Jurković na K-1 Grand Prixu: Krv, znoj i suze su mi donijele ovo!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 15.10.2011 21:47h Autor:

Igor Jurković

20. najbolji teškaš svijeta, kako je nedavno proglasio Headkicklegend našeg Igora Jurkovića, dobio je priliku okušati se na izuzetno prestižnom K-1 World Grand Prixu koji je na rasporedu 29. listopada u Kini i predstavlja kvalifikacije za završni K-1 turnir.

Time mu je pružena prilika da nastavi stopama Branka Cikatića i Mirka Filipovića, jedina dva Hrvata koji su imali priliku nastupiti na završnom K-1 turniru.

Upitali smo Jurkovića kako je došlo do poziva na K-1 World Grand Prix.

“Pobjedom na priredbi United Glory u Moskvi sam dokazao da pripadam svjetskoj K-1 eliti, što su prepoznali menadžeri Golden Gloryja i trener Cor Hemmers. Nakon priprema koje smo odradili u svom klubu “King” otišli smo na sparing pripreme u Nizozemsku i menadžment Golden Gloryja je odlučio da smo trenutno najspremniji Errol Zimmerman i ja te da ćemo nas dvoje predstavljati GG tim u Kini”, otkrio nam je Jurković.

Tko je najzaslužniji za ovaj uspjeh?

“Kao i za svaki uspjeh najvažniji je rad, red i disciplina, odnosno krv, znoj i suze.”

Trener Leo Komšić rekao je da bi od protivnika samo Badr Harija htio izbjeći? Imaš li ti kakvu želju kad je u pitanju protivnik u Kini?

“Slažem se s njegovim komentarom, ali mislim da ću biti spreman za bilo koga.”

Rekao si proteklog mjeseca u intervjuu za Fight Site da ti je Mirko Filipović najveći uzor, a upravo sada imaš priliku krenuti njegovim stopama. Jesi li možda kojim slučajem bio s njime u kontaktu, je li ti dao kakav savjet?

“Trener je svakodnevno u kontaktu sa Mirkom i on podržava moj rad, a ja i dalje njega smatram jednim od najboljih svjetskih boraca i žao mi je da nije uspio osvojiti k1 Grand Prix ’98. Nadam se da i ja mogu stopama naših hrvatskih šampiona Filipovića i Cikatića.”

Kakav je raspored tijekom iduća dva tjedna? Kada putuješ u Kinu?

“Završne pripreme odrađujem u svojem klubu “Kingu”, otkud sam i potekao, s trenerom Komšićem. Sada smanjujem intenzitet treninga jer na put krećemo 25. listopada.”

“Htio bih ovim putem se zahvaliti i timu Golden Glory koji mi je ukazao povjerenje da nastupim na ovom važnom turniru, ali i naravno mojim vjernim sponzorima Materada Residence Poreč, Casino Hotel Poreč i Proteini.net”, rekao je Jurković u razgovoru za Fight Site.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI