Predstavljamo FFC Futures šampione: Antonio Plazibat!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 03.03.2015 18:28h Autor:

Antonio Plazibat

U seriji intervjua koje ćemo narednih dana i tjedana objavljivati na Fight Siteu predstavit ćemo vam sve pobjednike FFC Futuresa u 2014. Final Fight Championship je kroz sjajno natjecanje dobio 10 odličnih mladih profesionalaca, a oni su dobili šansu isplivati i pokazati koliko zapravo mogu. Pokazalo se da neki od njih već sada mogu konkurirati čak i onima najboljima koji već duže vrijeme nastupaju u profesionalnim vodama!

Antonio Plazibat je osvajač FFC Futuresa u kick boksing konkurenciji u kategoriji -91 kilogram. 

Možeš li ukratko opisati svoj put kroz Futures i s kakvim si nadama ušao u turnir?

"Na putu kroz Futures sam bez borbe prošao direktno u Super Finale jer se drugi borci nisu pojavili. Za Futures sam se pripremao godinu dana, ali sam u tom periodu pretrpio ozljedu noge, kralježnice i hematom oka. Na svu sreću sam to sve uspio zaliječiti te sam ušao u novu godinu spreman i zdrav."

Koju bi borbu opisao kao najtežu ili možda kao ključnu?

"Najvrjednija borba je definitivno bila s Mitrom Dugalićem s kojim sam se borio na Super Finalu.

Kroz toliko različitih protivnika si pronašao neke svoje mane i nedostatke na kojima trebaš raditi, koje su to?

"Uvijek ima mjesta za napredak i nikad ne staješ s učenjem. Držim se toga i slušam što mi treneri govore. Pokazali su mi na čemu moram poraditi. Svaki dan dajem 200% sebe u ovaj sport. Ići ću prema naprijed i biti ću brži, jači i eksplozivniji."

Nadaš li se, u 2015. godini, nastupima i van FFC-a te koliko bi ukupno borbi volio odraditi tijekom godine?

"Volio bih odraditi što je više moguće borbi i za FFC i za druge organizacije. Trebam skupiti iskustva u mečevima kako bih bio još bolji. Borac sam i borit ću se s bilo kim i bilo kad. Borio bih se svaki dan i nikad ne bih stao jer volim ovaj sport.

Jesi li zadovoljan čitavom organizacijom i formatom Futuresa?

"FFC kao borilačka organizacija je jedna od najboljih u svijetu, a po mom mišljenju, najbolja je u Europi. Dokaz tome su velika imena koja se bore u FFC-u. Nedavno je stigao i Igor Pokrajac, a nastupaju Mladen Brestovac, Igor Jurković, Pavel Zhuravlev i ostali vrhunski borci.

Futures je bila velika prilika za nas mlade borce u usponu gdje smo se pokazali. Dobili smo priliku nastupiti na tako visokom nivou i skupiti potrebno iskustvo. Zahvalan sam gospodinu Zovku i ostalima na toj prilici."

Kako komentiraš odluku da FFC neće odraditi event u Hrvatskoj u 2015. godini?

"Nažalost, takva je situacija, ali poštujem njihovu odluku. Bio sam prisutan na FFC-u 3 koji se održao u Splitu. Tom eventu je prisustvovao sramotno mali broj ljudi, a nastupili su vrhunski i atraktivni borci. Naša publika očito ne može prepoznati kvalitetu i koliko zapravo veliku stvar FFC radi na ovim sportovima. Šteta…"

Reci nešto o svom timu, trenerima, najdražim sparing partnerima…

"Treniram u Ameno Gymu u Splitu. Treneri su Milivoj Bajić i Ante Mamić. Zahvalan sam im na svemu što su me naučili i što i dalje odvajaju svoje vrijeme za nas. Da nema njih, ne bi bilo ni mene. Mnogo toga su učinili za mene, i kao treneri i kao prijatelji te sam im zahvalan na tome.

Spariram s Tomislavom Cikotićem, Dinom Tacijem, Mariom Katićem, Dinom Alfirevićem i Antoniom Meštrovićem."

Koga vidiš kao najopasnije borce u svojoj FFC kategoriji, a imaš li neku želju s kim bi se volio sastati?

"Svi su vrlo opasni i kvalitetni borci. Nije mi bitno s kime ću se boriti. Spreman sam za bilo koga tko stane ispred mene."

Imaš li nekih uzora? Kako sportskih, tako onih životnih?

"Sportski uzori su mi: Tyrone Spong, Badr Hari, Hesdy Gerges, Ernesto Hoost i Muhammad Ali, a obitelj mi je životni uzor."

Kako si se osjećao u meču s Mitrom Dugalićem?

"Odlično! Jedva čekam opet ući u ring. Nisam još pokazao što mogu, ali će doći vrijeme i za to. Fali mi malo iskustva, no i ono će doći."

Da li te Mitar mogao ugroziti na bilo koji način?

"Tijekom meča se nisam osjećao ugroženo u niti jednoj sekundi. Slušao sam svoje trenere i dao sve od sebe."

                                                                                                                                                           Vice Stanišić
                                                                                                                               [email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI