Mladen Brestovac pred američki FFC debi: Ovo je hrabar potez!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 01.06.2016 10:03h Autor:

Mladen Brestovac

Predvodnik kickboks dijela prvog američkog FFC eventa i teškaški FFC prvak, Mladen Brestovac, rekao je nešto o ovom velikom koraku hrvatske borilačke promocije.

Mladene, prošlo je već skoro dva mjeseca od meča za naslov teškaškog Glory prvaka protiv Rica Verhoevena, kakvo je sad razmišljanje nakon što su se slegli dojmovi s najvećeg meča dosadašnje karijere?

Nemam što dodatno reći. Dečko je u životnoj formi i odradio je super meč. Ja sam dao sve od sebe, uvijek može bolje i uvijek se mogu naći greške, no lako je sada govoriti nakon meča. Imao sam i malu tremu, no kako je meč išao dalje sam bio sve opušteteniji, no i umorniji, jer nabio mi je takav ritam u kojem sam se podosta trošio. Ukoliko jednog dana dođe do revanša, vjerujem da ću bolje znati što očekivati od toga.

Sad slijedi nova velika čast, mjesto u glavnom dijelu kickboks programa prvog FFC eventa u Americi. Nevjerojatno za i zamisliti kad je FFC tek krenuo, no dogodilo se i to. Kako možeš prokomentirati tu cijelu situaciju?

To je vrlo hrabar potez, jer ne znam koja se još europska promocija usudila uputiti u Ameriku te da na kraju nešto uspješno odradi. Za sada postoje dobre naznake, posebno jer su dogovoreni prijenosi s nekim američkim televizijama, što je vrlo teško za postići. Ako se prva dva eventa pokažu dobri, sigurno će se nastaviti i sigurno će onda i financijski to biti bolje.

Za prva dva su eventa tako pronađeni gradovi gdje elitne promocije nisu radile svoje evente. Taktički vrlo zanimljiv potez, odnosno pokušaj kretanja u manjim sredinama.

Ogromno je to tržište, no ljudi još nisu toliko upoznati s kickboksom, ali zato jako dobro poznaju boks i MMA. Zato će i ovdje više biti naglasak na MMA, što je i logičnije. Bitno je da se nađu neki lokalni borci, neke lokalne zvijezde koje će publika pratiti. Uvijek će se prije pratiti domaći borci, nego stranci, posebno ako dođe puno nas iz ovih istočnoeuropskih zemalja. Nadam se da će se naći neki američki borci koji će imati kontinuitet u promociji.

Čeka te američki borac Steven Banks, koji je pravi primjer gore navedene činjenice, budući da iza sebe ima 14 MMA mečeva, koja kombinira s kickboksom, prije svega jer je riječ o popularnijem i bolje plaćenom sportu. Koliko znaš o njemu, osim što smo uspjeli vidjeti kako je nokauter koji može primiti puno udaraca?

Nisam baš puno saznao o njemu, osim što sam gledao mečeve na Youtubeu. Iskusan je borac koji je nastupao u puno velikih organizacija. Pobjeđivao je neke poznate borce, ali od nekih je i gubio. Podosta je nepoznanica za mene što se tiče ostalog.

Kakav će onda biti pristup meču? Ideš li od prve sekunde naprijed ili ćeš taktizirati dok ne vidiš kako se meč odvija?

Pristupit ću taktički, jer mi je uvijek cilj odraditi meč da malo osjetim ring i osjetim borbu. Što više si u ringu i što su ti mečevi dulji, jednostavno s vremenom postaješ opušteniji u njemu i osjećaš se bolje. Tako da neću ići silom da ga što prije nokautiram jer volim biti u ringu. No, ukoliko vidim priliku da ga mogu pogoditi i srušiti, naravno da ću je iskoristiti.

Postoje li neki daljnji planovi za Glory i što su ti rekli nakon meča protiv Rica?

Iz Glorya me nitko nije kontaktirao, niti sam ikoga vidio. Nakon meča sam imao doping kontrolu, pa sam do kasno ostao u dvorani, a ujutro sam već imao avion. No, vjerujem da će me zvati pošto imam još uvijek valjani ugovor. Te stvari prepuštam gospodinu Zovku, on će najbolje znati odabrati što je najbolja opcija.

FFC? Planiraš obraniti titulu, no što nakon toga?

Vidjet ćemo kako će proći eventi u Americi, a ako to bude dobro, onda ću vjerojatno opet dobiti priliku nastupiti u Americi. Za sada ne razmišljam o tome, idem odraditi ovaj meč.

Ljeto?

Nemam nikakve određene planove, u glavi mi je uspješno odraditi ovaj ispit. Da mi se i ponudi neka borba preko ljeta, ne bi bilo problema odraditi jer pokušavam uvijek biti spreman. Planova nemam, vidjet ćemo kako će biti.

Razgovarao: Mario Katušić
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI