Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Jurkovićev trener Komšić: Igor se vraća jači i bolji! | Fight Site

Jurkovićev trener Komšić: Igor se vraća jači i bolji!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 03.01.2013 11:10h Autor:

Jurković i Komšić

"Žao nam je zbog poraza, no to je sastavni dio ovog sporta. Radi se o samom vrhu svjetskog kick boksa kojem Igor definitivno pripada. Tako da se ovakve stvari događaju", poručio je trener hrvatskog kick boksera, Igora Jurkovića u ekskluzivnom razgovoru za Fight Site.

Prva je to izjava Lea Komšića nakon povratka iz Japana i razočaravajućeg poraza od Andersona "Braddocka" Silve već na startu Gloryjevog Grand Slama.

"Bili smo maksimalno spremni, maksimalno fokusirani, no i ovakav format natjecanja nije najsretnije rješenje. Igor je poraz shvatio kao svaki drugi i jedva čeka novi nastup u kojem će začepiti usta svim kritičarima", dodao je Komšić koji smatra da i format natjecanja nije išao u prilog kvaliteti.

"Kažem, kada je format ovakav, a runde po dvije minute, onda vam taktika može biti jedino da navalite na svog protivnika. To rezultira uličarskim stilom. Nemate vremena razviti borbu, a već prvo brojanje vas gurne u velike probleme. Igor se dobro oporavio nakon prvog brojanja, a ono drugo je bilo sudačka pogreška. Krivo je stao i Silva ga je samo izbacio iz ravnoteže. Nije se radilo o nokdaunu", dodaje.

Kako je Igor shvatio ovaj poraz?

"Pogledao me kada mu je sudac počeo drugi put brojati i sve mi je bilo jasno. Vidio sam da je razočaran jer se nije radilo o udarcu nego je samo izgubio ravnotežu. Šteta, no ponavljam, Igor će sigurno uspjeti i bit će na samom vrhu svjetskog kick boksa. Svi borci imaju uspone i padove, a samo je bitno da iz njega izađeš jači i bolji", odgovara Komšić.

Mnogi su uputili kritike na format natjecanja i suce koji su loše odradili svoj posao?

"Slažem se. Ovakav format je dosta zbunjujući i nepraktičan. Smatram da je šesnaest boraca previše i da je osam na samoj završnici pravi broj. Ovako mnogo toga ovisi o sucima, borci su u vremenskoj stisci, ako se nađu na početku u problemima. Tri runde po tri minute i neka se peglaju – to je prava stvar. Vidjelo se i po reakcijama sudaca da stvar nije do kraja razrađena. Bilo je grešaka i nelogičnosti", zaključuje Komšić.

Gloryjev Grand Slam je na koncu vrlo impozantno osvojio Nizozemac Semmy Schilt. S ukupno četiri K-1 WGP-a i sada Gloryjevim turnirom, "Neboder" se definitivno promaknuo u najbolje kick boksera svih vremena. Igoru predstoji povratak u dvoranu i naporni ispiti prije sljedećeg nastupa kojim će pokušati isprati gorak okus japanskog poraza. Sigurni smo da će se Jurković vratiti na pobjedničke staze jer za to ima dovoljno kvalitete.

Marko Petrak
marko.petrak@fightchannel.hr

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI