Sep: Ovo je bio moj posljednji amaterski meč!

intervjui 09.08.2016 10:41h Autor:

Sep vs. Borges

Hrvoje Sep je odmah nakon poraza od Michela Borgesa dao izjavu na HRT, u kojoj je izrazio veliko razočaranje porazom te ostankom bez medalje.

Puno je Hrvoje uložio u ovaj nastup, možda čak i previše da bi bio zaustavljen već na drugoj stepenici, borbu prije nego se trebao sučeliti protiv najboljeg na svijetu, Julia Cesara La Cruz. Tako će sad na moćnog Kubanca ići Borges, dok Sep odlazi kući. Ipak, ono što je Hrvoje naljutilo su suci, koji su pobjedu dodijelili njegovom protivniku.

“Da sam protiv njega boksao u bilo kojoj drugoj zemlji, ja bih pobijedio. Prva runda je bila izjednačena, a u ostale dvije sam ja uputio više neuzvraćenih udaraca. To je tako, svaki njegov udarac udarac pratio je huk s tribina, a moji su prošli u tišini što je vjerojatno utjecalo na suce. On je pametno boksao kad je ostao bez snage, držao je i odugovlačio. Jako sam razočaran”, rekao je Hrvoje, koji s 30 godina na leđima pravi zaokret u svojoj karijeri:

“Gotovo je s amaterskim boksom, ovo je moj posljednji amaterski meč. Odlazim u profesionalce. Imam već nekoliko ponuda pa ćemo vidjeti što će se dogoditi.”

Razočaranje nije krio niti njegov trener Leonardo Pijetraj, koji je na ovo sve dodao:

“Kad boksate s domaćim boksačom onda morate odmah krenuti i ostaviti dojam na suce. To Hrvoje nije učinio, nije se držao dogovorene taktike i to mu zamjeram. Ostale dvije runde je odradio dobro, pogotovu je u trećoj bio dominantan, ali to na ovakvim natjecanjima protiv domaćeg boksača nije dovoljno. Ovdje je samo valjda pet kvalitetnih sudaca, a ostalo su amateri koji niti ne prate boks. Zato uvijek govorim da je amaterski boks daleko nepošteniji od profesionalnog”

Hrvatski boks ostao je na Filipu Hrgoviću, kojem za osiguranje medalje trebaju pobjede u dva meča. Prvi od njih je na rasporedu u subotu, a čeka ga Ali Demirezen iz Turske.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI