Roberto Soldić: U mojim očima još uvijek sam neporažen!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 12.08.2016 16:52h Autor:

Roberto Soldić

MMA priča Roberta Soldića dobit će novo poglavlje 1. listopada kada će u Baselu napasti velter titulu SMMAC promocije. Neporažni Švicarac Urs “Pablo” Ortmann stajati će kao prepreka 21-godišnjem Vitežaninu da se okruni naslovom prvaka do 77 kilograma. Bit će to prva borba za Soldića nakon što je u lipnju odlukom sudaca doživio prvi poraz u karijeri obračunavši se s neporaženim i iskusnim ruskim talentom Jaroslavom Amosovom u borbi za pojas Tech- Krep FC promocije u Krasnodaru.

“Ništa još ne znam. O protivniku jedva da išta znam. Zvali su me i ja sam samo prihvatio meč bez previše razmišljanja”, rekao je Soldić u nedavnom razgovoru za Fight Site.

Borba s Amosovom označila je prvi poraz, ali ne i u Soldićevim očima.

“Ništa se nije se promijenilo, ali ja ne vidim gdje je tu poraz. Druga bi priča bila da sam izgubio prekidom, ili da me protivnik izdominirao na podu ili u nekoj poziciji. Ali ovako ja uopće sebe ne vidim kao gubitnika. Ljudi s kojima sam pričao uglavnom govore da sam ja pobijedio, manji dio tvrdi da je bio “draw”, a njemu pobjedu nitko nije dao. Ne znam, ja se ne osjećam poraženo. Dapače, ovo mi je samo dalo još veću motivaciju jer vidim da se mogu nositi s eltinom konkurencijom. On je prvi kanditat za UFC tako da sam sada samo motiviran svakim danom raditi još više

Soldić je u Rusiji zasigurno mogao više, ali protivnik mu stilom borbe nije previše pomagao .

“Problem je bio u tome što je on čekao da ja napravim pogrešku. Vidio sam da ne želi ulaziti u razmjene i pomalo je bježao od mene. Uzdrmao sam ga par puta. Pod je također bio klizav, bilo je teško raditi. Svaki put kad sam pokušao baciti kick on je bježao od mene. Kako god bilo, mislim da sam ja njemu stvarao pritisak, naročito u prvoj i trećoj rundi. On je dobio drugu rundu samo zato što me srušio, ali ja sam se malo i okliznuo. On je samo čekao da ja napravim pogrešku.”

Ruska avantura- nova motivacija

“Ne znam, ja se ne osjećam poraženo. Dapače, ovo mi je samo dalo još veću motivaciju jer vidim da se mogu nositi s eltinom konkurencijom. On je prvi kanditat za UFC tako da sam sada samo motiviran svakim danom raditi još više.

U budućnosti očekujte odlučnijeg Soldića

“Unatoč porazu izvukao sam pouku iz te borbe. Shvaćam da moram u borbe ulaziti malo odlučnije tako da ću od sada biti agresivniji i neću previše kalkulirati.”

Urs Ortman zasada je nepoznanica

“O Otmannu ne znam previše. Znam da mu je baza u grapplingu, ali vidio sam da je i muay thai prvak to znači da je i on kompletan borac. Mlad je i neporažen, ali mene to zapravo i ne brine previše, ja se borim s bilo kim. Pogledao sam kratko snimku gdje baca neke kickove i više me ništa nije zanimalo. Samo sam htio vidjeti kakav je u borbi.

“Ja uvijek radim na svim segmentima MMA-a, ali u posljednje vrijeme sam se malo više aktivirao na podu kako bih još više zaokružio svoje vještine. Teško mi je sada reći hoću li se još više koncentrirati na parter specifično za ovu borbu, bit će potrebno još proučavati protivnika.”

Otmann manji izazov od Amosova?

“To ćemo vidjeti kad meč završi. Nikad se ne zna.”

 

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI