Jurković: Trebat će mi puška za pobijediti Ghitu, Schilta, Bonjaskog…u jednoj večeri!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 19.11.2012 12:18h Autor:

Igor Jurković

Umjesto 2. prosinca, Glory World Series je svoj završni Grand Slam turnir najboljih 16 teškaša svijeta odlučio pomaknuti na Staru Godinu, 31. prosinca. Osim promjene termina, ambiciozna kick boks promocija "se stalila" s legendarnom, ali i posrnulom japanskom MMA organizacijom Dream, pa će dvojac zajedno u devetosatnu novogodišnju avanturu.

Nama je informacija posebno zanimljiva zbog ponajboljeg hrvatskog teškaša Igora Jurkovića koji će nastupiti u Tokiju. S obzirom na promjenu termina natjecanja, Jurković je morao potpuno "pretumbati" svoje pripreme koje su prošli tjedan ušle u završnu fazu. No, hrvatski udarač tvrdi da će biti spreman i na Staru godinu te da se ovakva promjena termina neće odraziti na njegovu formu.

U ekskluzivnom razgovoru za Fight Site, Jurković je najavio napad na titulu najboljeg kickboksača svijeta, a na početku intervjua je priznao da će mu najteže pasti razdvojenost od obitelji u blagdansko vrijeme.

"Najteže će mi pasti razdvojenost s obitelji za blagdane. Volim biti kod kuće u to vrijeme, pa mi ovo teško pada. No što je, tu je. Najvažnije je da nemam nikakvih ozljeda i da sam u dobroj formi."

Kako se promjena termina natjecanja odražava na same pripreme?

"Mi smo prije desetak dana krenuli u finiš priprema kako bi špicu forme imao točno početkom prosinca. Počeli smo s teškim sparinzima u kojima mi asistiraju suborci iz kluba. Oni se izmjenjuju na meni koji sam stalno u ringu. Tada sam dobio vijest da se turnir prolongira na Staru godinu. S obzirom da to da su pripreme već odmakle, odlučio sam napraviti pauzu i odmoriti tijelo kako bi uskoro opet startali."

Znači ne baš pozitivno?

"U biti da, ovakve nagle promjene vam poremete ritam. Tijelo mi je već bilo na određenom nivou koji ne možete jako dugo držati. Zato sam i uzeo tjedan dana odmora da se mišići, tetive i sve ostalo na tijelu opusti te da se imaju prilike regenerirati za novi ciklus. Sada opet sve ispočetka. No nema veze, bit ću spreman za Tokio."

Turnir je strašan…Ghita, Bonjasky, Schilt, LeBaner, Silva, Saki… Teško je i nabrojati sve zvijezde?

"Meni je jako drago što sam dio takvog turnira i planiram pokazati sve što mogu i koliko vrijedim. Iako sam uvijek izuzetno motiviran za svako natjecanje, ovaj put je to još izraženije. Stvarno sam nabrijan i maksimalno motiviran pokazati da sve što mogu i znam. Treniram još jače i snažnije nego inače. Bitno je da dam sve od sebe, a onda će rezultat doći sam po sebi."

Je li ovo jedan od najjačih turnira u povijesti kick boksa?

"Radi se o daleko najjačem kick boks turniru ove godine, a vjerojatno jednom od najjačih u povijesti. Baš sam razmišljao da bi najbolje bilo uzeti pušku u ring jer drugačije tri protivnika pobijediti u jednoj večeri, a u pitanju su tako kvalitetna imena, je stvarno podvig. Šalim se naravno. Ja sam prije svega zadovoljan jer sam dio ove priredbe i jer se natječem s takvim protivnicima."

Tko je prvi favorit, a koga bi trebalo izbjeći na startu?

"Mislim da je prvi favorit Daniel Ghita. Trenutačno je u najboljoj formi i nekako ga vidim barem malo iznad ostalih. U prvom kolu bi bilo dobro izbjeći njega i Semmyja Schilta. Odmah na startu naletjeti na nekoga od ovog dvojca je prilično nezahvalno. Doduše i svi ostali nositelji su kvalitetni, no smatram ovu dvojicu trenutačno najopasnijima."

Marko Petrak
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI