Perak: Abu Dhabi Warriors može prestići UFC ako želi!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 31.10.2012 11:09h Autor:

Wiuff VS Perak

Maro Perak još je prije par dana otputovao iz Dubrovnika u Abu Dhabi kako bi potpuno odmoran dočekao težak meč koji ga čeka za dva dana protiv Travisa Wiuffa.

Ovog petka sa svojom premijernom MMA priredbom starta nova organizacija Abu Dhabi Warriors, koja očito ima prilično velike planove i namjeravaju u budućnosti raditi što jače priredbe. Glavna zvijezda na prvoj priredbi im je dubrovački borac Maro Perak, koji se trebao boriti s Konstanitom Gluhovim, no on je zbog ozljede prsta morao otkazati meč, a zamjena je pronađena u izuzetno iskusnom Travisu Wiuffu.

Radi se o 34-godišnjem američkom borcu koji ima u karijeri čak 68 pobjeda i 15 poraza. Neće Mari biti nimalo lako, ovo mu je definitivno najveći izazov života. "Protivnika sam vidio, ali nismo komunicirali. Stvarno ne znam što reći o njemu, protivnik kao protivnik, treba pametno odraditi meč i to je to. Izgleda Wiuff dosta dobro, velik je, fizički prilično jak, ali to sam i očekivao. Može se dogoditi da i on mene razbije, ali što se tu može, život ide dalje i nakon toga. Tada ću znati da nisam dovoljno radio na pripremama, ali ne vjerujem da će se to dogoditi, jer nikad nisam bio spremniji, a za idući meć ću još napornije trenirati. Imam oko 107 kilograma i osjećam se odlično. O taktici ne bih previše govorio, vidjet ćete sve u meču, ali mogu reći da sam spreman na svaki segment borbe", rekao nam je Maro prilikom javljanja za Fight Site iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Abu Dhabi jedan je od onih svjetskih velegrada koji se mijenja iz dana u dan, novi neboderi niču kao gljive poslije kiše, a da se radi o iznimno bogatoj regiji može se vidjeti na svakom koraku, pa čak i u načinu razmišljanja tamošnjih ljudi.

"Abu Dhabi je futuristički grad, neki neboderi svijetle im kao da su božićne jelke. Ljudi su strašno pristupačni, kulturni i gostoljubljivi. Kao domaćini imaju neki svoj moto, koji glasi otprilike: ako ti se nešto sviđa, onda to i kupi. Novac im je, naravno, najmanji problem."

ADW nova je organizacija, ali imaju očito veliki kapital na raspolaganju i mogli bi možda pomrsiti planove nekim trenutno jačim i razvikanijim konkurentima. "Arapi trenutno ulažu ogroman novac u borilačke sportove i izgradnju dvorana. Sve što rade, rade najbolje na svijetu, pa se nadam da će se aktivnije angažirati i kad je u pitanju MMA. Ne postoji borac na svijetu kojeg oni ne mogu platiti. Da žele, vjerojatno mogu biti jači od UFC-a, samo je pitanje hoće li se u takvo što upuštati. Mnogo ulažu u jiu-jitsu, doveli su 130 crnih pojaseva da budu treneri u školama, policiji i vojsci. U školi je jiu-jitsu obavezan predmet", otkrio je Maro u razgovoru za Fight Site.

Danas ujutro po našem vremenu održana je i konferencija za medije u Abu Dhabiju, a sutra u podne održava se  službeno vaganje.

Zoran Zdelar
[email protected]

 

 

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI