Reljić: Raskrstit ću sa SFL-om, u kontaktu sam s Joem Silvom

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 23.11.2012 12:01h Autor:

Goran Reljić (photo: openwalls.com)

Ponajbolji hrvatski MMA borac, 28-ogodišnji Goran Reljić u iščekivanju novog nastupa dao je intervju za Fight Site. Pronašao je novi dom u Zagrebu i počeo ponovno trenirati s Igorom pokrajcem.

Gorane zakomplicirala se situacija oko tvog nastupa za indijski Super Fight League. Objavljeno je da ćeš se boriti protiv Ukrajinca Vasilija Klepikova, no i to je propalo?

"Ne znam što bih rekao. To je istina. Pokušali su mi naći novog protivnika, no sva petorica odbila su se boriti sa mnom. Neću o imenima, ali svi su UFC-ovi veterani. Trebao sam nastupiti, ne znam što se počelo događati. Oni su već počeli smanjivati ugovore stranim borcima i većina je odbila nastupati pod novim uvjetima. Mislim da ću raskrstiti s njima ukoliko se nešto brzo ne riješi. Tražim već dugi meč, šteta bi bilo da ne odradim ništa jer sam u dosta jakom treningu."

U poluteškoj ili teškoj kategoriji?

"Najidealnije bi bilo do 93 kilograma, ali prilagodljiv sam. Voljan sam spustiti i podići kilažu ovisno o ponudi. Ako je ponuda korektna zašto ne."

Posljednji nastup odradio si za Draku u Rusiji i pobijedio odlukom. Kakva su iskustva s europskim MMA promocija?

"Ja imam iznos ispod kojeg ne idem. Ima dobrih organizacija u Europi, pogotovo Rusiji. Kad sam bio Rusiji bili su vrlo korektni, iako su imali malo čudna pravila. Oni su preferirali stand up borbu i bliži su kick boksu, tako da su dozvoljavali 30 sekundi partera, a meni ni toliko. U švicarskoj sam se borio protiv Rogenta Lloreta, a to su najavili kao meč za naslov, iako ne znam što je to bilo. Dobio sam, bilo je OK, ali nisam bio zadovoljan. Puno su novca uložili u organizaciju, a premalo su platili borce."

Ponovno intenzivno radiš s Igorom Pokrajcem…

"Radimo zajedno već dugo vremena s prekidima. Znamo se od prije i rad s njim mi donosi odličan napredak. Kad sam već tu u Zagrebu zašto ne bi trenirali zajedno. Ujutro treniram snagu i specifiku s Draženom Forgačem, a popodne sam s Pokrajcem u Croatian Top Teamu."

Pokrajac se uskoro bori s Joeyem Beltranom u Australiji. Kako vidiš taj meč?

"Mislim da će meč završiti loše po Beltrana. Igor je bolji u svakom segmentu borbe."

"Nedavno si počeo raditi kao sukomentator na Fight Channelu i pridružio se kolegama borcima Igoru Pokrajcu, Mladenu Brestovcu i Luki Jelčiću. Prve reakcije su bile jako dobre.

Drago mi je što se reakcije bile pozitivne. Inače nisam od neke priče."

Neizbježna je priča o tvom povratku u UFC. U svom debiju dobio si nagradu za meč večeri, pobijedio si veliku nadu UFC-a Wilsona Gouveiju.

"U UFC-u sam i završio igrom slučaja. Svi su me omalovažavali uoči tog meča jer je on bio među top 5 boraca kategorije. Prije mene pobijedio je Setha Petruzellija, Wesa Combsa i Jasona Lamberta i pritom zaradio nagrade za nokaut i borbu večeri. Ja sam ga uspio zaustaviti u drugoj rundi."

"Žalim što u UFC-u nisam dao više od sebe, ali ne želim tražiti opravdanja. Ostavio sam to iza sebe i krenuo dalje. U kontaktu sam s UFC-ovim matchmakerom Joeom Silvom i vjerujem da će se povratak dogoditi."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI