Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Saša Mučnjak nam otkriva kako je nakon Cro Copa sparirati Miočiću | Fight Site

Saša Mučnjak nam otkriva kako je nakon Cro Copa sparirati Miočiću

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 03.02.2012 10:51h Autor:

Saša Mučnjak, Ilija Ćavarović, Luka Jelčić, Martin Starčević

Fight Site vam donosi ekskluzivan intervju sa bivšim Cro Copovim, a danas sparing partnerom Stipe Miočića – Sašom Mučnjakom.

Profesionalni putevi dugogodišnjeg Cro Cropovog sparing partnera, Saše Mučnjaka i Mirka Filipovića razišli su se proteklog ljeta. Gorostasni borac je odlučio potražiti nove profesionalne izazove i otisnuo se preko “Velike bare” gdje je tijekom suradnje s Cro Copom stekao mnoge odlične kontakte i prijateljstva.

Fight Site je prije nekoliko dana javio kako je Mučnjak iz Chicaga preselio u Cleveland kako bi pomogao u pripremama drugog hrvatskog MMA borca u UFC-u, novopridošlice Stipe Miočića. Saša nam se jučer javio s prvim dojmovima iz Miočićevog trening kampa.

“Ovdje sam već od nedjelje i odlično sam se uklopio u par dana rada. Nisam znao što očekivati od Stipe, jer se radi o relativno novom borcu, no moram priznati da sam se pozitivno iznenadio. On je vrhunski hrvač koji se sjajno snalazi na parteru, a ono što me još više iznenadilo je njegova enormna snaga”, otkrio je Mučnjak u razgovoru za Fight Site dodavši kako Miočić ne posjeduje samo znanje borbe na parteru.

“Ne bi čovjek rekao na prvu, ali kada Stipe udari, sve se trese. Zaista ima tešku ruku kojom može nokautirati bilo koga.”

Pitali smo Mučnjaka kakva je razlika u treningu s Cro Copom i novim “poslodavcem”.

“Razlika je zaista ogromna. Ovdje se radi o velikoj dvorani koja ima dva kaveza, boksački ring i veliki tatame. Uz dvoranu je i teretana, sauna i dvije dvorane sa spravama ‘za mučenje’ gdje treneri doslovce tjeraju borce do krajnjih granica. Toliko ih forsiraju da ovi povraćaju i padaju s nogu.”

I tehnički dio treninga je podijeljen na više segmenata.

“Borci imaju posebnog trenera za kondiciju, posebnog za boks, za BJJ i za hrvanje. Također, imaju još jednog čovjeka koji se brine za njihovu prehranu. Može se reći da je kod Cro Copa bila stara škola, a ovo je moderna dvorana gdje je trenažni proces smišljen i odrađen do posljednjeg detalja.”

Kakva je atmosfera?

“Sve je za pet. Stipe je vrhunski dečko koji je uvijek dobre volje i spreman za šalu. Atmosfera u cijelom kampu je strašna”, priznao nam je zadovoljni Mučnjak.

Na kraju smo ga zamolili i za usporedbu Cro Copa i njegovog nasljednika u UFC-ovoj teškoj kategoriji.

“Mirko je jedan jedini i neponovljivi. Takav udarac se neće tako brzo opet roditi. No, što se hrvanja i snage tiče, mislim da bi mu Stipe tu mogao parirati bez većih problema”, zaključuje Mučnjak koji nam je obećao poslati i galeriju fotografija koje ćemo vam sutra ekskluzivno objaviti na Fight Siteu.

Marko Petrak

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI