Predstavljamo FFC Futures šampione: Bruno Guštović

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 14.02.2015 10:13h Autor:

Bruno Guštović

Mladi Bruno Guštović osvojio je FFC Futures naslov u srednjoj kategoriji i tako iz relativne anonimnosti brzo upao u prvi plan hrvatskog MMA-a, gdje ga sve češće proglašavaju najvećim potencijalom, možda čak i u regiji. No, Bruno je zapravo jedan skroman momak koji ide korak po korak, što je i dokazao u ovom interviewu za naš portal.

Bruno Guštović je do naslova FFC Futures prvaka došao preko FFC Futures tri turnira te naravno preko velikog finala, gdje je uvjerljivo slavio, iako je bio jedan od najmlađih natjecatelja unutar cijele Futures serije. Trenutno je u borilačkoj pauzi, radi oporavka, a kakvi su planovi nakon toga, iznio nam je u ovom razgovoru.

Možeš li ukratko opisati svoj put kroz Futures i s kakvim si nadama ušao u turnir?

Nastupio sam na trećem Futuresu, u Zagrebu i u prvom kolu borio sam se protiv Senada Bašića iz BiH ,koji je vrlo čvrst borac, tako da sam imao vatreno krštenje. Ipak, uspio sam pobijediti na bodove. U finalu sam se borio protiv Maria Makarića kojeg sam također pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca i tako postao Futures pobjednik i kvalificirao se za Superfinale.
U Futures Superfinalu, u Opatiji, u prvom  kolu borio sam se protiv Ivice Čubića kojeg sam pobijedio armbarom u prvoj rundi. U finalu sam giljotinom pobijedio klupskog kolegu Tomislava Bureca i tako postao FFC Futures prvak.  Znao sam da neće biti lako. Puno kvalitetnih boraca je prošlo kroz četiri kvalifikacijska turnira i zato sam vrlo ponosan na uspjeh koji sam ostvario.

Koju bi borbu opisao kao najtežu ili možda kao ključnu?

Najteža borba mi je bila protiv Senada Bašića u prvom kolu. U jednom  sam trenutku umalo i tapkao na giljotinu. Taj trenutak bio je presudan.

Kroz toliko različitih protivnika si pronašao i neke svoje mane i nedostatke na kojima trebaš raditi, koje su to?

Ja sam početnik u ovom sportu i svjestan sam da moram poboljšati sve segmente. U svakom imam puno prostora za napredak te upravo to i radim. Svaki dan se trudim postati bolji borac nego što sam bio dan ranije.

Nadaš li se, u 2015. godini, nastupima i van FFC-a te koliko bi ukupno borbi volio odraditi tijekom godine?

Najprije moram sanirati ozljedu ramena koju vučem cijelu karijeru i, u dogovoru sa svojim timom, odlučio sam da je sad najbolje vrijeme za riješiti taj problem. Ovim putem zahvaljujem  dr. Tadiji Petroviću i dr. Danijelu Mateku koji će me operirati. Nakon toga mislim odraditi jedan ili dva meča u nekoj manjoj organizaciji i najmanje jedan meč u FFC-u. To je plan za ovu godinu.

Koliko si na kraju zadovoljan čitavom organizacijom i formatom Futuresa?

Jako sam zadovoljan i hvala FFC-u što je dao priliku nama mladim borcima da se dokažemo kroz ovaj format Futuresa.

Kako komentiraš odluku da FFC neće odraditi event u Hrvatskoj u 2015. godini?

Šteta. Mislim da je san svakog borca nastup pred svojom publikom u promociji kakva je FFC. Čudi me da je dvorana ponekad poluprazna jer FFC zbilja nudi vrhunski spektakl. Uz odlične borbe FFC ima zbija vrhunsku produkciju.

Reci nešto o svom timu, treneri, najdraži sparing partneri…

Moj tim je Croatian Combat Academy, a glavni trener mi je Dražen Forgač Forgy, s kojim sam od prvog dana. Trener hrvanja mi je Sabo Handanagić, a stojku radim s Krešom Merčepom. Velika je privilegija raditi s takvim stručnjacima. Najčešće spariram sa Burcem, Drobcem i Truhanom. Najteži sparinzi su sa Dinom Beloševićem, ali navikne se čovjek na sve, pa i na batine. U tim stalno dolaze novi borci koji su prepoznali kvalitetu pa je tako i konkurencija na sparinzima sve bolja. Veseli me i dolazak Igora  Pokrajca u tim. On je čovjek s velikim iskustvom i sigurno ima što pokazati.

Koga vidiš kao najopasnije borce u svojoj FFC kategoriji, a imaš li neku želju s kim bi se volio sastati?

Zbilja ne razmišljam o protivnicima. Moj fokus je na tome da budem najbolji što mogu, da konstantno napredujem i usavršavam se. Brigu oko toga gdje i protiv koga se borim vodi Forgy i ja se ne zamaram time. Moje je samo da pobijedim.

A koga od hrvatskih boraca vidiš kao najperspektivnije?

Najperspektivnijim hrvatskim borcima smatram svoje klupske kolege Mateja Truhana i Sašu Drobca. Oni imaju sve što je potrebno za uspjeh.

Imaš li nekih uzora? Kako sportskih, tako onih životnih?

Životni uzor su mi roditelji, a sportskih uzora nemam. Poštujem svakoga, ali se ne divim nikome. Posljednji događaji dokazuju da su i najveći prvaci samo ljudi od krvi i mesa.

No, sve češće slušamo usporedbe tebe i Alistaira Overeema, što imaš reći o tome?

Naravno da mi gode usporedbe sa Overeemom, iako nisam pobornik njegovog načina „prehrane“.

A što misliš o smjeru u kojem MMA ide i o tezi da će uskoro vladati hrvači s dobrim boksom?

Ne mislim da će vladati hrvači sa dobrim boksom. Oni vladaju sada, a uskoro će vladati kompletni borci, oni koji su od početka trenirali MMA. Naravno da je hrvanje temelj svega, ali hrvanje prilagođeno za MMA.  Također stand up za MMA se bitno razlikuje od klasičnog boksa i tajlandskog boksa. Nova generacija boraca čiji su predstavnici Conor McGregor i T.J. Dilashaw to već i pokazuje.

Izvan ringa/kaveza, Bruno Guštović je… ?

Dečko iz susjedstva :)

Razgovarao: Mario Katušić
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI