Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Predstavljamo FFC Futures šampione: Jasmin Bajrović! | Fight Site

Predstavljamo FFC Futures šampione: Jasmin Bajrović!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 27.02.2015 21:11h Autor:

Jasmin Bajrović

U seriji intervjua koje ćemo narednih dana i tjedana objavljivati na Fight Siteu predstavit ćemo vam sve pobjednike FFC Futuresa u 2014. Final Fight Championship je kroz sjajno natjecanje dobio 10 odličnih mladih profesionalaca, a oni su dobili šansu isplivati i pokazati koliko zapravo mogu. Pokazalo se da neki od njih već sada mogu konkurirati čak i onima najboljima koji već duže vrijeme nastupaju u profesionalnim vodama!

U ovom intervjuu vam predstavljamo Jasmina Bajrovića koji je osvojio Futures u kick boksing disciplini u kategoriji do 77 kilograma.

Možeš li ukratko opisati svoj put kroz Futures i s kakvim si nadama ušao u turnir?

"Moj put kroz FFC Futures je započeo na Futuresu 2 gdje sam ubilježio tri pobjede od kojih su dvije bile prekidom. To mi je omogućilo plasman u Super Finale.

U prvoj polufinalnoj borbi sam pobijedio jednoglasnom sudačkom odlukom, a finalnu borbu sam okončao već u prvoj rundi nakon tri brojanja."

Koju bi borbu opisao kao najtežu ili možda kao ključnu?

"Smatram da su svi moji protivnici na Futuresu kvalitetni i respektabilni te ne bih mogao izdvojiti niti jednu borbu kao najtežu, tj. ključnu za osvajanje turnira."

Kroz toliko različitih protivnika si pronašao i neke svoje mane i nedostatke na kojima trebaš raditi. Koje su to?

"O svojim nedostatcima ne bih želio govoriti. Mislim da ja, kao i svaki drugi borac, kroz mečeve stječem iskustvo, uviđam svoje pogreške te ih nastojim ispraviti."

Nadaš li se, u 2015. godini, nastupima i van FFC-a te koliko bi ukupno borbi volio odraditi tijekom godine?

"Nemam zacrtan broj mečeva koje bih htio odraditi. Nadam se kako ću u 2015. dobiti što više ponuda za mečeve, bilo da se radi o FFC-u ili nekoj drugoj organizaciji."

Jesi li na kraju zadovoljan čitavom organizacijom i formatom Futuresa?

"Organizacija je vrhunska, od produkcije pa do kvalitete boraca koji nastupaju. Futures smatram odličnim projektom koji je pružio priliku, do tada nepoznatim, a kvalitetnim, borcima poput mene, da nastupaju na FFC-u."

Kako komentiraš odluku da FFC neće odraditi event u Hrvatskoj u 2015. godini?

"Smatram da će FFC nastaviti svoju seriju odličnih evenata bez obzira na to što se više neće održavati u Hrvatskoj. Jedini minus je što će naši borci izgubiti priliku za nastupe pred domaćom publikom."

Reci nešto o svom timu, trenerima, najdražim sparing partnerima…

"Treniram u Zagreb Muay Thai Gymu koji vodi trener Srđan Špirk. Kvalitetan rad te ugodna i obiteljska atmosfera su odlika naše dvorane, a to može potvrditi svatko tko je kročio u nju. Moji sparing partneri su uglavnom kolege iz kluba, a jedan od istaknutijih sparing partnera koji dolazi izvan našeg kluba je Samo Petje. Naglasio bih da smo od nedavno postali službeno priznati i jedini YOKKAO muay thai centar u Hrvatskoj, što će zasigurno dignuti klub na još jednu veću razinu."

Koga vidiš kao najopasnije borce u svojoj FFC kategoriji, a imaš li neku želju s kim bi se volio sastati?

"Nekolicina je opasnih boraca u ovoj kategoriji, ali nemam posebnu želju odraditi meč s nekim određenim. Taj izbor ću prepustiti organizatorima."

Imaš li nekih uzora? Kako sportskih, tako onih životnih?

"Nemam sportskih i životnih uzora. Postoje određene osobe zbog kojih sam zavolio ovaj sport, a jedna od njih je moj trener Špirk koji mi je sve to približio i omogućio mi da radim ono što volim."

Smatraš li da ti je bilo lako pobijediti Marka Dragovića?

"Držao sam se dogovorene taktike koja je urodila plodom. Dragovića sam nakon nepune minute bacio u prvi nokdaun. Nakon toga sam ga još dva puta bacio u nokdaun što je rezultiralo trećim brojenjem i meč je bio gotov. Nijedan meč za mene nije lagan, pa tako i onaj protiv srčanog Dragovića."

Koji je razlog tvom fantastičnom nastupu na Futuresu?

"Red, rad i disciplina. Moja posvećenost treningu i trenerova posvećenost meni. Važnu ulogu su imali i moji klupski kolege koji su dosta svog vremena žrtvovali radi mojih priprema i ovim putem im se zahvaljujem."

Izvan ringa, Jasmin Bajrović je?

"Izvan ringa Jasmin Bajrović je normalan obiteljski čovjek koji trenira rekreativne grupe u Zagreb Muay Thai Gymu, a uz to pohađa i stručni studij izobrazbe trenera na Kineziološkom Fakultetu u Zagrebu."

                                                                                                                                                                    Vice Stanišić
                                                                                                                                      vice.stanisic@fightchannel.hr

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI