Mahič: Kritičarima zbog dovođenja Bob Sappa poručujem da prebace na tursku sapunicu!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 29.02.2012 10:43h Autor:

Bob Sapp

Kao i obično bez dlake na jeziku, promotor i vlasnik slovenske borilačke promocije WFC, Zlatko Mahič, je u razgovoru za Fight Site prokomentirao angažman Boba Sappa na WFC-u 16.

Namjerno smo rekli angažman, jer je upravo to ono što dobivate kada “unajmite” ovog nekadašnjeg borca, a sada pravu vreću za napucavanje. U posljednjih 12 K-1 dvoboja, ovaj je gorostas izgubio 11 puta. Kada je u pitanju MMA konkurencija, onda je situacija jednako katastrofična. Od 11 mečeva u zadnje tri godine, Zvijer je izgubila čak 9 puta. Kombinirano, Amerikanac je odradio 23 meča, uz nevjerojatno loš score od 3-20. Samo tri poraza stigla su odlukom. Svi ostali su posljedica nokauta, tehničkog nokauta ili najčešće – predaje.

Treba li leći nakon nekoliko sekundi, nema problema. Treba li tapkati na kraju runde, i to je OK. Bob Sapp je, barem prema svemu viđenome, odrađivao mečeve onako kako je to pasalo organizatorima. Mahič tvrdi da je većina tih dvoboja bila namještena.

“Ja sam Bob Sappa platio da se dođe boriti, a ne leći nakon par udaraca. On će biti plaćen za dolazak i za pobjedu, a ne kao obično, za dolazak i za poraz. Uglavnom se radilo o namještenim mečevima u kojima bi se na Sappovom imenu gradio image potpuno nepoznatim borcima”, otkriva Mahič i dodaje:

“Pogledajte zadnji meč. Tapkao je na udarce odmah na početku protiv nekog Turčina koji u životu nije imao niti jedan MMA meč. Nitko me ne može uvjeriti da to nije bilo namješteno.”

Kako onda znate da se neće obrukati i u Ljubljani?

“Radi se o čovjeku od 150 kilograma koji je pobjeđivao dva puta Ernesta Hoosta, Cyrila Abidija i koji je izmlatio Antonija Rodriga Nogeiru u MMA konkurenciji. On možda nema snage za 10 minuta, no ako vas dobro pogodi u prvoj ili drugoj rundi, sigurno će vas nokautirati.”

Kritika će sigurno biti. WFC je ipak velika i ozbiljna promocija…

“Kritičari me ne zanimaju, meni treba publika koja može platiti kartu. Oni zagriženi MMA fanovi, koji samo kritiziraju, ionako nikada ne dođu na priredbu nego me žicaju karte. Radili smo istraživanje i pokazalo se da najviše main stream publike zna tko je Bob Sapp. Da dovedem UFC prvaka Juniora dos Santosa, nitko ne bi imao pojma tko je taj tip. Želim napuniti dvoranu i prodati 5000 karata. Kritičarima poručujem da kupe kartu ili PPV, a ako ne žele, neka prebace kanal na neku tursku sapunicu.”

Je li bilo nekih drugih rješenja kada je u pitanju veliko ime koje bi privuklo publiku?

“Razmišljali smo, no uvijek bi bilo isto. Da sam doveo Fedora, rekli bi da je star i propao. Da sam angažirao Cro Copa, niti on nije napravio ništa značajno u posljednjih nekoliko godina. Uvijek će biti onih koji će pljuvati. Ponavljam, ja sam platio Bob Sappa da se bori, a ne da padne i da bude holivudski glumac.”

Ako nije tajna, koliko košta “angažman” Bob Sappa?

“Mnogo. Skup je.”

Protivnik je za sada nepoznat?

“Otkrit ću protivnika za dva ili tri dana. Radit će se o kick boks meču dogovorenom na tri runde po tri minute.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI