Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Orsat Zovko: Da smo dobili Finale Lige prvaka, netko bi već prigovorio da je Kup Uefa jači! | Fight Site

Orsat Zovko: Da smo dobili Finale Lige prvaka, netko bi već prigovorio da je Kup Uefa jači!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 13.02.2013 11:30h Autor:

Orsat Zovko i Mirko Filipović

Još je samo nešto više od mjesec dana ostalo do najvećeg borilačkog i jednog od najvećih sportskih spektakala u povijesti Hrvatske. Zagreb će 15.ožujka u Areni ugostiti K-1 WGP Finale – najprestižniji kick boks turnir na svijetu na kojem će nastupiti i Mirko "Cro Cop" Filipović kao jedan od četvrtfinalista.

Glavni producent priredbe, Orsat Zovko, nam je u kratkom razgovoru otkrio kako teku pripreme, ali se i osvrnuo na neke natpise koji se u posljednje vrijeme mogu pročitati u svjetskim i hrvatskim medijima, a tiču se K-1 WGP Finala.

Gospodine Zovko, gdje ste stigli s pripremama ovako velikog projekta kao što je K-1 WGP Finale?

"Pripreme su u punom jeku što znači da su neke stvari već odrađene, a druge upravo odrađujemo. Radi se zaista o opširnom projektu kojem se mora pristupiti s puno pažnje i mora se misliti na mnogo detalja. K-1 WGP Finale je samo po sebi ogroman sportski spektakl, a mi ćemo učiniti sve da ga vrhunskom produkcijom učinimo još većim."

Popis finalista kao i parovi četvrtfinala su već otkriveni na inicijalnoj press konferenciji, no pojavile su se glasine da neki od boraca neće nastupiti. Konkretno se govori o Jarellu Milleru i Ben Edwardsu…

"Glavnu riječ kada su u pitanju borci i mečevi turnira ima K-1 organizacija i vlasnik Mike Kim. Mi za sada nemamo nikakvih informacija da bilo koji od finalista neće nastupiti. Ukoliko dobijemo provjerenu informaciju da će se tako nešto dogoditi možete biti sigurni da ćemo hrvatsku i svjetsku javnost pravovremeno obavijestiti. Za sada su parovi četvrtfinala oni koje smo najavili na press konferenciji", odgovara Zovko.

Čelnik Fight Channela se osvrnuo i na komentar na portalu Profightstore koji je pogodio i Mirka Filipovića, a tiče se važnosti i veličine K-1 WGP Finala…

"Uložio sam zaista mnogo truda, vremena i novca da bih K-1 WGP Finale doveo u Zagreb jer smatram da Hrvatska kao zemlja s velikom i bogatom borilačkom tradicijom to i zaslužuje. Nažalost, uvijek će biti onih koji potcijenjuju nečiji trud i dostignuća, no takvi me samo čine još odlučnijim da ovo K-1 WGP Finale učinim sportskim spektaklom bez premca na ovim prostorima", tvrdi Zovko i nastavlja:

"Zar nakon svega što je Cro Cop učinio za borilačku scenu i hrvatski sport treba slušati pljuvanje kao ona da u slučaju i da osvoji K-1 nitko se neće sjećati konkurencije među kojom je to napravio? Da li bi turnir s Ghitom i Sakijem bio jači? Pa naravno da bi… Ne treba biti 'renomirani' novinar da bi nas netko prosvijetlio i otkrio nam kako osim tame i neznanja u kojoj svi mi živimo postoji svjetlo i 'dobro' upućeni stručnjaci koji će nam sve pojasniti. Što to znači, da ako nema spomenute dvojice treba sve diskreditirati i ostale borce proglasiti autsajderima. Pa zar nije na zadnjem Gloryjevom Grand Slamu 'anonimni' Jamal Ben Sadik skinuo veliku zvijezdu Erola Zimmermana i K-1 šampiona Remy Bonjaskog. Prema 'dobro' upućenim izvorima, iza kojih se naravno skriva isti taj 'renomirani' novinar, Jamal Ben Sadik nije trebao niti nastupiti jer finalni turniri su ionako rezervirani samo za zvučna imena."

"Rasprava i usporedba ovog turnira s nekim drugima je potpuno bespredmetna, možda čak i zločesta. Postoje ljude koji stvaraju i koji su spremni riskirati za konačni uspjeh. Od takvih sam spreman učiti, primati lekcije i slušati kritike. Da kojim slučajem Zagreb dobije završnicu Lige Prvaka, 'dobro' upućeni izvori bi tvrdili da je Kup Uefa jači. E od takvih nisam spreman slušati savjete, a još manje kritike. No to je u našem društvu tako, uvijek je tuđe bolje, a mi po vlastitim dostignućima pljujemo. Tvrdnja da nitko osim Zagreba nije htio domaćinstvo je jadna i bezočna laž te kao takvu je ne želim komentirati. Mogu samo reći da sam proveo doslovce dane i noći u pregovorima oko dobivanja domaćinstva, te da smo u tom procesu bili uspješniji od nekih puno bogatijih gradova i zemalja."

Na kraju je Zovko pozvao sve zaljubljenike u borilački sport za podrže Filipovića u borbi za najprestižniji kick boks naslov svijeta.

"Pozivam sve da 15.3. dođu u Arenu i da uživaju u nečemu što jamčim da će biti vrhunski borilački spektakl. Cijene karata smo zaista prilagodili svima upravo iz razloga da si svatko može priuštiti pogledati nešto ovako uživo i bodriti Cro Copa do, ja to duboko vjerujem, njegovog najvećeg uspjeha u karijeri", zaključuje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI