Saša Drobac: Želim da publika uživa u mojim borbama i da ih s nestrpljenjem iščekuje!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 13.10.2015 14:18h Autor:

Photo by Ivana Kaurloto

Saša Drobac je mladi hrvatski MMA borac s velikim potencijalom. U četiri odrađena meča pokazao je kako je opasan i na nogama i u parteru. Drobac će 23. listopada na FFC-u 20 u Ciboni ponovno ući u ring gdje će ga čekati Roberto Soldić.

Imate pozadinu u judu i grapllingu. Je li to i dalje vaša velika prednost ili vam je tehnika sada zaokružena i podjednaka u svim aspektima?

"Judo sam počeo trenirati sa 7 godina i to ce uvijek ostati moja prva ljubav. Danas mogu reći da borbu mogu voditi u bilo kojem smjeru, da li je to parter, klinč ili stand up. Svaki dan se trudim da budem bolji u svakom aspektu jer danas vise nije priča kao prije par godina da se borci gledaju jednostrano, sad su svi dobri u svemu."

Idući protivnik vam je Soldić. Imate li plan borbe koji planirate nametnuti ili ćete pustiti da se borba razvije pa zatim tražiti najbolju taktiku kako završiti borbu?

"U svaku borbu ulazim s planom, pa tako i u ovu. Borbu ću završiti čim prije jer u ponedjeljak moram biti na treningu."

Vaš protivnik također ima pozadinu u judu, hoćete li zbog toga imati dodatnu motivaciju dokazivati se u klinču i parteru?

"Potrebu za dokazivanjem nemam, tehnički sam puno potkovaniji i ta razlika će se osjetiti."

Soldić trenira u Dusseldorfu s imenima kao što su Gilbert Yvel i Stefan Leko. S druge strane, vi ste član American Top Teama, jednog od najboljih MMA timova na svijetu. Jeste li trenirali ili razmišljali o tome da odete trenirati u ATT stožer u Americi?

"Proveo sam dobar dio prirema u ATT-u na Floridi s puno više zvučnih imena, tako da sam stekao dojam kako je biti u takvom okruženju. Imam plan vratiti se u Ameriku i podići svoje znanje na jedan viši nivo. "

U zadnjoj borbi ste pobijedili Tadiju Majića. Kakav je bio osjećaj boriti se s poznatim licem i je li ta pobjeda bila dodatno zadovoljavajuća s obzirom na natjecateljski duh između vas dvojice?

"To je borba koju ću pamtiti cijeli život, posebna je."

Izjavili ste da ne volite gubiti, kako se na vas odrazio poraz protiv Zdravka Dukića?

"Mislim da nitko ne voli gubiti, ali ja sam se naučio nositi s porazima još od malih nogu kad sam zakoračio na tatami. Iz svakog poraza se nauči nešto i to je najbitnije. Dukić me pošteno pobijedio i čestitam mu."

Koliko težine skidate uoči borbe? Mnogi borci govore da je to najteži dio pripreme za meč, kakvo je vaše iskustvo?

"Nikad nisam imao problema sa kilama. Trenutno mi je ostalo svega par kilograma za skinuti tako da ću biti točan."

Razmišljate li uoči i tokom borbe kako bi trebali imati što atraktivniji nastup (kao npr. vaša pobjeda flying armbarom u prvom meču) ili se samo koncentrirate na pobjedu?

"Pobjeda je prioritet, a atraktivnost imam u sebi. Želim da publika uživa u mojim borbama i da ih s nestrpljenjem iščekuje."

Osim što ste borac također ste i student. Možete li nam reći na koji fakultet idete i kako napreduje studij?

"Promijenio sam dva fakulteta koji su vezani za ekonomiju i poduzetništvo, a sad sam se prebacio na treći, a to je sportski menadžment na Libertasu. To je ono što me zanima i sad sam zadovoljan gdje jesam. Želim ostati vezan za sport i graditi karijeru u dvorani i izvan nje."

MMA je opasan i ne baš najbolje plaćeni posao. Što vas motivira da se borite?

"Nažalost je tako, ali nadam se da će se to jednoga dana promijeniti i da će se isplatiti trud koji jako puno boraca ulaže u ovaj sport. Kad jednom kreneš s MMA-om teško je izaći, počinješ shvaćati da svakim treningom učiš nešto novo i nikad nije dosta. Moj cilj je doći do vrha i ostati zapamćen, a konkurencija je moja motivacija, što ih je više to je moja želja za pobjedom veća."

Još ste mlad borac i sigurno možeš još puno napredovati no, na temelju dosadašnjeg treninga i ovih nekoliko odrađenih borbi, misliteli da ste potencijalno UFC materijal?

"Prostora za napredak uvijek ima, a ja sam željan znanja i usavršavanja svojih vještina. Dok sam bio na Floridi prošao sam torturu od top boraca u svijetu i shvatio sam da me od njih dijeli samo kontinuirani trening s borcima na tako velikoj razini. Svojim borbama ću dokazati sebi i ostalima da sam vrijedan svijetskih organizacija.

Za kraj želim pozdraviti sve čitatelje Fight Sitea, zahvaliti se svom American Top Teamu, svim sparing partnerima i Abargo rehabilitaciji što su me pripremili za ovaj meč. Vidimo se u Ciboni!"

Dvoboj između Drobca i Soldića  možete pogledati 23. listopada na FFC 20 priredbi u dvorani Dražen Petrović u Zagrebu, ali i u izravnom prijenosu na Fight Channelu.

Igor Mićić
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI