Stošić najavio teške udarce i nokaut, a Staringu poručio: Srest ćemo se uskoro, to je sigurno!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 09.06.2016 15:13h Autor:

Darko Stošić

Na drugoj po redu američkoj Final Fight Championship priredbi svoju će priliku dobiti i ponajbolji srpski borac – Darko Stošić. Opasni teškaš iz Beograda će svoju neporaženost u ringu hrvatske promocije pokušati nastaviti i ove subote u susretu s Amerikancem Mannyjem Murillom.

Pripremao se Stošić za okršaj koji mu je mogao donijeti pojas, no aktualni prvak Dion Staring se ozlijedio na jednom od svojih posljednjih treninga i na taj način natjerao jednog od najboljih FFC-ovih teškaša na promjenu protivnika. No možda i više od samog protivnika, Darka je zabrinjavao jet lag s kojim nije imao iskustva. Stoga se sa svojim timom u SAD otisnuo nekoliko dana ranije kako bi se što bolje naviknuo na vremensku razliku.

Kako stvari stoje, Darko se smjestio u SAD-u gdje odrađuje posljednje treninge uoči meča koji ga čeka u Springfieldu, a svoje dojmove o svemu je iznio i čitateljima Fight Sitea.

Pripreme

“Pripremao sam se na više mjesta i uglavnom sam se koncentrirao na rad u stojci. Judo mi je osnova i to samo dopunjujem!”

Između ostalog, Stošić je ove godine pripreme odrađivao i s Goranom Babićem, svratio je i do zagrebačkog ATT-a, ali sasvim očekivano najviše pamti treninge s legendarnim Cro Copom.

“Da, bio sam neko vrijeme u Hrvatskoj i to sam dobro iskoristio. Stekao sam puno novog iskustva. Pogotovo u treninzima s Cro Copom, oni su mi bili najdraži! Samo to iskustvo s njim, ali i s drugim borcima, pomoglo mi je da se još malo tehnički i psihički uzdignem!”

Nakon Atene i Emila Zaharieva, srpski je borac zamalo ostao i bez nastupa u Springfieldu

“Već sam naviknut na to da mi borci otkazuju. Nadam se da je, kao što Staring govori, ozljeda stvarni razlog njegovog odustajanja, ali dobro, srest ćemo se uskoro, to je sigurno!”

A što misli o novom protivniku…

“Novi protivnik nije kao Staring, ali svakako ću biti oprezan, kao što sam i uvijek bio. Nisam ništa mijenjao, spreman sam. To je najvažnije!”

Iako je Amerikanac više naviknut na borbu u kavezu, Stošić ring ne gleda kao svoju prednost, nego je nju pronašao na drugom mjestu.

“Ne oslanjam se na to. To pravom borcu ne smije predstavljati problem! Spremao sam se za tri runde sa Staringom, svi znaju koliko on može izdržati. Mislim da mi je to najveća prednost!”

Od FFC-a očekuje velike stvari

“Po prvi put sam u SAD-u! Nikad prije nisam bio i stoga mi je uoči polaska ovo bilo još jedno dodatno uzbuđenje! Mislim da će FFC postaviti standard! Promocija je već na svjetskom nivou i drago mi je što sam dio nje.”

Iza njega su tri impresivna nastupa u FFC ringu, a američkoj publici namjerava ponuditi…

“Ono što publika voli! To su teški udarci, nokauti i prekidi!”

Stošić i Murillo odmjerit će snage na FFC 25 eventu koji nas očekuje sutra u 20:00 sati po američkom, odnosno u subotu u 02:00 sata iza ponoći po hrvatskom vremenu. Izravan prijenos priredbe pogledajte na Fight Channelu ili FightChannelTV.com.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI