Račić: Može meč protiv Bakočevića, ali već znam kako bi to završilo!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 20.05.2013 13:21h Autor:

Antun Račić

Antun Račić odradio je jedan od najboljih mečeva u svojoj karijeri na nedavno održanom FFC-u 4 u Zadru gdje je pobijedio opasnog Slovenac Bojana Kosednara, a već ovog tjedna u Osijeku ga čeka novi težak izazov. U razgovoru za Fight Site Antun je otkrio neke od svojih planova, a u slučaju da se nađe u ringu s Vasom Bakočevićem, uvjeren je u svoju pobjedu.

Odradio si zaista fantastičan meč na FFC-u 4 u Zadru, barem je to ocjena gotovo svih koji su gledali meč. Koliko si ti zadovoljan svojim nastupom?

"Sve u svemu zadovoljan sam s borbom u Zadru iako uvijek može bolje. Zahvaljujući mom protivniku koji je bio isto odlično spreman i pružio jak otpor, meč je bio zanimljiv, znao sam da će biti težak s obzirom da je protivnik bio teži od mene u samoj borbi."

Inače se boriš do 66 kilograma, kako to da si ponovno napravio iznimku i nastupio do 70 kg? Ipak se radilo o nemalom riziku.

"Moja kategorija je do 66 kg i tu planiram raditi sljedeće mečeve. Borbu u Zadru sam prihvatio jer mi je trebao nastup, nisam se borio od Noći gladijatora u Dubrovniku, a treniram non stop, tako da sam uvijek spreman. Želva je odličan borac i puno mi znači pobjeda nad takvim protivnikom."

Uskoro nastupaš ponovno u FFC organizaciji. Ime tvog protivnika otkriveno je prije nekoliko dana na Fight Siteu. Što nam možeš reći o svom protivniku?

"FFC je najbolja organizacija u kojoj sam se borio i zadovoljstvo mi je nastupati na FFC turnirima. 24.05. nastupam u Osijeku na FFC-u 5 protiv odličnog protivnika iz Ukrajine Artaka Nazarjana koji je sve mečeve završio u parteru. Imamo sličan stil borbe, ali mislim da sam kompletniji borac od njega i dat ću sve od sebe da pobijedim, spreman sam odlično i možete očekivati još jedan odličan meč."

Pripremaš li zajedno sa svojim timom neku posebnu taktiku za nastup u Osijeku?

"Naravno pripremam se u Gladijatoru kao uvijek, odličan smo tim i svatko svakome pomaže u pripremama. Nemam neku posebnu taktiku za meč, spreman sam u svakom segmentu borbe."

Vjeruješ li da upravo kroz nastupe u FFC-u možeš napokon doći do svog ultimativnog cilja, a radi se o ulasku u UFC?

"Vjerujem da se kroz nastupe u FFC-u mogu približiti UFC-u, pogotovo ako se budem borio s najboljima u Europi do 66 kg, nadam se da ću se kroz par sljedećih borbi napokon pojaviti na ljestvici najboljih u Europi."

Tvoji klupski suborci Maro Perak i Ante Delija često znaju pričati o mogućem odlasku na određeno razdoblje u neke inozemne klubove. Kakva je kod tebe situacija po tom pitanju? Jesi li potpuno zadovoljan u Gladijatoru ili bi također rado proveo nekoliko tjedana u primjerice nekoj američkoj MMA dvorani?

"Zadovoljan sam treninzima u Gladijatoru, treniramo odlično, svaki dan smo sve bolji i bolji, a ima tu još puno mjesta za napredak. Planiramo uskoro dovesti nekog dobrog trenera, ali imam u planu poći u SAD na pripreme čim budem u mogućnosti."

Tko ti je uzor od UFC boraca? Ako ikada dospiješ u tu organizaciju, imaš li želju za primjerice prvog protivnika u oktogonu?

"Uzor mi je GSP, sviđa mi se njegov stil borbe, on u meču radi koliko mu treba i uvijek ima odličnu taktiku. Ako dođem u UFC, ući ću u oktogon s bilo kime iz svoje kategorije."
Kakva je situacija oko tvoje suradnje s M-1 Globalom? Je li ti ugovor istekao ili prema njima još uvijek imaš određene obaveze?

"Ugovor s M-1 je istekao u četvrtom mjesecu, dobio sam ponudu da ga produžim, ali nisam ga prihvatio jer se onda ne mogu boriti u drugim organizacijama, a mislim da u FFC-u mogu napraviti odličnu karijeru i boriti se s najboljima u Europi."

Zanima li te meč protiv Vase Bakočevića? To je borba koja bi zasigurno privukla veliku pažnju u kategoriji, a približno ste iste kilaže čak i na dan meča.

"Naravno, ja sam spreman na meč s bilo kime iz svoje kategorije, slažem se da bi publika tu borbu htjela, a ako dođe do našeg okršaja, ja već znam kako bi to završilo", rekao je Račić za Fight Site.

Zoran Zdelar
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI