Prvi veliki intervju Roka Krušiča za FS: “U Zagrebu se osjećam kao kod kuće radi ATT-a”

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 30.01.2019 14:07h Autor:

Rok Krušič/ Photo: Igor Mićić

Slovenski MMA sport je nezamisliv, ako ne spomenete veterana europske i regionalne borilačke scene Lemmyja Krušiča. Ljubljančanin s austrijskom adresom u karijeri već ima 26 profesionalnih mečeva i impresivnih 20 pobjeda od koje su neke vrlo značajne poput one protiv Banovića, Bakočevića. Uostalom, upravo se Krušič borio protiv Račića za titulu prvog FFC šampiona.

No, oni koji pažljivije prate naš sport znaju da na scenu iz obitelji Krušič dolazi mnogi će reći još veći potencijal od “The Doga” – njegov mlađi brat Rok. 19-godišnji mladić iza sebe ima tek dva profesionalna meča, ali kada pitate trenere iz American Top Teama u Zagrebu čiji je član, radi se o iznimno talentiranom borcu koji je spreman za velike stvari.

U prvom velikom razgovoru za Fight Site “Hoki” je najavio nastup u veljači na WFC-u, otkrio je kako je biti mlađi brat poznatijeg Lemmyja, a objasnio nam je i svoj neobičan nadimak.
________________________________________________________

Iza tebe je jako duga pauza od nastupanja u MMA borilištu. Zašto te nismo gledali od 2. mjeseca 2017. godine?

“Tako je. Nažalost, nisam imao sreće s ozljedom ramena. Ozlijedio sam ga samo mjesec dana prije nastupa na CFC-u 3 i onda sam se radi toga odlučio neko vrijeme posvetiti školi. Također je plan bio raditi na segmentima borbe u kojima sam imao problema kako bih napravio pomak i to popravio.”

Nastupit ćeš napokon idućeg mjeseca na WFC-u u Ljubljani. Tko je protivnik i koliko znaš o njemu?

“Protivnik je Talijan Carlo Vinci koji u karijeri ima jedan meč i jednu profesionalnu pobjedu. Trenira u dvorani u Veroni i znam da je bolji na parteru, nego što je u stojci. Tako da će ovo biti vrlo zanimljiva borba. Mogu vam već sada obećati vrlo žestok okršaj.”

Koliko ti znači nastup pred domaćom publikom ispred koje ćeš sigurno imati veliku podršku?

“Ako bih morao birati gdje nastupam, to bi bila ili Ljubljana ili Zagreb. U oba grada imam jako puno prijatelja koji me podržavaju i koji bi me došli gledati. Znam da će svi u Hali Tivoli navijati za mene i upravo je to razlog zbog kojeg s još više nestrpljenja očekujem ulazak u ring.”

Pripreme odrađuješ u American Top Teamu Zagreb. Možeš li reći nešto više o suradnji s ATT-om?

“U zagrebačkom ATT-u se osjećam kao da sam kod kuće. Sa svima se slažem jako dobro i mogu reći slodno da su ljudi tamo postali moja druga obitelj. Upravo zato sam se odlučio na pripremanje u Zagrebu. Tamo ima mnogo kvalitetnih boraca i velikih talenata, od kojih se mnogi već bore profesionalno, a neki nastupaju u amaterskoj konkurenciji. To je razlog zašto svi tako brzo napredujemo. Posebno bih se volio zahvaliti svim trenerima u ATT-ju, a pogotovo Saši Dropcu i Draženu Forgaču.”

S obzirom na tvoju kategoriju, koliko je teško pronalaziti mečeve u regiji i općenito u Europi? Znamo da se tvoj stariji brat Lemmy morao boriti i do 70 kilograma s obzirom na nedostatak mečeva u svojoj diviziji?

“Slobodna borba je trenutačno u uzlaznoj putanji, no nekada nije bilo tako. Sada i vrlo dobri kickbokseri i svjetske kickboxing zvijezde prelaze u MMA poput Robina Van Roosmalena, Israela Adesanye i slično… Tako da kako vrijeme bude prolazilo, smatram da ću imati sve manje problema s pronalaskom mečeva u svojoj konkurenciji.”

Pripremaš li se i treniraš li sa svojim bratom Lemmyjem? Kako izgleda vaša suradnja kada govorimo o borilačkom sportu?

“S bratom Lemmyjem se razumijem odlično. Volim otići i kod njega u Linz gdje živi jer se tamo također jako dobro trenira. Vidimo se ponekada i u Zagrebu kada krenu pripreme za nastupe jer je i on dio zagrebačkog ATT-ja. Ali kada se i ne viđamo, svakodnevno se čujemo preko interneta i društvenih mreža.”

Na glasu si kao veliki slovenski MMA talent, što misliš koji su tvoji konačni dometi? Što ti je cilj postići u ovom sportu?

“Hvala na komplimentu, no ja smatram da je ispred mene još jako mnogo treniga i borbi prije nego što se to može reći. Cilj mi je svakim danom biti sve bolji i napredovati u sportu kojim se bavim. Jednog dana mi je zasigurno cilj stići do samog vrha svjetskog MMA sporta u kategoriji do 66 kilograma.”

Tvoj otac Milan Krušič je poznati borilački fotograf koji će sigurno fotografirati i tvoj meč na WFC-u? Kakav je osjećaj kada ti otac stoji samo nekoliko metara od tebe dok se boriš?

“To mi nikada nije radilo nikakav problem jer znam da neće prestati fotografirati niti u slučaju da ja dobivam batine, niti da ja dajem batine. A inače mi je velika potpora, pomaže mi u pronalasku sponzora i mečeva. Pomaže i oko medijskih obaveza. Tako da imamo odličan odnos.”

Što možemo očekivati od Roka Krušiča na WFC-u 23?

“Možete sigurno očekivati borbu u kojoj ću pružiti ono maksimalno šo mogu. Očekujte vatromet, obećajem da ćete ga vidjeti!”

I na koncu, što znači Hoki – tvoj nadimak?

“Moj trener Carlos Maia, koji dolazi iz Brazila, je zaslužan za njega. Tamo se u Brazilu umjesto R kaže H, tako da sam od Carlosa dobio nadimak Hoki, umjesto Roki. Ali s vremenom ga planiram promijeniti u nešto brutalnije. Hvala Fight Siteu na intervju i veliki pozdrav svim vašim čitateljima.”

Marko Petrak
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI