledali smatraju kako je Trušček objektivno kvalitetniji borac od ruskog protivnika, no kao da se tijekom meča sprijateljio s Auševom i tako ga poštedio poraza.

"Pričali smo tijekom meča, par puta se rukovali. Mislio sam da nikada neću podleći tako nečemu, no dogodilo se. Iako je fizički puno jači od mene, smatram da sam bio na 100 posto da bih ga sigurno pobijedio. Morat ću malo razmisliti o ovom porazu i pronaći razloge svoje bezvoljnosti. Kao što sam rekao, još ih nisam našao."

Je li problem bio dalek put, nadmorska visina i neobični uvjeti borbe na otvorenom?

"Put je bio zaista neobičan, radi se o siromašnoj sredini za koju na WikiTravelu kažu kako je ne preporučuju za putovanje. Svakodnevno smo više puta bili provjeravani od strane naoružane policije i vojske. Kada smo došli u hotel, morali smo proći kroz detektor metala. No, sve to nije utjecalo na sam meč. Ja sam se osjećao dobro, a kada sam ušao u ring već je bila večer pa sam zapravo nastupio pod reflektorima, a ne pod suncem."

Što je sljedeće za Ivicu?

"Imam dogovoren meč 31. kolovoza u Danskoj protiv neporaženog Nicolasa Dalbija. Radi se o izuzetno snažnom borcu koji u borbu ulazi s gotovo 90 kilograma. Ja ću tu biti deficitaran u snazi, no spremam za njega novu taktiku. Vjerujem da se Danci žele osvetiti zato što sam u pretposljednjem meču pobijedio njihovog Kennetha Rosfort-Neesa."

Kakva je taktika?

"Mislim da imam jedino šanse, ako ja rušim većeg protivnika i završim na podu u gornjoj poziciji", zaključio je hrvatski borac.

Marko Petrak

[email protected] 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI