Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Pokrajac: Pretpostavljao sam da je Beltran dopingiran! | Fight Site

Pokrajac: Pretpostavljao sam da je Beltran dopingiran!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 11.01.2013 10:14h Autor:

Pokrajac VS Beltran

Joey Beltran je pao na doping testu koji je napravljen nakon dvoboja protiv Igora Pokrajca. "The Mexicutioner" je "zapeo" na Nandrolonu što ga je koštalo devet mjeseci suspenzije, ali i gubitka pobjede protiv našeg borca.

Dobra je to vijest za Pokrajca koji je sada u puno povoljnijoj poziciji i ne mora se brinuti oko budućnosti u najjačoj svjetskoj MMA promociji. Igor je trenutačno na scoreu od četiri pobjede, tri poraza i No Contest protiv Beltrana.

U kratkom intervjuu za Fight Site, Pokrajac je prokomentirao vijesti iz SAD-a.

"Normalno da sam razočaran jer je Beltran u meču protiv mene bio dopingiran. Odmah nakon dvoboja sam svom timu rekao da je nemoguće da je bio toliko snažan i izdržljiv u klinču. Hrvam s puno jačim ljudima i mogu ih skinuti sa sebe, a Beltrana nisam mogao. Bio sam fizički vrhunski spreman i, kao što sam rekao, svom timu sam iznio mišljenje da je Beltran na dopingu. Nisam htio ništa javno govoriti jer bi zvučalo kao izlika. Sada se pokazalo da sam bio u pravu. Ne znam kakva je sada situacija kada su u pitanju tehnikalije, no znam da se dvoboj bilježi s No Contestom", izjavio je Pokrajac za Fight Site.

Kakva je sada vaša situacija u UFC-u?

"Vratit ću se vrlo brzo u kavez, a ova borba se ne računa. Ne znam što je sljedeće. Te stvari u UFC-u rješava Joe Silva i vjerujem u njegov match making. Čekam poziv svojih nadređenih."

Doping je sve veći problem za MMA, a posebno za UFC koji je perjanica sporta…Smatrate li da bi se oni koji ga zlorabe trebali strože kažnjavati s obzirom da čine veliku štetu cijelom sportu?

"Smatram da bi kazne ipak trebale biti rigoroznije. Radi se o 'main stream' sportu. No, moram napomenuti da UFC zaista vodi mnogo brige o ovom pitanju. Imaju nezavisne laboratorije koji se brinu o testovima što je visok standard u odnosu na neke druge sportove gdje toga nema. Mi zaista imamo rigorozne doping kontrole. Smatram da većina boraca ne uzima doping, a mnogo njih padne i iz vlastitog neznanja i vjerovanja nekim drugim ljudima koji im obećavaju brda i doline. Slično je u primjeru Beltrana koji je uzeo Nandrolon. Taj steroid ostaje u tijelu jako dugo pa vjerujem da niti sam nije znao što točno uzima", zaključuje Pokrajac.

Marko Petrak
marko.petrak@fightchannel.hr

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI