Milinković otkrio: Znam razlog kondicijskog pada, to se više neće ponoviti!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 11.06.2014 13:34h Autor:

Photo by Matjaž Knuplež (Fight Madness)

Nokaut Rubena Wolfa u meču protiv Saše Milinkovića na FFC-u 13 je doslovce obišao svijet u nekoliko dana. Iako zaista ružan, ovaj "soccer kick" koji je uspavao Slavonca je preko noći postao hit među svim Pride nostalgičarima. Nasreću, Milinković se osjeća sjajno i posljedica snažnog udarca nema. Odlučio je odmoriti dvadesetak dana i onda krenuti u nove pobjede.

U razgovoru za Fight Site je objasnio razloge tolikog pada u kondiciji nakon prve runde.

"Sad se definitivno potvrdio razlog mog potonuća na FFC-u u Zadru. Sad bez sumnje mogu reći da se radi o alergijskoj reakciji zbog koje mi se aerobni kapacitet spustio na 40 posto. Pekla me činjenica da sam izgubio zbog nečega što kontroliram apsolutno sam. Nisam se mirio s tim da sam bio nespreman u tolikoj mjeri da praktički nisam mogao stajati u drugoj rundi", pojasnio je razočarani Milinković.

Ipak, Osječanin smatra da je dio krivice i na njemu, odnosno na njegovom timu.

"Ovo ne znači da su ostale stvari bile odrađene bez greške. Naučio sam puno, a možda najvažnije da kondicijsko stanje više ne mjerim osjećajem. Nakon meča u Osijeku smo mislili da sam ostao u dobroj formi i to je bila velika greška. Bojali smo se ne pretreniram, a pokazalo se da sam bio potpuno izvan forme za ovaj meč. U buduće ćemo se svemu posvetiti studioznije, mjerit ćemo laktate i ostale vrijednosti u krvi kako bi točno znali u kojem mi je tijelo stanju."

Ovo je Milinkoviću bio prvi poraz prekidom u karijeri. Saša kaže da je izgledalo gore nego što zaista jest.

"Sto se tiče nokauta, nemam nikakve posljedice, ni najmanje. Sreća u nesreći je bila što me je pogodio stopalom i tako donekle amortizirao udarac koji je bio vise kao pljuska te sam imao sreće što me nije pogodio potkoljenicom", poručuje Milinković.

Što dalje?

"Ovaj meč mi je bio velike škola, izvukao sam puno pouka i sada pametniji krećem u pripreme za sljedeći meč. Dvadesetak dana ću se odmarati i posvetiti nekim drugim stvarima koje sam zanemario tijekom priprema za ovaj meč. Nakon toga se ponovno okrećem treninzima", zaključio je Milinković.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI