Petje: Nagovarali su me da se na Tajlandu borim bez rukavica

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 28.05.2013 09:25h Autor:

Samo Petje

Samo Petje spada među najtalentiranije thai boksače u regiji, to je potvrdio u nekoliko svojih zadnjih mečeva, a već određeno vrijeme nalazi se na Tajlandu gdje sudjeluje u snimanju jednog borilačkog reality showa te se istovremeno priprema za svoju borbu protiv Tea Mikelića na FFC-u 6 koji će se održati 14. lipnja u Poreču.

No, pokazalo se da na Tajlandu ipak nije proteklo sve kao što se očekivalo, a Petje je u razgovoru za Fight Site detaljno opisao što se sve događalo.

"Kad sam primio ponudu od Thai Fight Organizacije bio sam presretan i sve smo dogovorili u roku od jednog sata. Čim sam stigao na Tajland išao sam u 13 Coins Gym i tamo sam prenoćio jedan dan, jer sam stigao malo prije početka snimanja. Tamo su mi odmah nakon jednog odrađenog treninga ponudili da odradim meč za njih, ali to nisam mogao prihvatiti radi svojih obveza prema reality showu. Prvi dan snimanja bio je iznimno neorganiziran, tipično za Tajlanđane. Nitko nije znao gdje moramo ići, a bilo je dogovoreno i da ćemo imati mečeve desetog dana snimanja, dakle 20. svibnja, a to nitko od čelnih ljudi Thai Fighta nije znao."

"Tijekom drugog dana imali smo foto snimanje koje je trajalo čak sedam sati i tu su se pojavili problemi oko bandaža. Više od polovice boraca saznalo je da ćemo se boriti po pravilima Kard Chuek, dakle bez rukavica. Imali bismo samo bandaže i to je to. Kad sam rekao svom treneru, on nije vjerovao i onda je kontaktirao promotora koji mu je potvrdio da se planiraju mečevi bez rukavica. Ja na to nisam htio pristati. Razgovarao sam s promotorom koji nas je pozvao na snimanje i koji nikad nije spominjao nešto takvo. Zaprijetio sam im da napuštam snimanje ako se to ne promijeni i na kraju sam otišao."

"Zaista nije u redu tražiti od nas da se borimo bez rukavica. Nitko od nas ne trenira street fight, svi smo mi sportaši koji se žele dokazati u ringu s definiranim pravilima. Boriti se bez rukavica je ogroman rizik i gotovo je nemoguće proći bez ozljeda. Bez razbijene arkade i slomljenog nosa ili puknuća palca na ruci skoro sigurno ne bih prošao. Na fotografiji koja je objavljena uz ovaj članak možete vidjeti bandaže u kojima sam se trebao boriti."

Petje je zbog toga odlučio napustiti reality show i u potpunosti se na Tajlandu posvetiti pripremama za meč koji ga očekuje na šestom eventu FFC-a u Poreču. Tamo će se boriti protiv opasnog Hrvata Tea Mikelića.

"Vjerujem da sam donio dobru odluku kad sam odlučio napustiti hotel u kojem smo boravili i otišao sam u Meenayothin Gym gdje treniram dva puta dnevno i pripremam se za svoju borbu protiv Mikelića. Zaista vam mogu reći da ću biti spreman kao nikad prije u svojoj karijeri i vidjet ćete me u najboljem izdanju."

Slovenski borac objasnio nam je malo detaljnije i kakav je režim treninga na Tajlandu u dvorani u kojoj trenutno trenira.

"Ovdje u Meenayothin Gymu trenira se Muay thai i klasični boks. Treninzi su jako naporni, svakog jutra ili poslijepodneva barem pola boraca povraća zbog napora. Treninzi su iznimno fizički i psihički naporni. Svaki dan se dižemo u 5 ujutro i u 5:15 smo spremni za trčanje do stadiona koji je udaljen dva kilometara, a onda tamo još napravimo 20-30 krugova. To je tek početak. Nakon trčanja natrag borac koji ima pripreme za meč odradi sedam rundi na fokuserima i vreći, a ostali tri do pet rundi i 20 minuta klinča. Na poslijepodnevnom treningu trčimo 50 minuta po ulicama i zato u dvorani imamo puno jači trening. Ovog puta svi imaju sedam rundi na fokuserima i vreći, a radi se još klinč, i snaga s utezima. Treninzi su svaki dan bez pauze, tako da se u tjedan dana odradi 14 napornih treninga."

Petjeu se pružila prilika nastupiti i na legendarnom Lumpinee stadionu početkom lipnja, no to ipak nije mogao prihvatiti zbog svojih obveza prema FFC organizaciji.

"Htjeli su mi ugovoriti meč na Lumpinee stadionu 7. lipnja, ali to nisam nikako mogao prihvatiti jer mi je avio karta za povratak u Sloveniju rezervirana za 4. lipnja. No, ja se već 15. srpnja planiram vratiti na Tajland i tada ću odraditi meč na Lumpinee stadionu. Prije toga me osim teške borbe u Poreču čeka još i iznimno težak turnir četvorice u Trstu gdje još nastupaju Armen Petrosyan, Naurepol Fairtex i Sharos Huyer", rekao je Petje u razgovoru za Fight Site.

Zoran Zdelar
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI