Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Predstavljamo FFC Futures šampione: Martin Batur! | Fight Site

Predstavljamo FFC Futures šampione: Martin Batur!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 03.02.2015 21:41h Autor:

Martin Batur (Foto: Ivana Kaurloto/ Fight Site)

U seriji intervjua koje ćemo narednih dana i tjedana objavljivati na Fight Siteu predstavit ćemo vam sve pobjednike FFC Futuresa u 2014. Final Fight Championship je kroz sjajno natjecanje dobio 10 odličnih mladih profesionalaca, a oni su dobili šansu isplivati i pokazati koliko zapravo mogu. Pokazalo se da neki od njih već sada mogu konkurirati čak i onima najboljima koji već duže vrijeme nastupaju u profesionalnim vodama!

U ovom intervjuu vam predstavljamo 22-godišnjeg Zadrana Martina Batura; pobjednika FFC Futuresa u poluteškoj kategoriji MMA konkurencije.

Batur je u vrlo čvrstoj konkurenciji osvojio Futures, pobijedivši u Finalu odlične Ivicu Tadijanova i Strahinju Denića. Impresivne pobijede na Futuresu su mu osigurali nastup protiv Aleksandra Rakića na FFC-u 7 koji će se održati 13. ožujka u Sarajevu.

Možeš li ukratko opisati svoj put kroz Futures i s kakvim si nadama ušao u turnir?

"Prva dva meča sam odradio 3. svibnja u Opatiji. Prvog protivnika sam nokautirao, a drugog ugušio. Te pobjede su mi dale samopouzdanje i motiv za osvajanje Futuresa. Nakon tih pobjeda sam se spremao sa svojim timom na najbolji mogući način gdje smo analizirali sve moguće protivnike i sveli slučajnosti na minimum. Znao sam da imam dobre protivnike, ali sam vjerovao u sebe, u svoj tim te je sve bilo podređeno kako bih osvojio Futures."

Koju bi borbu opisao kao najtežu ili možda kao ključnu?

"Najteža borba mi je definitivno bila s Tadijanovim. Ta borba je pokazala organizatorima, gledateljima, a i meni samome da sam tehnički i taktički potkovan borac koji se može nositi s najboljim parterašima te da imam što tražiti u ozbiljnim mečevima."

Kroz toliko različitih protivnika si pronašao i neke svoje mane i nedostatke na kojima trebaš raditi. Koje su to?

"Da, borio sam se s raznim protivnicima. Sa svojim timom sam zaključio kako bih trebao više koristiti svoje tjelesne dimenzije, više raditi distancu i definitivno više koristiti koljena koja mogu biti moje ubojito oružje."

Nadaš li se, u 2015. godini, nastupima i van FFC-a te koliko bi ukupno borbi volio odraditi tijekom godine?

"Primarni cilj mi je nastupiti na što više Final Fight Championship evenata. Isto tako bih volio nastupati na eventima drugih organizacija koje su jednako kvalitetne kao FFC. Bilo bi idealno ako bih nastupio oko 5 puta godišnje."

Jesi li zadovoljan čitavom organizacijom i formatom Futuresa?

"Smatram kako je FFC jako ozbiljna i dobra organizacija koja čini mnogo toga dobrog za borce, pogotovo nas mlade borce. Ipak nam se pruža prilika da izađemo iz dvorane i pokažemo što znamo. Palac gore za FFC!"

Kako komentiraš odluku da FFC neće odraditi event u Hrvatskoj u 2015. godini?

"To je odluka FFC-a, stoga se ne bih htio miješati u to. Razumijem ih iz marketinških razloga jer se, kao jedna elitna organizacija, moraju boriti kako bi privukli što više gledatelja te vjerojatno zbog toga smatraju kako će eventima u drugim zemljama privući veću publiku."

Možeš li nam nešto reći o svom timu, trenerima, najdražim sparing partnerima…

"Moj tim se zove Fors. Vodi ga kondicijski trener Luka Hoti. Do suradnje s njima je došlo preko mog prijatelja i člana FFC-a Bože Mikulića koji mi je rekao sve najbolje o tom timu jer se i sam spremao u Forsu. Luka mi je predložio i opisao novi pristup rada u borilačkim sportovima te predstavio kompletni marketinški i sportski plan koji mi se odmah svidio. Fors nastoji svoje borce prikazati kao sportaše koji su vrijedni promicanja. U tom timu bih još istaknuo Juricu Čirjaka kao vrlo bitnog člana, Matu Kulušića kao mog MMA trenera i Andriju Hota kao mog trenera partera koji čine jezgru mog tima. Najdraži sparing parter mi je Igor Pokrajac. Kao vanjskom suradniku zahvalio bih se Ivanu Jukiću koji mi je puno pomogao oko boksa.

Koga vidiš kao najopasnije borce u svojoj FFC kategoriji? Imaš li neku želju s kim bi se volio sastati?

"Mislim kako u kategoriji -93 ima mnogo kvalitetnih boraca te zbog toga ne bih htio nekoga posebno isticati. Nemam nekakvih posebnih želja po pitanju protivnika jer da bih bio najbolji moram pobijediti najbolje."

Imaš li nekih uzora? Kako sportskih, tako onih životnih?

"Pošto sam zaljubljenik u slobodnu borbu, naravno da pratim UFC te se divim našim borcima Igoru Pokrajcu i Mirku Filipoviću. Nemam nekakvih sportskih uzora, premda volim pogledati Badr Harija i Juniora Dos Santosa. Moja obitelj mi je najveći životni uzor jer mi je pokazala da se rad isplati."

Ivica Tadijanov je pobijedio Marcina Prachnija i to dovoljno govori o kakvom kalibru borca se radi. U meču s Ivicom si odradio sve tri runde, a pritom zaradio lom nosa. Da li si, zbog loma nosa, pomišljao na predaju meča?

"Tadijanova poštujem kao borca i smatram da je lijepa karijera pred njim. Ni u jednom trenutku nije postojala opcija predaje meča. Znam koje kvalitete posjedujem te sam pažljivo slušao upute iz kuta."

Natjecao si se u MMA Ligi. Možeš li usporediti Ligu i FFC?

"MMA Liga je bila dobar izlog za nas mlade borce koji su tražili angažman velikih organizacija poput FFC-a. Smatram kako je FFC puno ozbiljnija organizacija te da su i MMA Liga i FFC potrebne za hrvatsku MMA scenu."

Neko vrijeme si se za Futures pripremao u Zagrebu, a zatim vratio u rodni Zadar. Koji je razlog toj promjeni?

"Razlog toj promjeni leži u financijama. Bilo je teško financijski izdržati troškove života u Zagrebu. Što se tiče tima House Of Pain i trenera Babića, sve je bilo na vrhunskom nivou. Božo Mikulić je u to vrijeme trenirao u mom sadašnjem timu Fors te sam se zbog toga odlučio priključiti Luki Hotiju i Forsu."

Strahinja Denić, s kojim si se sastao u finalu, nije odradio polufinalni meč s Dominickom Schoberom jer je Schober otkazao nastup zbog visoke temperature. Da li te bilo strah poraza jer si u finalni meč ušao s ozljedom i jer je tvoj protivnik bio svjež?

"Ni u jednom trenutku nisam sumnjao u svoju pobjedu jer sam vjerovao u svoju fizičku i taktičku spremnost. Znao sam da sam bolji borac, a moj tim me uvjerio kako je važnija spremnost nego svježina."

A sad malo o predstojećem meču s Aleksandrom Rakićem…

Na FFC-u 7 ćeš odmjeriti snage s Aleksandrom Rakićem koji je u svom FFC debiju na FFC-u 16 pobijedio Marcina Prachnia, jednog od najboljih poluteškaša na FFC rosteru te se pobjedom nad Poljakom odlično predstavio FFC publici u Beču.

Jesi li zadovoljan s protivnikom koji ti je namijenio FFC-ov matchmaker?

"Da, zadovoljan sam zbog tog meča! Svakako poštujem Rakića kao sportaša. Pokazao se kao vrlo kvalitetan i potentan borac te je za mene jedan od boljih FFC boraca. Moj tim i ja smo priželjkivali takvu priliku. Smatram kako sam dovoljno kvalitetan da bih se suprotstavio takvom borcu. Rakić i ja ćemo prirediti dobar show za gledatelje!"

Da li si očekivao tako kvalitetnog protivnika na samom početku svog FFC angažmana?

"Svašta sam očekivao. Ovim putem se zahvaljujem gospodi Zovku i Petraku, kao i cijeloj FFC produkciji na danoj mi prilici. Ovaj meč će i za Aleksandra i za mene biti jedno veliko iskustvo."

Smatraš li kako je Aleksandar pravi borac koji može testirati tvoje sposobnosti do krajnjih granica te da je on tvoja odskočna daska za uspješnu FFC karijeru?

"Definitivno ga gledam kao odskočnu dasku, ali isto tako na njega gledam kao na borca koji me može testirati do krajnjih granica."

Jesi li proučio Rakića? Što misliš gdje je najjači. a gdje najtanji?

"Nisam ga proučio. Ne volim proučavati svoje protivnike, to radi moj tim. Budite sigurni da će moj tim Rakića detaljno analizirati te me adekvatno pripremiti na sve njegove mane i vrline. Aleksandra znam od prije i mislim kako je kompletan borac."

Kakav ti je "game plan" za borbu u Sarajevu?

"Moj tim i ja se spremamo na jedan drukčiji način, što ste već mogli vidjeti u Opatiji, gdje sam pokazao kako nisam isti borac kao prije. Cilj nam je konstantno napredovanje iz borbe u borbu. Svoj game plan ne bih htio javno otkriti."

Jesi li počeo svoj kamp za ovu borbu? Na čemu ćeš najviše raditi?

"Kamp za ovu borbu sam počeo puno prije nego što sam saznao ime svog protivnika. Želim biti što kompletniji borac i zbog toga se ne želim opredijeliti na samo jednu disciplinu."

Što misliš o dolasku FFC-a u Sarajevo?

"Mislim kako je ovo jako lijepa prilika da Sarajevo vidi najkvalitetniju organizaciju u regiji. FFC-ov match maker je složio 'bolestan' fight card koji će, vjerujemo, napuniti sarajevsku dvoranu Skenderiju!"

                                                                                                                                                                   Vice Stanišić
                                                                                                                                     vice.stanisic@fightchannel.hr

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI