Leonardo Pijetraj: Nastup na Europskom prvenstvu nam je ispred WSB-a!

intervjui 08.06.2015 12:23h Autor:

Hrvoje Sep i Leonardo Pijetraj

Ovogodišnje izdanje Svjetske boksačke serije (WSB) završit će 20. i 21. lipnja kad će se u finalnim mečevima naći Astana Arlans i Cuba Domadores.

Kubanci će braniti naslov koji su osvojili prošle sezone i pokušat će završiti sezonu s još jednim trofejem. S druge strane Astana Arlans će biti domaćin finala i pred svojim će navijačima tražiti priliku da ponovi uspjeh iz treće sezone ovog natjecanja kad je bila najuspješnija momčad WSB-a.

Filip Hrgović i Hrvoje Sep vodili su Astanu do prvog mjesta kroz natjecanje po skupinama. Očekivali su Kazahstanci da će im pomoći i u završnim obračunima, ali hrvatski je boksački dvojac odlučio prednost dati Europskom prvenstvu koje će se u kolovozu održati u Bugarskoj.

"U Astani su imali veliku želju da Hrgović i Sep nastupe protiv Kubanaca, ali procijenili smo da nam ne bi ostalo dovoljno vremena za pripreme za Europsko prvenstvo na koje idemo s velikim ambicijama.", izjavio je trenere boksačkog dvojca Leonardo Pijetraj.

"Finale s Kubancima prvo se trebalo održati 12. i 13. lipnja, postojala je čak mogućnost da se sve pomakne za srpanj. Htjeli smo biti na raspolaganju Astani jer imamo odlične odnose i omogućili su nam da kroz WSB osiguramo nastup na Olimpijskim igrama što je Hrgović i učinio, ali s obzirom da su se tremini mijenjali nismo u mogućnosti dobro se pripremiti. Hrgoviću i Sepu treba odmor. Dugo su u pogonu, a čeka ih zahtjevan posao na Europskom prvenstvu."

Nakon naporne sezone u Svjetskoj boksačkoj ligi Hrgović i Sep će odmarati desetak dana. Vremena za odmor nema previše jer obojica će u Sofiju krenuti s velikim ambicijama.

"Kroz Europsko prvenstvo tražimo kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Hrgović je u svakom slučaju jedan od glavnih favorita u svojoj kategoriji, a Sep je već osvojio broncu na Europskom prvenstvu i zna što ga čeka. Od obojice očekujem odlične rezultate i borbe za medalje. Imaju kvalitetu koju su već potvrdili i ne sumnjam u njihove uspjehe na Europskom prvenstvu.", izjavio je Leonardo Pijetraj za Fight Site.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI