Mladen Brestovac: Ne impresionira me Dževad Poturak niti njegova karijera

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 13.04.2017 19:13h Autor:

Mladen Brestovac

FFC 29 u Ljubljani donosi nam pravi regionalni kickboxing “El Classico”. Legendarni BH Machine, Dževad Poturak, pokušati će oduzeti pojas kralju FFC-ovih teškaša, Mladenu Brestovcu. S Mladenom smo prije meča porazgovarali.

Deset je puta do sada Brestovac nastupio u FFC-u i niti jednom još nije bio ni blizu poraza, usput osvojivši teškašku titulu i do sada je četiri puta obranivši. No, sada protiv sebe ima iskusnijeg protivnika koji je prošao kroz najveće promocije svijeta i koji je dijelio ring s imenima poput Melvina Manhoefa, Daniela Ghite, Raul Catinasa, Briana Douwesa, Alistaira Overeema, Ismaela Londta ili Igora Jurkovića. Upravo prvospomenuta trojica su i njegovi najveći “skalpovi”, no Mladen Brestovac je trenutno borac na najvišem svjetskom nivou. Postavili smo mu neka pitanja i saznali što on misli o onome što je ispred njega.

Iza tebe je najteža borba u FFC-u, protiv Daniela Lentiea, barem prema onome što se događalo u ringu. Kako bi opisao cijeli meč iz Arene?

Mislim da borba uopće nije bila teška, čak mogu reći da nisam niti bio nešto posebno umoran nakon borbe, jer sam tek u trećoj rundi ušao punom snagom u meč.

Kada sam rekao teška, mislio sam na to što si se našao u problemima, odnosno doživio si prvo brojanje u FFC-u. Da li je u pitanju bilo previše samopouzdanja i zbog činjenice kako si u FFC ringu favorit, posebno zbog dosadašnjih rezultata?

Borba je krenula laganim tempom, mislim da je moj protivnik pokušavao umrtviti borbu jer se nije mogao nositi sa mnom te je svako malo bio na podu i pokušavao ukrasti nešto vremena da prođe vrijeme borbe. Zahvaljujući tome je dobio opomenu i brojanje, jer se nije htio dići s poda kada mu je sudac to rekao. U trećoj rundi borbe sam dobio kontru na low kick koja me bacila na pod. Iskreno, udarac me nije nešto posebno uzdrmao i mislim da, u trenutku udarca, nisam bio na jednoj nozi prilikom zadavanja low kicka, ne bih ni završio na podu. Nakon toga sam odmah krenuo punom snagom, napravio još jedno brojanje i izdominirao protivnika do kraja te zadnje runde.

Za 11. FFC borbu i petu obranu naslova slijedi ti Dževad Poturak, pravi veteran i borac s kojim vjerojatno gajiš i neke privatne odnose. Jeste li kada razgovarali o međusobnom meču i kako si se osjećao kada ti je on ponuđen za protivnika u Ljubljani?

Koliko sam shvatio od organizatora, on je inzistirao na ovom meču, a ja sam rado prihvatio borbu čim su mi javili s kim se borim. Nemamo nikakve privatne odnose, osim što smo se sretali na raznim turnirima

Kakav ti je zapravo dojam o njemu kao o borcu, posebno kada pogledamo popis protivnika s kakvima se susretao, to je izuzetno impresivno?

Bilo bi impresivno da ih je sve pobijedio, ali nije. Tako da, nemam nikakav impresivan dojam o njemu.

Gdje se ipak smatraš boljim od njega, tj. što bi trebala biti tvoja prednost u obrani ovog naslova prvaka?

Kao i u svakoj borbi protiv nižeg protivnika, prednost je dužina ruku i nogu te snaga.

Da odemo malo u Glory. Meč Rica i Badra nije ponudio spektakl kakav se očekivao, a teška kategorija je sada u nezgodnoj situaciji. Kako bi to prokomentirao, kao i gore spomenuti meč.

Rico i Hari su odradili jednu rundu meča, tako da neki ukupni dojmovi se teško mogu stvoriti, ali sigurno je da Hari može uzdrmati i ozlijediti Rica. Jedino je pitanje može li to raditi sve tri runde ili čak pet. Hari je zasigurno puno veći talent od Rica, ali jednostavno nije više u borbama i u sportu, jer jedan meč u dvije godine nije mjerilo za boriti se na najvišem nivou. Ozljeda koju je zadobio u meču se na kraju ispostavila kao ozljeda mišića na koju su odmah većina kickboxing legendi rekli da nikada ne bi predali radi takve ozljede. Jednostavno, od silnog adrenalina ni ne osjetite toliko tu ozljedu, tako da pitanje je da li je Hari želio ostati još u ringu.

Glory se na jesen vraća u Zagreb i ti ćeš sigurno biti jedna od glavnih borbi, no možeš li do onda osigurati novi napad na naslov ili misliš da će u pitanju biti možda neki teškaški turnir za izazivača?

Ne znam još koji su planovi za Glory u Zagrebu, ja sam otvoren za sve opcije koje organizacija odluči.

Vjerujem da trenutno i svoje planove prilagođavaš tom nastupu. Kakvi su oni, tj. imaš li neki raspored za ostatak godine?

Još točan raspored nemam ali moguće je da ću odraditi još jedan meč prije Glorya u Zagrebu, nadam se da ću saznati uskoro kada i gdje

Nastupao si već u Tivoliju, kakva te publika tamo čeka? Zapravo, koliko utjecaja na tebe ima mjesto održavanja tvojih mečeva? Gdje se zapravo najviše voliš boriti?

U Tivoliju je odlična atmosfera i slovenska publika dobro razumije sport te su uvijek zahvalna publika. Svejedno mi je gdje nastupam, u ringu ste samo ti, protivnik i sudac, ostalo je nebitno.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI