Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Pokrajac za Fight Site otkriva slabe strane Soszynskog | Fight Site

Pokrajac za Fight Site otkriva slabe strane Soszynskog

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 28.05.2011 08:37h Autor:

Igor Pokrajac Tehuna

Hrvatski borac smatra da mu najveća opasnost u meču protiv “Poljskog eksperimenta” leži u kimurama.

Samo je dva tjedna ostalo do šestog ulaska u UFC-ov oktogon za Igora Pokrajca. Hrvatski borac će se u Vancouveru sučeliti s opasnim Kanađaninom Krzysztofom Soszynskim, a borbu je prihvatio u posljednji trenutak – prije samo dva tjedna. No, Poki ne traži isprike i kaže kako je to bilo sasvim dovoljno da odradi najvažniji dio priprema.

“Sve prolazi u najboljem redu, evo već dva tjedana treniram dva puta dnevno. Najviše se radilo na boksu i hrvanju, no ipak je najbitnije bilo dovesti tijelo u vrhunsko kondicijsko stanje. To sam napravio na najbolji mogući način i sada posljednjih dana spariram”, izjavio je Poki u intervjuu za Fight Site.

Je li ipak bilo premalo vremena da bi napravio sve što je potrebno za dobru pripremu?

“Smatram da svaki profesionalni sportaš uvijek treba održavati formu i kada nema dogovoren meč. Ja sam nakon Browna nastavio trenirati i već sam bio u treningu kada sam prihvatio meč. Pristao sam na dvoboj protiv Soszynskog i sada nema nikakvih isprika. Vremena je bilo sasvim dovoljno.”

Jesi li dodatno proučio Kanađanina i vidio nešto što prije nisi znao?

“Ništa posebno. Pratim ga od početka i znam ga kao borca. Pogledao sam snimke mečeva, a vidio sam sve što sam znao i prije. Radi se o kvalitetnom protivniku.”

Kako si se taktički spremao?

“Spreman sam na više scenarija kako bi se borba mogla odvijati. Više sam pobornik pripreme na takav način, nego razrađivanja neke taktike. Sigurno je da postoje rupe u njegovoj obrani, kao što naravno postoje i rupe u mojoj ‘igri’. Ja ću pokušati iskoristiti njegove nedostatke u svoju korist.”

Kako i gdje bi se borba odvila da se tebe pita?

“Naviknuo sam već na različite scenarije tako da neće biti problema niti na parteru, niti u stojci. Znam se boriti protiv ljevaka, a i sam mogu mijenjati guard po potrebi. Sigurno je kako ću pokušati zadržati borbu u stojci  što je duže moguće. To je ujedno i atraktivniji način borbe za publiku”.

Koje su najveće kvalitete kanadskog borca?

“On je najopasniji kada napada kimurom. Po tome je poznat, a ide na taj zahvat iz guarda, poluguarda, donje ili gornje pozicije. Radi se dakako o fizički snažnom borcu, no svi su moji protivnici snažni.”

Kako si zamislio kraj priprema?

“Ovaj tjedan ću odraditi još sparinge, a polako ću spuštati intenzitet. 7. lipnja putujem u Kanadu i zadnji tjedan prije borbe ću lagano trenirati i rekuperirati organizam. Nisam nikada prije bio u Kanadi i veselim se putovanju.”

Što kažeš na popis borbu UFC-a 131. Radi se o poprilično impresivnom cardu?

“Smatram da smo Soszynski i ja trebali biti među glavnim borbama jer to zaslužujemo. Zanimljivo će biti između Carwina i Dos Santosa, a predviđam pobjedu Brazilca. Kvalitetni će biti i mečevi Maie i Floriana…”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI