Orsat Zovko otkrio planove za nastavak Cro Copove karijere i najavio seriju turnira za 2013!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 11.12.2012 14:27h Autor:

Final Fight

Cro Copov menadžer i vlasnik Fight Channela, Orsat Zovko u velikom razgovoru za Fight Site otkriva planove za nastavak karijere najpoznatijeg hrvatskog borca. Menadžer nam je otkrio i ekskluzivne informacije o seriji Final Fight turnira koju će predstaviti u siječnju na press konferenciji. Dobra vijest za sve Filipovićeve poklonike jest da ćemo Mirka ponovno gledati u zagrebačkoj Areni!

Kakva je situacija sa završnim turnirom K-1 promocije na kojem bi trebao nastupiti i Cro Cop?

"Nažalost, nema nikakvih službenih informacija vezanih uz Finale K-1 Grand Prixa. Dobio sam istu onu informaciju koja se mogla čuti i u medijima, da je termin pomaknut, no kada i hoće li se uopće taj turnir održati, stvarno ne znam. Posebno mi je žao jer se Mirko jako dobro spremio za taj turnir i ovo je bila šansa da na pravi način okruni svoju karijeru jednom tako značajnom titulom."

Meč na Staru godinu u Japanu se čini kao dobar način da se ostane u natjecateljskom ritmu uoči početka 2013.?

"Kada smo prije par dana postali svjesni da K-1 WGP Finala sigurno neće biti, onda smo se okrenuli i drugim opcijama. Mirko je tempirao formu za kraj prosinca i svakako je želio odraditi jedan dvoboj u ovoj godini kako bi ostao u natjecateljskom ritmu. Ponuda Inoki Genome promocije je bila najbolja. Prva opcija za protivnika bio je olimpijski protivnik Ishii, no organizatori su to na kraju promijenili. Na kraju se izbor sveo na Suzukawu. Postoji i rezervno rješenje, no kako sada stvari stoje, Mirko se bori protiv tog imena."

Dvoboj prema Suzukawe je dogovoren prema kojim pravilima?

"Radi se o meču prema MMA pravilima. Iako ista promocija često upriličuje i pro-wrestling mečeve i slične stvari, to nas nije zanimalo. Ovo je pravi meč u slobodnoj borbi."

Što je s Mirkovim nastupom na Royal FC-u koji je trebao biti 2. veljače?

"S obzirom da smo planirali nastup na K-1 WGP finalu, a neke glasine su govorile da bi ono moglo biti pomaknuto za siječanj, napravio sam sve da bi njegov nastup u Royal FC promociji na eventu u Rio de Janeiru pomaknuo za kasniji termin. U tome sam i uspio pa bi se Mirko protiv Rizza trebao boriti u svibnju. K-1 je bio glavni razlog pomicanja termina te borbe. Nažalost, sada je i K-1 pod velikim upitnikom."

Možemo li očekivati novi borilački spektakl u Zagrebu kao Cro Cop Final Fight?

"Ovih dana završavam s osnovnim pripremama za iduću godinu i nastavak Final Fight priče. Ono što vam mogu sigurno potvrditi jest da ćemo 15.ožujka u zagrebačkoj Areni opet napraviti borilački spektakl s Cro Copom u glavnoj ulozi. No, i pored toga ćemo na press konferenciji nakon Nove godine izaći s planom za cijelu iduću 2013. Bit će mnogo pozitivnih iznenađenja za ljubitelje borilačkih sportova u regiji. Javnosti ćemo predstaviti plan turnira, gradova domaćina pa čak i boraca koji bi trebali predvoditi pojedinu priredbu."

To je u suprotnosti s onim izjavama koje smo mogli čuti nakon same priredbe kada ste rekli da je to bio posljednji FF?

"Istina je da sam bio razočaran malo slabijom posjetom iako se ona na kraju pokazala kao dobra, ako se usporedi s nekim drugim sportskim priredbama u Zagrebu. No, ja oko sebe imam grupu ljudi koji žele da se uhvatimo u koštac i s ovim dijelom našeg posla pa s tim idemo u realizaciju. Kada se toliko posvetite jednom eventu i s toliko detalja sve odradite, a sve u cilju da se radi o zaista vrhunskoj priredbi, a onda na kraju nemate punu dvoranu, malo ste nezadovoljni. Cilj nam nije bio zarada, nego zadovoljna publika. Nadam se da smo u tome uspjeli."

Načuli smo da je ovih dana u Zagrebu boravio jedan od najvećih borilačkih menadžera Simon Rutz?

"Ovih dana me u Zagrebu posjetilo menadžersko izaslanstvo Glory WS-a. Tu je bio gospodin Simon Rutz, bivši vlasnik It's Showtimea, sada suvlasnik Glory WS-a i producent Gloryja gospodin Wim. Radi se o najvećim dužnosnicima trenutačno najjače svjetske kick boks promocije. Imamo konkretne planove prema kojima bi Fight Channel producirao i organizirao priredbu za Glory. Radilo bi se o jednoj od najvećih priredbi iduće godine u svijetu."

Hoće li Cro Cop nastupiti na priredbi?

"Naravno; Cro Cop bi bio glavna zvijezda, a borio bi se protiv nekog velikog i legendarnog imena. Moj plan je na toj priredbi u orbitu gurnuti još neke odlične hrvatske borce koji imaju potencijal biti svjetske zvijezde."

Kako ocjenjujete borilačku scenu u regiji?

"Sasvim je jasno da je slobodna borba posljednjih godina u velikom zamahu i da se radi o najpopularnijem borilačkom sportu u regiji. Tu najveće zasluge ima Mirko Filipović koji je približio sport široj publici svojim sjajnim rezultatima. Kasnije se pridružio i UFC koji je dodatno popularizirao sport i učinio ga ovako uspješnim. Meni je žao što Hrvatska i regija nemaju više uspješnih boraca u kick boksu jer se radi o mojoj velikoj ljubavi i nečemu u čemu sam od početka. No, to je sve biznis i tako se treba i prilagoditi. Sigurno je da ćemo u narednoj godini organizirati i nekoliko isključivo MMA priredbi kako bi zadovoljili zahtjevima publike. O svemu tome više na press konferenciji u siječnju."

Prva godina postojanja Fight Channela je iza vas. Kako ste zadovoljni učinjenim?

"Zahvaljujem se svima koji nas prate putem kanala ili web portala i posebno onima koji nam šalju svoje kritike, bilo pozitivne ili negativne. Vrlo je bitno komunicirati s publikom kako bi se i mi znali prilagoditi njihovim zahtjevima. Ono što je bitno jest da smo već u prvoj godini postojanja Fight Channela premašili planove koje smo imali za prve tri godine. Statistički gledano službene brojke kažu da smo jedan od najbrže rastućih sportskih kablovskih kanala u Europi. Sklopili smo ekskluzivne ugovore sa svim najvećim borilačkim promocijama svijeta i rekao bih da je ovo jedinstven svjetski projekt. Za iduću godinu najavljujem još više LIVE evenata, a posebno ćemo se truditi na planu praćenja boraca iz regije. To nam je uvijek primarni cilj. Hvala vam svima na povjerenju."

Marko Petrak
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI