Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Zovko o Stojniću: Nitko ozbiljnoj promociji ne može diktirati uvjete, pa tako ni našoj | Fight Site

Zovko o Stojniću: Nitko ozbiljnoj promociji ne može diktirati uvjete, pa tako ni našoj

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 05.06.2013 09:32h Autor:

Photo by Fight Channel (Ivana Kaurloto)

Orsatu Zovku nije lako. Neki će reći gotovo "luđački" tempo koji je zacrtao glavni čovjek FFC-ja je ipak je na koncu potpuno ispunio njegov plan i očekivanja. U samo tri priredbe Final Fight Championship je postavio nove standarde produkcije borilačkih priredba u regiji te je njegova promocija ugrabila ogroman broj borilačkih fanova koji su čeznuli upravo za ovakvim projektom. Ipak, nadljudski napori koji su potrebni da bi se ovako veliki projekt digao na noge, mnogi problemi koji su sastavni dio ovog sporta i organizacije velikih priredbi uzimaju svoj danak. Zovko kaže da se umor, problemi i sve ostale negativne stvari zaborave svaki put kada se upale svjetla reflektora i show krene. Tada je i on samo veliki borilački fan. Uostalom, prema njegovim riječima, ljubav prema borbama ga je i natjerala u ovakav "hazarderski" projekt.

Do Poreča je ostalo tek nešto više od tjedan dana, a upravo bi ta priredba trebala biti kruna prve polovice sezone novog FFC-ja. Dobar razlog za malo veći intervju sa Zovkom…

Kakva je situacija uoči Poreča?

"Nemamo problema za sada što je velika novost u odnosu na protekle evente gdje smo svaki dan proživljavali drame zbog ozljeda i otkaza boraca. Ovaj put je situacija puno povoljnija."

Mnogi kažu da je Poreč kruna polusezone FFC-ja?

"Slažem se. Smatram da se radi o našem najboljem eventu do sada i tu ne mislim samo na dvoboje Jurković vs. Poturak, odnosno Gerges vs. Zhuravlev, nego i na ostatak fight carda koji je spektakularan. Domaća publika već dugo iščekuje meč Poljaka i Ilića, okršaj dva vrlo potentna domaća teškaša, a vjerujem i u odličan meč između Emkića i Marokanca El Bounija. Posebno me raduje što se Trušček vraća u staru formu, no imat će vrlo težak meč protiv Mađara Senyeia. Ipak, očekujem da će Ivica pobijediti i vratiti se na mjesto koje definitivno zaslužuje, odnosno sami europski vrh kategorije do 77 kg."

Jesen se bliži, a tako i nastavak FFC sezone, odnosno priredbe u Sarajevu i Puli koje bi trebale uslijediti u rujnu? Hoćemo li na priredbi u Sarajevu gledati Denisa Stojnića?

"Ne znam. To ovisi samo o njemu. Čitao sam njegovu posljednju izjavu vezanu uz borce koji ga navodno vraćaju u UFC, no te mu protivnike mi ne možemo ponuditi. Već smo bili smo u direktnom kontaktu s Al Turkom i čovjek godinu i pol dana nije u treningu i njemu borilački sport trenutačno nije u fokusu. Ne razumijem uopće od kuda ideja za mečem protiv borca koji više nije aktivan. Jeff Monson je u to vrijeme kada je bio Zadar već imao dogovoren meč u Moskvi, a pustimo na stranu što je Arlovski u ovom trenutku preskup, Bjelorus ima i važeći ugovor s WSOF promocijom. Stoga, ne može nastupiti u FFC-ju."

Jeste li ponudili Denisu neke druge protivnike?

"Ponudili smo mu prvo meč protiv Peraka, a na press konferenciji nakon Osijeka javno ga je izazvao i bivši UFC prvak Ricco Rodriguez. Ako bivši UFC-ov prvak nije dovoljan mamac i motiv za Stojnića onda ne znam što jest. U međuvremenu sam Denisu ponudio i imena poput Eddieja Sancheza, Jamesa McSweeneyja i Diona Staringa. Radi se o eminentnim imenima koji su legitimni i adekvatni protivnici za njega", objašnjava Zovko i zaključuje:

"Odluka je na njemu, ali u niti jednoj ozbiljnoj organizaciji borac ne može diktirati uvjete promociji pa tako niti u ovoj."

Ovih dana je aktualno međusobno prozivanje Vase Bakočevića i "Croate" Barria. Ima li FFC u planu taj dvoboj?

"Momentalno nas meč između Vase i Croate ne zanima. Već imamo plan za Vasu kojeg jako cijenim kao borca i 'showmena'. Barrio nam je zanimljiv zbog čitave situacije oko njega i njegove povijesti, no za sada ga nismo kontaktirali pa vam ne mogu reći ništa konkretno hoće li se i kada naći u FFC ringu."

Jeste li pratili dolazak Caina Velasqueza u Hrvatsku? Mnogi su komentirali da ste vi imali prste u tome?

"Nisam pratio i sasvim slučajno sam saznao da je tu u Hrvatskoj. Moram priznati da sam i sam bio prilično iznenađen da je UFC prvak samo par dana nakon obrane titule stigao u Zagreb. No, čuo sam se telefonski baš danas s njim, izmijenili smo par rečenica i za vrijeme njegovog boravka u Hrvatskoj ćemo definitivno odraditi neki sastanak. On je trenutačno u Splitu, a nakon toga putuje u Dubrovnik na ostatak odmora. Čovjek ga je definitivno zaslužio pa mu treba osigurati privatnost i pustiti ga malo na miru da se odmori."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI