Predstavljamo FFC Futures šampione: Vladimir Prodanović

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 23.02.2015 18:07h Autor:

Vladimir Prodanović

"Srpski policajac" Vladimir Prodanović, najbolji je primjer kako se iz poraza može naučiti. Nakon neuspjeha na prvom Futuresu, odradio je briljantne četiri borbe, u svima slavio prekidom u prvoj rundi te postao FFC Futures MMA prvak u velter kategoriji.

Vladimira već uskoro čeka novi FFC nastup, prvi na "ne-futures" eventima, no prije toga smo ga, kroz ovaj interview, odlučili predstaviti našim čitateljima, kao jednog od najuvjerljivijih FFC Futures prvaka. 

Možeš li ukratko opisati svoj put kroz Futures i s kakvim si nadama ušao u turnir?

Na putu kroz FFC Futures odradio sam šest mečeva. Na prvom Futurese u sam u polufinalu pobijedio jednoglasnom sudačkom odlukom, no onda sam u finalu poražen prekidom. Prvotno sam nastavio meč, unatoč nevjerojatno jakom udarcu koljenom u stomak, ali poslije više nisam mogao udahnuti i poraz je bio neizbježan.

To mi je bio samo dodatni motiv, pa sam po povratku kući trenirao  još više i još jače, i to je naravno urodilo plodom. Na trećem Futuresu sam pobijedio u oba meča, oba prekidom u prvoj rundi, da bih u super finalu ponovio isti rezultat, i tako nakon dvije pobjede postao FFC Futures prvak za 2014. godinu.

Što se ambicija tiče one su uvijek maksimalne i uvijek mislim samo na pobjedu, naravno uz maksimalan respekt prema svakom protivniku.

Koju bi borbu opisao kao najtežu ili možda kao ključnu?

U principu svaka borba je teška na svoj način i svaku borbu sam gledao kao ključnu jer mislim da je to jedini način razmišljanja da bi se došlo do vrha.

Kroz toliko različitih protivnika si pronašao i neke svoje mane i nedostatke na kojima trebaš raditi, koje su to?

Naravno da svatko od nas ima svoje prednosti i mane. Smatram da sam kroz Futurese pokazao da su mi parter i fizička sprema bili na visokom nivou, ali isto tako smatram da još puno moram raditi na udaračkim tehnikama, i upravo toga sam se vrijedno prihvatio.

Nadaš li se, u 2015. godini, nastupima i van FFC-a te koliko bi ukupno borbi volio odraditi tijekom godine?

U toku 2015. godine volio bih odraditi barem četiri meča, kako bih imao dovoljno vremena da se za svaki dobro pripremim, kao i da malo odmorim i napunim baterije između dva nastupa.  Ako bih se uklopio s kalendarom FFC-a, uz dobru ponudu, ne bih imao ništa protiv da odradim meč i u nekoj drugoj organizaciji.

Koliko si na kraju zadovoljan čitavom organizacijom i formatom Futuresa?

Kada je u pitanju organizacija i format mogu reći kako sam vrlo zadovoljan.

Kako komentiraš odluku da FFC neće odraditi event u Hrvatskoj u 2015. godini?

Mislim da gospodin Orsat Zovko najbolje zna što je dobro za daljnji razvoj i napredak FFC organizacije. Meni osobno nije bitno gdje će se event održati. Bitno mi je da se borim i dam svoj maksimum kako bih došao do nove pobjede.

Reci nešto o svom timu, treneri, najdraži sparing partneri…

Ja treniram u Constrictor fight timu iz Kule, čiji je osnivač i glavni trener Dejan Tešić. Radi se o timu, koji je kao obitelj, koji jako dobro funkcionira i ima izuzetnu energiju koja se prenosi na svakog člana koji u njemu trenira.

Svaki sparing je poseban na svoj način i ima posebnu draž, ali ako moram nekoga izdvojiti, neka to budu Nikola Janjić i Vladimir Stojičić, kad je u pitanju stand up, a Damir Uglik, Dejan Medojević i Oliver Radulović, kad je u pitanju BJJ sparing.

Koga vidiš kao najopasnije borce u svojoj FFC kategoriji, a imaš li neku želju s kim bi se volio sastati?

Primož Vrbinc mi djeluje kao jedan od najopasnijih.  Njegov meč protiv našeg Dušana Džakića je ostavio prilično jak dojam na mene. Što se tiče eventualnih protivnika, ne razmišljam o njima, koga god mi dodjele, ja ću se boriti. Ako želiš biti najbolji, moraš sve pobijediti.

Kako opisuješ MMA scenu u Srbiji i koga smatraš borcem koji će najviše postići?

MMA scena u Srbiji je u trenutno u razvoju, sto potvrđuje i nedavno osnivanje amaterskog MMA saveza Srbije. Mislim da Srbija ima jako puno potencijala kad je MMA u pitanju i nadam se da će se to u budućnosti još više pokazati, kako na ovim prostorima, tako i u cijelom svijetu. Po mom mišljenju, trenutno su najviše postigli Milan Žerjal i Bojan Veličković, pa bih njih istaknuo u prvi plan.

Imaš li nekih uzora? Kako sportskih, tako onih životnih?

Što se tiče uzora, kad je MMA u pitanju to je definitivno Vitor Belfort, koji me oduševljava u svakom pogledu, a moram napomenuti i BJJ uzora, a to je Andre Galvao o kome je, kada je parter u pitanju suvišno davati bilo kakav komentar.

Kako bi opisao svoj borilački stil? Kada bi te Bruce Buffer najavljivao, što bi rekao, "kakav" fighter?

Sto se mog stila tiče, mislim da je jasno da su to hrvanje i parter, ali naravno da danas svaki MMA borac  mora raditi na tome da bude kompletan u svakom segmentu borbe. Kad je Bufferova najava u pitanju, razmišljati ću o tome kad budem potpisao za UFC.

Izvan ringa/kaveza, Vladimir Prodanović je… ?

Radim u Ministarstvu unutarnjih poslova te treniram, a ostatak svog slobodnog vremena (kojeg nemam previše) provodim sa svojom obitelji i prijateljima. Ne volim samoću i ne drži me mjesto, pa uvijek negdje odem, družim se. Naravno, volim večernje izlaske po kafićima i klubovima.

Razgovarao: Mario Katušić
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI