Marko Barić nakon osvajanja titule europskog prvaka: Krv, znoj i suze su se isplatili!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 05.05.2013 20:36h Autor:

Marko Barić nakon proglašenja pobjednika (team-andro.com)

Marko Barić, član Sci-Muscle tima proglašen je Apsolutnim juniorskim prvakom Europe u bodybuildingu na Europskom prvenstvu koje se ovoga tjedna održava u španjolskoj Santa Susani!

Tim povodom Marko Barić i trener bodybuilding reprezentacije Mario Jarnečić koji se još uvijek nalaze u Španjolskoj dali su ekskluzivn intervju za Fight Site.

Marka smo pitali o nastupu, osjećajima koji su ga preplavili kad je proglašen pobjednikom te planovima za budućnost.

FS: Kako je bilo u finalu? Kakva je bila konkurencija?

Marko Barić: Finale je bilo veoma uzbudljivo, a konkurencija definitivno vrhunska jer ipak se radi o najboljim juniorima Europe. Borba je bila žestoka, svi dečki su dali ono najbolje od sebe i svi su bili u odličnoj formi.

Na kraju sam svojom prezentacijom i vrhunskom formom uspio osvojiti zlato, na što sam izrazito ponosan jer se radi o mojem prvom velikom natjecanju i nastupu.

FS: Kako je bilo u borbi za situlu Apsolutnog pobjednika?

Marko Barić: Iskreno, borba za apsolutnu titulu je bila vrlo laka jer mi je protivnik bio natjecatelj koji je dvadesetak kilograma lakši od mene. ipak, to ne umanjuje moju pobjedu jer se radi o najboljem europskom junioru do 75 kilograma.

FS: Kakvi su te osjećaji preplavili kad si proglašen pobjednikom?

Marko Barić: U tome trenutku sam osjetio takvu navalu emocija da se to jednostavno riječima ne moze opisati. Bio je to jedan od najemotivnijih trenutaka u mome životu i definitivno najemotivniji trenutak u karijeri. Sve ono za što sam se borio, trudio, znojio i krvario se isplatilo! Ne radi se o maloj tituli i sada samo treba ostati priseban i krenuti u pohod na sljedeći cilj, a to je svjetsko zlato!

FS: Postoji li netko kome pripisuješ neke posebne zasluge za ovu titulu?

Marko Barić: Da, naš trener Mario zaslužan je za tempiranje forme koja je bila vrhunska i bez njega medalja sigurno ne bi bila zlatna! Nema riječi kojima bih mu mogao zahvaliti na ovome!

FS: Poznato je da je bodybuilding sport s velikim odricanjima. Čime si se počastio nakon pobjede?

Marko Barić: Prvi obrok nakon pobjede je bio s trenerom reprezentacije Marijom. Pojeo sam hamburgeru i jedno veliko crno pivo.

FS: Kakvi su planovi nakon ovog natjecanja?

Marko Barić: Sada ću se odmoriti još par dana i odmah se čvrsto primiti priprema za sljedeće natjecanje i sljedeći cilj.

FS: Imaš li neku poruku za svoje brojne navijače u Hrvatskoj?

Marko Barić: Zahvaljujem se svima na čestitkama i porukama podrške! Uz sve vas ova titula jos više vrijedi, kako za mene tako, i za hrvatski bodybuilding i reprezentaciju! Cijela ekipa Vas pozdravlja i čujemo se i vidimo u srijedu kada se svi zajedno vraćamo u Lijepu našu!

Mario Jarnečić, trener bodybuilding reprezentacije Hrvatske imao je samo riječi hvale za Marka Barića!

FS: Kako bi opisao Markov nastup i pobjedu?

Mario Jarnečić: Marko je odličan natjecatelj i poslušan i disclipiniran sportaš. Napravio je veliku stvar ovim rezultatom i svojim nastupom! Na natjecanju se prezentirao se u najboljem svijetlu u ovom trenutku!

FS: Kako predviđaš nastavak njegove karijere?

Mario Jarnečić: Ako ovako nastavi daleko će dogurati jer ovakvim načinom i pristupom sve se može i to jako jako dugo!

FS: Koji su sljedeći nastupni hrvatskih predstavika i kakvi su planovi?

Mario Jarnečić: Već sljedeći tjedan idem s Draženom Vrbančićem, Danijelom Miklečićem i Brankicom Njegovec u Moldaviju na Europsko seniorsko prvenstvo i ondje očekujem najsjajnije medalje!

Fight Site još jedanput čestita Marku Bariću i treneru reprezentacije Mariju Jarnečiću na iznimnom rezultatu!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI