Staring uoči meča s 14 godina mlađim Stošićem: Bit će ovo dobra borba – stari vojnik protiv mladog talenta!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 30.08.2016 14:16h Autor:

Dion Staring

Kraj rujna donosi novi izazov u bogatoj karijeri 38-godišnjeg Diona Staringa. FFC-ov teškaški prvak će 23.09. u Linzu po drugi put braniti pojas do kojeg je stigao krajem 2014. godine u borbi s bivšim UFC-ovim prvakom Riccom Rodriguezom.

Staringovu će titulu u austrijskom gradu napasti čak 14 godina mlađi Darko Stošić. Podsjetimo, aktualni prvak i talentirani Srbin trebali su biti dio FFC-ovog posjeta Sprinfieldu, no ozljeda nizozemskog borca je prolongirala njihov susret. U međuvremenu je Staring zaliječio ozljedu, a Stošić ekspresno riješio Mannyja Murilla i upisao novu pobjedu.

“Mučile su me stare ozljede i morao sam uzeti pauzu dok ih nisam zaliječio. Sada se osjećam puno bolje”, otkrio nam je Staring.

FFC-ov prvak se za idući ispit priprema u proslavljenom Mike’s Gymu, ali i u vlastitoj dvorani poznatoj i kao “Dion Staring’s Gym”.

“U Mike’s Gymu se pripremam s Gilbertom Yvelom i Mikeom Passenierom. Trener Stuart Samson se brine o mom hrvanju i igri na podu, dok je Tom Derkzen zadužen za kardio i snagu.”

Staring smatra kako će veliku ulogu u ovom meču odigrati razlika u iskustvu, ali da su snaga te kardio također od velike važnosti u borbi s protivnikom kojeg je okarakterizirao na sljedeći način:

“Darko je mladi talentirani borac. Ima puno vještina, ali svaki borac ima rupe u svojoj igri. Bit će ovo dobra borba – stari vojnik protiv mladog talenta.”

Prognoza?

“Pojas se vraća u Nizozemsku”, ukratko će prvak.

“The Soldieru” će ovo biti peta borba unutar FFC-ovog ringa, a s organizacijom je od FFC 8 priredbe i borbe s Antom Delijom koja se pokazala kao ključna za nastavak njegove karijere.

“Volim se boriti za FFC, riječ je od dobroj i velikoj organizaciji, samo smatram da mi nedostaje prilika za češćim nastupima. Obožavao sam Pride pravila, a otkako sam dio promocije najviše će mi u pamćenju urezanim ostati borba s Antom Delijom. Iza mene su tada bila tri velika poraza i razmišljao sam o prekidu karijere. Mike, Stuart i Tom su vjerovali u mene i gurali me do pobjede u toj borbi, ali i do osvajanja titule koja je stigla godinu dana kasnije.”

Stalni posjetitelj Mike’s Gyma je i jedan od najpopularnijih kick-boksača današnjice, Badr Hari, koji će 10. prosinca u Njemačkoj napasti titulu Rica Verhoevena. Za kraj ovog razgovora, FFC-ov prvak nam je iznio svoju prognozu ovog dvoboja, ali i otkrio kako se u ovim pripremama nije uspio vremenski uskladiti s Harijem.

“Badr trenira u različito vrijeme od mene. Mislim da će pobijediti u svom idućem nastupu. Rico je dobar borac, ali Mike može motivirati Badra te uvidjeti rupe u Verhoevenovoj igri”, zaključio je Staring.

Staring i Stošić bit će dio sjajnog FFC 26 eventa o kojem više informacija možete saznati posjetom na službenu stranicu promocije.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI