Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Jurković: Zbog meča s Dževadom odbio sam New York | Fight Site

Jurković: Zbog meča s Dževadom odbio sam New York

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 07.06.2013 15:56h Autor:

Jurkovic vs. Catinas (photo: Fight Channel - Ivana Kaurloto)

Igor Jurković u svom Poreču će odraditi čak treći meč u Final Fight Championshipu. U svakom izlasku na ring impresionirao je u borbama večeri. Na Cro Cop Final Fightu nakon dodatne runde pobijedio je Francuza Freddyja Kemaya, a u Splitu je u meču u kojem su on i njegov protivnik Raul Catinas udarali do posljednjeg daha odnio novu pobjedu i to sa slomljenom rukom. Na FFC-u 6 u okršaju ponajboljih kick boksera u regiji snage će odmjeriti s Dževadom Poturkom.

"Ako sam na FFC-u 3 u Splitu sa slomljenom šakom uspio imati borbu večeri, vidjet ćete što ću tek napraviti u Poreču. Dževad je već dugo vremena poznat i u svijetu kao vrlo čvrst borac u teškoj kategoriji. Bit će to dobar okršaj u kojem će uživati cijeli Balkan. Mislim da ova borba privlači pažnju cijele regije. Naravno da očekujem pobjedu pred svojom publikom. Dat ću sve što imam bez zadrške. Borba u Poreču mi je dodatni motiv i čast mi je što ću u svom gradu nastupati na priredbi na svjetskom nivou pred publikom koja me želi vidjeti u ringu."

– Od sljedeće godine FFC počinje održavati borbe za naslov. U Poreču ćeš imati već treći nastup za promociju i smatraš li da ako pobijediš Poturka zaslužuješ mjesto u meču za kick boks prvaka FFC-a u teškoj kategoriji?
"Nadam se da ću u slučaju pobjede dobiti tu priliku. Mislim da sam je zaslužio."

– Znaš li raspored aktivnosti za sljedeće razdoblje? Spominjala se mogućnost nastupa na Gloryjevoj priredbi u New Yorku 23. lipnja.
"Trenutno nemam neke posebne planove nakon Poreča. Očekujem nastup u rujnu na FFC-u u Puli koji bi trebao predvoditi Zelg Galešić. Iz Gloryja su me zvali za nastup u New Yorku, ali mi taj datum nije odgovarao jer sam se želio boriti u Poreču. Na kraju smo se dogovorili i situacija se rasplela na željeni način."

– Znači odbio si New York zbog Poreča?
"Haha. Da, naravno. Rekao sam da mi je velika želja boriti se u svom gradu na vrhunskoj priredbi pred publikom koja me želi vidjeti u borbi."

– Možeš li prokomentirati turnir osmorice koji će se održati na Gloryju 9 u New Yorku. Najprepoznatljivije Gloryjevo ime u Americi Tyrone Spong spušta se na 95 kilograma.
"Mislim da je Spong apsolutni favorit tog turnira, Jedino što ne znam kako on tako lako skida kilažu za MMA i kick boks mečeve. To je dosta zahtjevno i oduzima puno energije. Svaka mu čast na tome i ako bude kao protiv  Bonjaskog u Londonu favorit je turnira."

– Šaka je zacijelila, pripreme su odrađene. Kako je prošao taj period?
"Odradio sam prireme sa stalnom ekipom iz kluba pod vodstvom trenera Lea Komšića. To su sve dosta kvalitetni dečki kojima se pridružio i Mladen Kujundžić, tako da kada uđu u rotaciju na sparingu nabiju mi urnebesan tempo. Šaka je zdrava, spreman sam i u dobrom raspoloženju čekam meč. Drago mi je da se ova priča oko FFC-a odvija u pravom smjeru. Nakon praznih tribina u Splitu interes primjetno raste, vidim da i Liverkick hvali organizaciju, tako da mi je drago da stvar ide u pravom smjeru."

 

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI