Kujundžić najavljuje okršaj protiv Nosireva: Pobjedom ću staviti Stojnića pod tepih!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 05.07.2011 12:18h Autor:

Mladen Kujundžić

Borac iz OFC-a u intervjuu za Fight Site najavljuje vrlo težak meč koji ga očekuje u Istanbulu na turniru Fight Code.

> Kujundžić u subotu protiv sedmerostrukog prvaka svijeta

Nema sumnje da Mladena Kujundžića u subotu očekuje još jedan vrlo težak dvoboj. Nakon MMA meča protiv Denisa Stojnića u Moskvi prije mjesec dana, sljedeća stanica u karijeri mladog hrvatskog borca je Istanbul i prestižni turnir Fight Code.

Umjesto Freddyja Kemayja koji je trebao biti njegov originalni protivnik, Kujundžić će se sučeliti s opasnim Rusom Anatolijem Nosirevom. Sa čak 95 profesionalnih mečeva u karijeri i 89 pobjeda, te titulama u pet različitih kick-boksing organizacija, Nisirev je itekako velik zalogaj. Toga je svjestan i  Mladen…

“I svakom slučaju će biti izuzetno teško. Dignuo sam nešto kilažu, stoga smatram da u tom pogledu neću biti inferioran naspram svog protivnika. Spremio sam se jako dobro, a svojim trenerima iz OFC-a, sam pripremio i kvalitetnu taktiku. Uvjeren sam da ću dvoboj riješiti u svoju korist”, izjavio je Kujundžić u razgovoru za Fight Site.

Je li bilo vremena za pripremu pošto je od dvoboja sa Stojnićem proteklo samo mjesec dana?

“Taj meč se održao prije 37 dana i kako sam iz njega izašao bez ikakvih posljedica ili ozljeda, samo sam nastavio trenirati. U konstantnom sam treningu već godinama i dva meča u ovako kratkom razmaku mi ne predstavljaju nikakav problem. Dobro sam se spremio, kondicijski i tehnički, stoga nikakvih izlika nema. Na meču ću biti u maksimalnoj formi.”

Rekao si da si spremio taktiku za Nosireva. Možeš li otkriti barem neke pojedinosti?

“Htio bih da to ostane tajna, no budite uvjereni da sam ga dobro proučio. Gledao sam klipove i njegove dosadašnje borbe. Znam gdje su mu slabe točke, a znam i od kuda mi prijeti opasnost. Za mene u ovom meču nema iznenađenja.”

Koliko su različite pripreme za slobodnu borbu od onih za K-1 meč?

“U kick-boksing meču se dobije puno više batina nego u MMA dvoboju. No, spremanje za slobodnu borbu iziskuje puno više truda, kondicije, tehnike i svega ostaloga. Ukupno gledano, dosta je napornije.”

Ti za sada pokušavaš paralelno gurati obje karijere. Do kada?

“Za sada se bavim s obje discipline iako sam još uvijek prije svega K-1 borac. Nedostaje mi iskustva i znanja na parteru koji konstntno usavršavam. U međuvremenu

ću odraditi i poneki MMA dvoboj, no kažem, karijera u slobodnoj borbi ovisi o tome koliko brzo ću usavršiti parter. Ako ne da napadam na podu, onda barem da se mogu dobro braniti i brzo dići u stojku.”

Što ti je draže?

“Ipak mi je slobodna borba draža. Moram to priznati.”

Šira publika i dalje ne zna previše o Fight Codeu, no zapravo se radi o vrlo ambicioznoj borilačkoj promociji?

“Upravo tako. Fight Code je novi brand, no iza njega stoje vrlo ozbiljni ljudi. Nikada se nisam borio na turniru ovakvog nivoa i renomea. Uvjeren sam da će Fight Code vrlo skoro doći na sam vrh svjetske borilačke scene. Već sada su sjajno organizirani i imaju odlične borce. Ovo im je prva godina postojanja, a već rade vrhunske evente.”

Tvoj meč protiv Nosireva je dio njihovog Grand Prixa?

“Da. Ukoliko pobijedim ovu borbu, prolazim dalje i dobivam novog protivnika. Ukoliko i njega svladam, trebao bih se plasirati na finalni turnir četvorice. Nagrada za najboljeg je čak 100 tisuća dolara. Čuo sam da se finale možda planira održati krajem godine u Zagrebu.”

Jesi li stavio neugodan poraz protiv Stojnića ispod tepiha? Koje si poruke izvukao iz tog meča?

“Prebrodio sam taj poraz iako ne baš potpuno. Nakon Istanbula bih ga mogao staviti iza sebe 100 posto. I dalje me peče i želja mi da da ponovno uđem u ring sa Stojnićem. Što prije, tim bolje. Za moj poraz nema nikakvih izlika. Ne volim borce koji izgube, a onda traže opravdanja. Ja sam podbacio i to sam priznao.”

Što je pošlo po krivu?

“Sve. Ništa od taktike koju sam spremao sa svojim trenerima nisam proveo u djelo, a napravio sam neke stvari koje se od mene nisu očekivale. Obećavam svojim fanovima i svima koji me prate da se tako nešto neće ponoviti, a to ću pokazati već u meču protiv Nosireva.”

Tada si imao problema i s gubitkom kila. Kakva je sada situacija?

“Prije leta u Moskvu imao sam 101 kg, a kada sam došao na službenu vagu to se spustilo na 96.7 kg. Još uvijek mi je teško definirati što se točno dogodilo u Moskvi. Taj period od dolaska do meča mi je i dalje nejasan. Organizacija je bila sjajna, ali je hrana bila katastrofa. Ja se nisam najbolje osjećao i na koncu sam podbacio. Sada je situacija s kilažom puno bolja. Imam 100 kilograma, a s toliko ću i ući u ring.?

Koliko je Nosirev teži od tebe?

“On teži 107 kg, no prema pravilima Fight Codea, može imati samo 105 pa će nešto morati skidati. Ne radi se o velikoj razlici i mislim da tu neće biti problema.”

Kada letiš u Istanbul?

“Meč je u subotu, a mi već putujemo u četvrtak kako bih se mogao malo aklimatizirati.”

Htio si spomenuti nešto za kraj?

“Htio bih izraziti potporu Mladenu Brestovcu s kojim sam sparirao i s kojim sam se spremao posljednjih dana. On se u Costantni bori protiv Mighty Moa i uvjeren sam u njegovu pobjedu. Mladen zna što radi, vrlo je kvalitetan borca koji svoj posao odrađuje savršeno. Dvoboj protiv Samoanca će riješiti u svoju korist. Želim mu svu sreću.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI