Ruben Wolf: Cilj mi je doći u UFC!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 02.06.2014 13:42h Autor:

Wolf vs. Delija

Ruben Wolf, MMA borac iz Njemačke, po drugi će put u kratkom vremenu doći u Hrvatsku. Početkom svibnja ove godine na FFC 2 Futuresu borio se protiv Ante Delije koji ga je svladao giljotinom. U Zadru će mu na FFC 13 protivnik biti Saša Milinković.

Ruben Wolf je karijeru profesionalnog MMA borca započeo 2010., nakon što je godinama bio hokejaš. No, česte suspenzije zbog velikog broja isključenja nagnale su ga da promijeni karijeru i krenu u svijet slobodnih borbi. U ovom je trenutku na polovičnom učinku jer u 12 borbi ostvario je 6 pobjeda i 6 poraza. U tih 12 dosadašnjih borbi jednog je protivnika posebno zapamtio i izdvojio.

"Rekao bih da mi je Gerald Turek, s kojim sam se borio u studenom prošle godine, bio dosad najzahtjevniji protivnik. On je iskusan borac, mogu slobodno reći veteran koji ima glavu čvrstu poput stijene, a i odličan je tehničar.", rekao nam je na početku razgovora Wolf.

Nakon što je bio u Opatiji imat će priliku upoznati se i s drugim hrvatskim gradom.

"Iskreno, ne znam mnogo o Zadru, ali pokušao sam se informirati koliko god mogu. Znam da je to grad velike povijesti, grad s brojnim znamenitostima koji ima lijep krajolik. No, nažalost neću imati previše prilike razgledati ga i bolje upoznati."

Zato je dobro proučio svojeg protivnika Sašu Milinkovića kojem će ovo biti drugi nastup na Final Fighting Championshipu.

"Znam da je odličan u grapplingu što potvrđuje kad se borba prebaci u parter. Upravo zato mislim da je moja prednost u toj borbi u stand-up dijelu. Tu sam sigurno favorit. Međutim i u parteru se osjećam prilično dobro i samopouzdano. No, vidjet ćemo. Svaka borba donosi mnogo nepredviđenih situacija. Naravno, morat ću biti posebno oprezan da se ne dovedem u neku glupu situaciji kao što je to bilo protiv Delije. Morat ću pokušati izbjeći submission kojim bi borba mogla biti okončana."

O taktici za meč nije želio previše govoriti, ali sasvim je jasno da će pokušati sve učiniti da se borba ne prebaci u parter.

"Ne želim vam otkrivati detalja oko taktike za ovu borbu. Mogu vam samo reći da želim vidjeti je li spreman izdržati moje udarce. Ako pak borba ode u parter nema veze. I za to sam spreman."

Jedno je sigurno, kad je Wolf u ringu gledatelji mogu očekivati mnogo akcije jer u svojim se mečevima nikad ne štedi.

"Uvijek tijekom borbe dajem sve od sebe kako bi gledatelji mogli uživati. FFC i ljudi koji rade u toj promociji prema meni su iznimno korektni i vrlo su susretljivi. Ono što je bitno i što sam shvatio dok sam bio u Opatiji, navijači su u Hrvatskoj sjajni. Zbog svega toga dati ću sve od sebe kako bi pokazao koliko sam počašćen što mi vjeruju i daju priliku da sudjelujem na ovako dobrom eventu."

Wolfovo bi zadovoljstvo bilo još veće kad bi u petak 6. lipnja u dvorani na Višnjiku došao do pobjede.

"Nadam se da ću u Zadru ostvariti pobjedu te da ću samim tim zaslužiti nove nastupe na FFC-u. Kad je budućnost u pitanju u ovom trenutku jednostavno želim biti što duže profesionalac u ovom sportu, sve dok se mogu boriti. Naravno, kao i svima koji sudjeluju u MMA borbama, glavni mi je cilj jednog dana stići do UFC-a.", rekao je za Fight Site Ruben "The Viking" Wolf.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI