Tilen Kolarič – FFC Futures pobjednik u misiji iskupljenja protiv bivšeg prvaka

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 05.04.2017 16:23h Autor:

Tilen Kolarič (Facebook)

S Final Fight Championshipovim povratkom u Ljubljanu, u ring hrvatske promocije vratit će se Tilen Kolarič, mladi slovenski borac koji će 22. travnja pred svojom publikom pokušati zaustaviti bivšeg prvaka lake kategorije – Ahmeda Vilu.

Tilen je inače pobjednik FFC Futuresa iz 2014. godine, a posljednji nastup pod okriljem FFC-a odradio je prije otprilike dvije godine. I tada je Kolarič nastupio u glavnom gradu Slovenije, no meč s Danilom Belluardom nije prošao po planu, ali mu je zato donio želju za iskupljenjem koje će tražiti za nešto više od dva tjedna u Dvorani Tivoli.

“U lovu sam na iskupljenje. Znam da nisam bio pravi u prošloj borbi i planiram popraviti dojam. Ako to učinim pred svojom publikom, onda još bolje”, odmah je u početku razgovora poručio mladi Slovenac.

A za ozbiljnog protivnika potrebne su mu i ozbiljne pripreme pa se tako ništa ne prepušta slučaju te se dobar savjet traži na sve strane.

“Pripreme radim kod starih poznanika, a to su MMA Brežice, Hrvački klub Lokomotiva, Black Dragon akademija i ATT Zagreb. U Brežicama radim taktičke treninge i stojku, MMA i treninge da ubijaju boga u meni. U Lokomotivi hrvanje, a u Black Dragonu jiu-jitsu. U ATT-u radimo većinom MMA sparinge, a pomalo i taktičke pripreme. Sve u svemu, okružen sam s dobrim ljudima koji mi puno pomažu i ovo prigodom bih se svakom od njih zahvalio za svu pomoć.”

O Ahmedu Vili

“Ahmed je jedan dobar i čvrst borac koji marljivo radi. Uvijek izgleda spreman i djeluje dobro potkovan u svim segmentima. Trenira u dobrim timovima, što mu očigledno ide u korist. Ali još uvijek mi se čini malo jednodimenzionalan, to jest, ima jako, jako dobar parter, gdje i mislim da bi mi mogao stvarati probleme. Sve ostalo me ne brine previše, iako sam siguran da mu mogu parirati i u parteru.

Moglo bi se reći da smo podosta slični borci jer i za sebe smatram da sam opasniji na parteru, ali isto tako vjerujem da sam bolji u ostalim segmentima borbe. Samim time smatram kako sam kompletniji borac i to ću dokazati u Ljubljani.”

Od Tilenovog FFC Futures naslova prošle su tri godine i na FFC 29 priredbi će Vilu dočekati puno kompletnija i samopouzdanija verzija slovenskog borca.

“Čini mi se da sam jednako napredovao u svim dijelovima, u hrvanju možda čak i najviše jer prije ni nisam redovito trenirao hrvanje. Sve ostalo je na jednom drugom, boljem nivou, uključujući i fizičku spremu.”

Promjena kategorije

Baš poput Vile, i Kolarič se odlučio na promjenu kategorije te će ga novi ulazak u FFC-ov ring dovesti u među neka nova imena i rivale u borbi za pojas.

“Tako sam odlučio zbog svoje težine. U takozvanom ‘off seasonu’ se krećem okolo sa slabih 77 kilograma, što je za laku kategoriju, po današnjim standardima, jako malo. Većina boraca, koje poznajem i koji se bore u lakoj kategoriji, kreću se okolo sa 80+ kila. To, plus moja građa, po kojoj sam po defaultu fizički malo slabiji, stvarala mi je puno problema, pogotovo kada se zahvatiš s nekim tko je dosta jači i teži.

Izgleda da mi se sad u perolakoj sve poklopilo. Nemam problema s kilama, a prvenstveno sam dosta veći od ostalih boraca. Koristi mi to u svim segmentima – u stojci sam duži, u hrvanju i na parteru su dečki lakši, a zato je i meni lakše. Još sam bolje pripremljen jer jedem pametne stvari, a ne kao prije kad sam jeo kao svinja pa sam imao barem nekoliko kilograma previše za skinuti.”

Pobjeda nad bivšim prvakom lake i čovjekom koji se borio za naslov perolake kategorije mogla bi Tilena pogurati u ozbiljnog izazivača za pojas Filipa Pejića, no u ovim je trenucima njegov fokus isključivo na mladom bosanskohercegovačkom talentu.

“Naravno, pobjeda bi mi značila jako puno. Smatram da bi me lansirala prema vrhu i popravila gorak okus kojeg je ostavio zadnji nastup u FFC-u. A što se tiče mjesta izazivača, o tome se još ne brinem. Čeka me prvo Ahmed, treba prvo njega premostiti. Onda ćemo vidjeti kakva će biti situacija”, zaključio je Kolarič.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI