Samo Petje: Sprema se velika stvar u mojoj karijeri!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 09.01.2015 11:14h Autor:

Foto Fight Site

Samo Petje je od solidnog lokalnog kick boksača u nešto više od godinu dana isplivao do statusa europske borilačke zvijezde. Njegov ulzet je uglavnom ostvaren kroz odlične nastupe u FFC ringu što je na koncu kulminiralo i osvajanjem FFC pojasa u kategoriji do 70 kilograma. Vrhunske nastupe je kapitalizirao i u Japanu gdje je naprije pobijedio Hinatu Wanatabea, a prije nekoliko dana još jednu japansku zvijezdu Blade promocije – Yosuhira Kida.

U intervjuu za Fight Site, Slovenac se osvrnuo na posljednji dvoboj i sjajnu pobjedu, ali je i otkrio planove za budućnost.

Kako si zadovoljan nastupom u Japanu? Lokalni mediji su te jako nahvalili…

"Dvoboj je protekao u očekivanjima koja smo si postavili prije odlaska. Držao sam se zadane taktike koju smo pripremili. Ona je glasila da moram zatvarati prostor svom protivniku i onda kretati u napade. Pokazala se kao dobra taktika."

Kido je poznat kao kvalitetan borac, no protiv tebe je bio deklasiran?

"U pripremi smo primijetili da je dosta statičan i da kontrira na pojedinačne udarce. To smo odlučili iskoristiti u svoju korist. Konačni ishod je jako dobar i sretan sam zbog pobjede."

Dva puta si ga rušio, na kraju je meč otišao na bodove?

"Zadovoljan sam sa nastupom. Radio sam kako smo se pripremali, dogovorili i kako sam htio. No, svjestan sam da imam puno prostora za napredak i  da imam mnogo posla prije sljedećeg meča. Slijedi mi brušenje nekih stvari uoči ispita koji će stići, a koji su definitivno još teži."

A što slijedi?

"U ovom trenutku ne mogu iznijeti točno sve planove koje imam. Jednostavno ne smijem pričati o njima, no saznat ćete na vrijeme o čemu se radi. Mogu vam otkriti da se sprema nešto veliko za mene i moju karijeru i to će biti možda i presudni korak prema naprijed. Surađujući s gospodinom Orsatom Zovkom sam vrlo brzo isplivao i na tome mu mnogo zahvaljujem. Sigurno je da ću braniti FFC pojas, napadati pojas u Bladeu, a vjerojatno i potpisati za još jednu veliku svjetsku promociju."

Japan je meka borilačkih sportova i želja svih boraca je nastupati u Zemlji izlazećeg sunca. Kakvi su tvoji dojmovi?

"U Japanu je sve savršeno. Borci se cijene i sve je na najvećem mogućem nivou. Čim dođete tretiraju vas kao zvijezdu, a aktivnosti koje moram odraditi su vrlo dobro usklađene i ne remete koncentraciju borcu. Nadam se da će i sve druge promocije usvojiti te standarde. Pravi je gušt boriti se tamo, a od borca se prije svega očekuje da u ringu da sve od sebe. Sve ostalo je manje bitno", zaključio je Petje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI