Poturak: Već sam jednom potopio Ghitu kao Titanik!

intervjui 26.06.2012 05:26h Autor:

Dževad Poturak (Photo by FEG)

Dževad Poturak iz susjedne Bosne i Hercegovine trenutno je jedan od najspominjanijih K-1 boraca na svijetu posljednjih dana. Razlog tome je što će ovog vikenda izaći u ring na priredbi It’s Showtimea u Belgiji u glavnom meču večeri, a protivnik će mu biti sjajni Rumunj Daniel Ghita.

 
Popričali smo s Poturkom prije nego ode u Belgiju gdje ga čeka jedan od najvećih izazova u karijeri.
 
Imao si tijekom karijere već veliki broj teških mečeva, no ovaj je možda poseban po tome što je Ghita po mnogima trenutno broj 1 u svijetu, nisi imao puno vremena za pripremu za nastup u glavnom meču večeri na It’s Showtimeu. Kada si saznao da bi se mogao boriti protiv Ghite?
“Veliki broj mečeva je iza mene i to protiv pravih boraca. Znao sam da nastupam u Bruxellesu, ali trebao sam se boriti protiv Laschenka. Za promjenu sam ipak saznao na vrijeme, ali mogu ti reći da mi je sasvim svejedno s kime se borim.”
 
Gdje se pripremaš, tko će ti biti u kutu i hoćeš li imati dovoljno vremena da se potpuno pripremiš?
“Moje pripreme su uvijek kod mene kući u Sarajevu. Sa mnom u kutu će biti moja trenerska ekipa Safet Kapo i Dženan Poturak, a želju za podrškom su mi izrazili i moja supruga Samra te prijatelj Srđan Jokić iz Podgorice.”
 
Što misliš o Ghiti uopće? Čak dva protivnika su odbila praktički meč protiv njega na ovoj priredbi. Najprije je navodno Saki tražio nenormalno visok honorar, a onda je i Guidon otkazao nastup.
“Ghita je odličan borac, sjajan udarač i veliki sportaš. Obožavam naše borbe. Čuo sam da su mu neki borci otkazali nastup, ali ne znam zašto, pa to je samo borba.”
 
Gdje vidiš svoju priliku u meču protiv njega, koje su njegove slabe točke?
“Svoju priliku vidim u načinu razmišljanja: ja ga se NE PLAŠIM.”
 
Borio si se protiv Ghite već dva puta, jednom si ga pobijedio i jednom si poražen. Reci nam malo više o tim mečevima.
“U našem prvom meču Ghita je doživio potop poput Titanica. U drugom meču je bio pravi rat, ali pogledaj meč i sam, pa mi kaži tko je bio bolji!”
 
Imaš li već kakve ponude za mečeve nakon Ghite ili možda čak već nešto i dogovoreno?
“Potpisao sam ugovor s K-1 organizacijom i It’s Showtimeom na četiri borbe, tako da mečeva neće nedostajati.”
 
Kako gledaš na razvoj situacije u K-1 svijetu trenutno. SuperKombat postaje sve jači, krenuli su Glory World Series turniri, vratila se i K-1 organizacija… Tko ti se čini trenutno najuspješnijim?
“Situacija je takva, glavno da se nešto događa. Ovo je super za borce, a ja ću pohvaliti one s kojima trenutno surađujem – K-1 i It’s Showtime.”
 
Bilo je nedavno spomena o tvom meču protiv Cro Copa, no to je demantirano uz objašnjenje da je to bilo miljama daleko od realizacije, već se radilo o običnom razgovoru. Bi li se borio protiv njega primjerice u Zagrebu ili u Sarajevu?
“Bilo je nekih neočekivanih razgovora o među dva bivša super policajca – mene i Cro Copa. No, to je nemoguće misija, nešto što je zaista miljama daleko od realizacije. Da budem iskren, i bolje da je tako. Mirko je šampion s kojim imam odličnu suradnju i lijep prijateljski odnos. I on i ja imamo neke druge borce koje moramo pobijediti.”
 
Koga vidiš kao nadolazeće K-1 zvijezde s naših područja (Hrvatska, BiH, Srbija…), tko predstavlja najveću perspektivu i od koga najviše očekuješ?
“Hrvatska definitivno ima najveći potencijal, dok su Srbija i BiH otprilike izjednačene. Izdvojit ću Brestovca, Jurkovića, Pretenija, Pagonisa, Mehića, Kadića, Čutuka, Radonjića, Fabjana, Štrucla… To je trenutno najbolje što se nudi na Balkanu.”
 
Imaš 34 godine, ostalo ti je još dovoljno vremena za nastupe na najboljim svjetskim pozornicama, no jesi li već počeo polako razmišljati o kraju karijere, planiraš li ostati u borilačkom svijetu kao trener, promotor…?
“Daleko je povlačenje sa scene, zaista bih se volio boriti još dugo, svjestan sam da godine čine svoje, ali sve u svoje vrijeme… Naravno da ću poslije karijere borca ostati u ovom sportu i raditi na tome da podignem nivo tog sporta, ali i pomognem mladim šampionima u ostvarenju svojih ciljeva”, rekao je Poturak u razgovoru za Fight Site.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI