Luka Jelčić: Želim još jednu borbu do kraja godine!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 07.10.2014 14:49h Autor:

Photo by Ivana Kaurloto (Fight Site)

Nakon što je izgubio od Laszla Senyeija prije godinu dana u zagrebačkoj Areni, Luka Jelčić odlučio je prijeći u laku kategoriji. Rezultati su se pokazali već u prvom meču protiv Krasimira Georgieva, a na Final Fight Championshipu koji je održan prošlog vikenda u Ljubljani došao je do novog uspjeha…

Nokaut kojim je nakon nešto malo više od minute borbe u prvoj rundi završio Elia Madaua spada u svakom slučaju u red najatraktivnijih, najtežih i najbrutalnijih nokauta u povijesti FFC-a. Jelčić je došao do šeste profesionalne pobjede u karijeri i potvrdio da je prelazak u laku kategoriju pun pogodak. Baš kao i high kick nakon kojeg više nije bilo povratka Madaua.

"Sve je išlo baš onako kako smo planirali. Znao sam da je Madau dobar borac i da omjer koji pokazuje Sherdog nije realan pokazatelj njegovih vrijednosti. Tamo je pisalo da ima tek dvije borbe s polovičnim učinkom, ali stranica njegovog kluba otkrila je da ima šest borbi iza sebe. Znači po iskustvu smo bili gotovo ravnopravni.", započeo je razgovor Luka Jelčić koji nije skrivao zadovoljstvo ostvarenom pobjedom.

"Dobro sam ga proučio i vidio na YouTubeu nekoliko njegovih mečeva. Znao sam da je dobar boksač i baš zato sam želi borbu u stand-upu. Želio sam pokazati svima da se znam i tako boriti te da nisam samo dobar grappler."

High kick koji je uputio Jelčić već je nokautirao protivnika, a onda je uslijedio još jedan udarac koji je uzrokovao i napuknuće podlaktice, ali za kojeg će sada priznati da je bio udarac previše.

"Istina, taj udarac je bio previše i odmah nakon meča sam mu se ispričao zbog toga. Prihvatio je ispriku. Shvatio je da nije bilo namjere nekog težeg ozljeđivanja. To je jednostavno posao. Uostalom, upute suca i organizatora nam govore da se borimo dok sudac ne prekine meč."

Još se malo Luka Jelčić vratio na high kick koji je presudio pobjednika.

"Kad god se sagnem ljudi pomisle da idem na rušenje. Ovaj potez prakticira James Krause i na neki sam ga način preuzeo od njega prije šest mjeseci. Počeo sam raditi na tome i želio sam ga primijeniti već u prošloj borbi, ali nije bilo prilike za to."

Trenutno je na omjeru od 6 pobjeda i jednog poraza i s dvije pobjede od prelaska u laku kategoriji.

"Uoči prošlog meča nisam imao problema sa skidanjem kilaže. Bio sam na 79 kilograma i nije bio problem skinuti tih 9 kilograma. Ovog sam puta imao 80 kg i ta jedna kila više pokazala se kao problem jer uoči službenog vaganja morao sam je skinuti. Sljedeći ću put biti discipliniraniji i pametniji i neću si to dozvoliti jer svima koji su me u tim trenucima vidjeli sve je bilo jasno s obzirom na to kako sam izgledao."

Iako je ozlijedio ruku Luka Jelčić ne misli mirovati. Već je dva dana nakon meča počeo s treninzima.

"Proteklih mjeseci sjajan sam posao obavio sa svojim trenerima Goranom Babićem i Goranom Sajkom. U super sam formi i zašto sad to zbog ozljede ruke upropastiti. Neću stati, nastavit ću s treninzima i raditi sve što mogu bez te jedne ruke."

Za potpuni opravak od ozljede predviđena su tri tjedna, a Jelčić ove godine želi još jednu borbu.

"Volio bih se do kraja godine još jednom boriti i nadam se da se neću previše udebljati.", nasmijat će se Jelčić.

"Nije bitno tko će biti na suprotnoj strani. Nije bitno ni za što se borim, je li to za naslov ili ne. Borim se jer to volim i sve je dobro dok na suprotnoj strani nije neki prijatelj. Vjerujem da će mi Orsat Zovko i Marko Petrak pronaći novog pravog protivnika baš kao što je bio Madau. Ta je borba morala završiti prekidom, jedan od nas je morao izgubiti prekidom. Ovog sam puta ja bio uspješniji.", zaključio je na kraju Luka Jelčić.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI