Nikola Cimeša: Upao sam u loše društvo, a izlaz pronašao u kick boksingu!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 20.05.2015 11:41h Autor:

Nikola Cimeša

U kick-boks dijelu programa na Final Fight Championshipu 19 vidjet ćemo dvoboj između Ivana Zidara i Nikole Cimeše. Cimešu smo imali priliku gledati na prošlogodišnjim FFC Futuresima, a sad ćemo ga ponovo vidjeti u FFC ringu u Sofiji 29. svibnja.

Borilačkim sportovima Nikola Cimeša počeo se baviti još u četvrtom razredu osnovne škole. Prvi je izbor bio karate. Iako je bio prilično uspješan i počeo ostvarivati zapažene rezultate na natjecanjima nije se dugo zadržao u karateu. U šestom razredu prestao je trenirati, a pauza je trajala do drugog razreda srednje škole.

"Tek početkom drugog razreda srednje počeo sam ponovo trenirati. Osjetio sam u tim trenucima da sam malo skrenuo s puta, upao sam u loše društvo i na vrijeme shvatio da ne pripadam toj okolini. Pomislio sam da trebam ponovo početi nešto trenirati i to neki borilački sport. Jednostavno sam osjetio potrebu za tim. U početku sam želio krenuti na boks, ali klub tajlandskog i kick-boksa bio je sam 500 metara od moje kuće tako da sam otišao u taj klub i upisao se. Od tog trenutka, dakle prije četiri i pol godine, nisam radio veće pauze. Moram priznati da su mi se mnogi podsmjehivali kad su čuli što sam počeo trenirati.", prisjetio se Nikola Cimeša svojih početaka.

Danas mu se sigurno više ne podsmijehuju jer svoju je kvalitetu i borbenost pokaza u tijekom nastupa.

"Za mene je jedan od najvećih uspjeha sudjelovanje na FFC Futuresima. Došao sam do finala, ali jednostavno nisam imao sreće osvojiti turnir. Bio sam i prvak Srbije iako sam na prvenstvo došao s najmanje iskustva od svih boraca. Drugog dana nakon četiri meča i s ozbiljnim ozljedama osvojio sam prvenstvo i bio proglašen najboljim borcem."

Kao najteži meč u dosadašnjem dijelu karijere Cimeša će izdvojiti nastup u Slovačkoj protiv još jednog FFC borca Vladimira Konskog.

"Bio je to meč za koji stvarno nisam bio spreman jer sam ponudu dobio samo dva dana prije borbe. Nisam imao odgovarajuće pripreme, ali sam ponosan na sve što sam pokazao iako sam na kraju izgubio. Kad bih birao najtežeg protivnika onda bi to bio Valentin Rybalko. S njim sam baš ratovao, a susretali smo se čak dva puta. Prvi put u Zagrebu na FFC Futures 3 kad je on slavio odlukom sudaca 2:1, a potom i u Novom Sadu gdje sam mu se uspio revanširati te sam odnio pobjedu jednoglasnom odlukom sudaca."

Nastupi na FFC Futuresima bili su veliko iskustvo za ovog 20-godišnjeg borca.

"Na Futuresima sam doživio svoj prvi poraz prekidom u trećoj rundi protiv Smoljanina. Pogodio me na samom početku prve runde u bradu i taj me udarac prilično isključio. Jednostavno sam naletio na njegovu ruku. Nisam znao što da radim u takvoj situaciji i umjesto da iskoristim da mi broje odmah sam skočio na noge te nastavio s borbom ne znajući za sebe. Od tog mi je trenutka mogao raditi što želi. Na kraju je sudac u trećoj rundi prekinuo borbu. Taj mi je poraz dosad najteže pao i volio bih revanš sa Smoljaninom."

Pripreme za meč u Sofiji protiv Ivan Zidara prolaze po planu.

"Naporne su kao i uvijek, ali to mora biti tako. Za Zidara sam čuo da je dobar, ali nisam previše istraživao. To radi čovjek zbog kojeg i dalje treniram, moj trener Miša Bačulov. On će složiti taktiku i uputiti me što trebam raditi u meču. On je uvijek tu."

Kao i uvijek od Cimeše možemo očekivati zanimljivu i atraktivnu borbu u Sofiji na novom izdanju FFC-a.

"Moram priznati da sam prilično uzbuđen zbog nastupa u Sofiji i drago mi je da sam dobio priliku. Kad vas tako velika organizacija kao što je FFC pozove da budete njezin dio onda shvatite da trud i dokazivanje nisu uzalud. FFC ima izvrsnu promociju, koja će mi sigurno pomoći u nastavku karijere. Što će biti s mojom karijerom teško je reći. Znam da ću nastaviti trenirati koliko god mogu i dok će me to činiti sretnim."

No, to nisu jedini planovi Nikole Cimeše.

"Planiram se posvetiti studiju i želim upisati pravo. Dosta sam se posvetio učenju, a kad ne treniram i ne učim onda vrijeme provodim s obitelji, djevojkom i prijateljima. Jednosatvno iz svakog trenutka i iz svake situacije pokušavam izvuči maksimum."

Maksimum će izvući Nikola Cimeša i u Sofiji. U to ne treba uopće sumnjati…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI