Maro Perak: Bolji sam od Smoldareva, ali sve to pada u vodu ako to ne pokažem!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 14.01.2015 15:34h Autor:

Maro Perak

Maro Perak će idući mjesec ponovno nastupiti unutar M-1 Global organizacije, a tim putem smo odlučili porazgovarati s ovim dubrovačkim borcem i jednim od najboljih europskih teškaša.

> Maro Perak idući mjesec u Gruziji protiv Smoldareva!

Nakon neugodnog poraza od Marcina Tybure, koji se dogodio u travnju, Maro Perak imat će novu priliku u uglednoj M-1 organizaciji. Idući mjesec u Gruziji nastupit će protiv Estonca Denisa Smoldareva, koji je u svojoj posljednjoj borbi također poražen od Tybure, a iza sebe ima i pobjedu nad Antom Delijom. Sve u svemu Peraku neće biti lako, a ako znamo da mu je otkazan dvoboj protiv Guelmina na FFC-u u Beču, može se reći da je upravo meč koji mu slijedi prilično važan za smijer daljnje karijere…

Nisi se borio od travnja prošle godine, kad si poražen od Tybure. Možeš li se ukratko prisjetiti te borbe i što bi danas promijenio oko svoje taktike?

"Danas ne bih ozlijeđen ulazio u borbu. Sad mi je žao što tu borbu nisam odgodio, kao što su me savjetovali moji prijatelji i kolege. No, što je tu je, dogodilo se što se dogodilo i idem dalje. Ozljeda je itekako kumovala kvaliteti mog nastupa u tom meču."

Pauza je preduga, a postala je još duža nakon što je otpala borba protiv Guelmina. Koliko ti je teško to palo, posebno nakon priprema koje si odradio, za tako ozbiljnog protivnika?

"Smatram da je  Smoldarev opasniji protivnik od Guelmina. Nije mi teško palo, u ovom sportu je normalno da se događaju ozljede i da borci otkazuju nastupe. Nandor je ozlijedio koljeno u posljednji trenutak, organizatori nisu mogli naći adekvatnu zamjenu u par dana i logično je bilo da je dvoboj otkazan."

Kakvi su ti daljnji planovi oko FFC nastupa? Razmišljaš li o borbi protiv Staringa ili misliš kako je tu Deliji mjesto?

"Delija će sigurno dobiti svoju priliku protiv Staringa i nadam se da će osvojiti pojas. Njegov uspjeh uvijek je i moj, jer dolazimo iz istog kluba i svaki dan treniramo zajedno."

Kako komentiraš bratove dobre nastupe unutar FFC-a? Gdje vidiš da ga njegov potencijal može odvesti?

"Moj brat Kristijan, kad trenira, može pobijediti apsolutno svakoga koga se stavi pred njega. Iduća borba bit će mu za FFC pojas do 84 kilograma. Siguran sam kako će se dobro spremiti te postati prvak. No, volio bih da i on ode u tešku kategoriju."

Protivnik je Smoldarev, vjerojatno si gledao njegovu borbu protiv Tybure? Kako je izgledao on, a kako Tybura, u usporedbi s tvojom borbom? Motivira li te dodatno činjenica da će pobjednik dobiti drugu priliku protiv Tybure?

"Smatram kako sam bolji od Smoldareva i dat ću sve da to dokažem. Velika bi mi čast bila boriti se za pojas, no prvo se moram koncentrirati na Smoldareva. Nakon što njega savladam, razmišljat ćemo o idućim izazovima."

Koliko si izvukao iz Delijinog meča s njim? I kakvu si taktiku iz toga razradio?

"Po onom što sam vidio, mislim kako ga ne bi trebao biti problem rušiti, no isto tako, on se vrlo dobro brani na podu. Za Tyburu se pripremao za borbu na pet rundi, pa sam siguran da mu neće nedostajati kondicije, no neće niti meni. Ima tehnički jako lijep i dobar boks, no moji udarci su jači, tako da će on tu morati biti oprezniji. Fizički sam jači od njega, no sve to pada u vodu ako ja to ne dokažem u Gruziji. "

U Gladijatoru ste sve bolji u hrvačkom segmentu, čemu je pridonio i rad s uspješnim olimpijcem. Možeš li čitatelje uputiti tko je on i što je najviše pridonio timu?

"To je Saban Seidi, ali on je prekratko bio tu da bi napravio neki značajniji rezultat. Pomogao jest, ali znali smo se potući i prije njega. Nije da nam je mrsko."

Antun Račić je uvjerljivo postao FFC prvak. Gdje vidiš njegov maksimum? Često čitamo kako je od svih hrvatskih boraca upravo on najviše "UFC ready".

"Vjerujem kako se Antun spreman boriti s najboljim protivnicima u svijetu. To je dokazao i na pripremama na Tajlandu, gdje se pokazao bolji od neki članova UFC-a, a još su to bili i momci teži preko deset kilograma od njega. Antun je tehnički, fizički i kondicijski spreman za najjaču organizaciju. Trenira po par sati dnevno i priprema i mene za borbu sa Smoldarevim. Ovim putem mu zahvaljujem na tome."

Imaš li ti još uvijek ambicije okušati se u UFC-u ili možda nekoj drugoj jačoj organizaciji "preko bare"?

"Trenutno sam fokusiran na borbe u M1 organizaciji i FFC-u . UFC me sad ne interesira, ali ako se pojavi neka dobra ponuda, naravno da bih razmislio o tome."

Neke nove vijesti iz kluba? Za kad je planirana iduća Noć Gladiatora?

"Trenutno ne razmišljam o tome, jer mi sama organizacija oduzme puno vremena. Vidjet ću kako budem stajao s terminima mojih borbi. Isto tako, plan mi je napraviti najbolju i najjaču priredbu do sad, pa ne namjeravam žuriti. 25. siječnja organiziramo humanitarni turnir u grapplingu. Postoji samo jedna kategorija, apsolutna, a nakon natjecanja ćemo omogućiti ljudima iz publike da hrvaju s nama. Ne plaća se kotizacija i nastupat će cijeli Gladiator Tim."

Razgovarao: Mario Katušić
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI