Jeremy Kimball uoči dvoboja s TUF finalistom: U FFC donosim uzbuđenje i epske bitke!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 18.05.2016 14:43h Autor:

Jeremy Kimball

Jeremy Kimball jedno je od imena koja će se naći na prvom američkom eventu Final Fight Championshipa. Amerikanac će se ponajboljoj europskoj borilačkoj promociji predstaviti 4. lipnja u Daytona Beachu, a već u svom prvom nastupu imat će prilično nezahvalan zadatak u vidu Matta Van Burena, finalista 19. sezone The Ultimate Fightera i borca koji se već okušao u borbama na najvećoj pozornici.

Nastupi na velikoj sceni nisu nikakva nepoznanica ni Kimballu iza kojeg su po pobjeda i poraz u uglednom Bellatoru. Iako je većinu dvoboja odradio u srednjoj, Jeremy nam otkriva kako je u poluteškoj kategoriji pronašao pravu formu. Za borca koji je čak 13 centimetara viši od njega se priprema u Colorado Springsu kod oca, inače bivšeg kick-boksača i crnog pojasa u shingitai jujitsuu, ali i u MMA Labu u Phoenixu, Arizoni, gdje ga svakodnevno ‘gura’ glavni trener John Crouch.

Kimball je prve borilačke korake napravio uz oca, a s MMA nastupima je započeo sa svega 18 godina. Nakon četiri amaterska dvoboja se seli u profesionalne vode u kojima je trenutno na omjeru od 12 pobjeda i pet poraza.

“Uzbuđen sam zbog iduće borbe protiv Matta Van Burena. On je renomirani borac i svaki put kada imate priliku nastupiti protiv nekoga poput njega je riječ o posebnom trenutku”, započeo je Kimball.

Agresivan pristup kao odgovor na čak 13 centimetara razlike u visini

“Najopasniji je zbog dosega i udaraca nogama, dok bih kao svoju prednost izdvojio agresivnost i pristup u kojem nikad ne odustajem. Dobar dio mojih sparing partnera je dosta visok pa čak i viši od mog idućeg protivnika. Neki imaju i veći doseg tako da već sad lako vidim što bi moglo proći, a što ne.”

Prelazak u polutešku – pun pogodak!

“Iza mene su dvije borbe u poluteškoj kategoriji i osjećam se sto puta bolje nego što sam se osjećao u srednjoj. Smatram kako sam u boljoj formi, ali i da sam sveukupno bolji borac.”

MMA pojas i izlet u kickboxing kao ciljevi u FFC-u

“Sviđa mi se FFC i sviđa mi se ring, a isto mogu reći i za stil boraca koji se nalaze na njihovom rosteru. Također, interesantna mi je činjenica da organiziraju i kickboxing mečeve. FFC publici mogu ponuditi uzbuđenje i epske bitke o kojima će se još dugo pričati. Želim osvojiti pojas u poluteškoj, ali se i okušati u kickboxingu te pokazati njima i svijetu da ću bez obzira na sve donositi sjajne borbe.”

U prvoj rundi se zna pojaviti u različitim izdanjima

“Mislim kako sam tip borca koji polako ili iznimno brzo otvara borbu. Imam puno finiša u prvoj rundi, a imam i nekoliko dvoboja u kojima sam istu prepustio protivniku te se zatim vratio pobjedom. Radim na tome da postanem dosljedan u tome kako otvoram borbe. Sve će to stići kao rezultat ispravnih treninga, a sada se napokon osjećam kao da sve radim kako treba i to su pokazale moje posljednje borbe.”

Karijeru otvara s dva poraza, ali priča se mijenja nabolje…

“Počeo sam rano i borio sam se s nekoliko čvrstih likova u svojim prvim nastupima. Mislim kako se sve promijenilo nabolje kada sam se prilagodio i počeo bolje osjećati u kavezu. Radio sam i s nekim veteranima ovog sporta te shvatio kako pripadam društvu najboljih. Sve to napunilo je moje samopouzdanje. Počeo sam vjerovati u sebe, a to radi veliku razliku.”

Bellator i pobjeda na Chidijem Njokuanijem najsvijetliji trenuci dosadašnje karijere

“Dolazak na veliku scenu je nešto čemu svi težimo tako da je trenutak koji ću najviše pamtiti u dosadašnjoj karijeri potpisivanje ugovora s Bellatorom, dok bih kao najveću pobjedu izdvojio onu protiv Chidija Njokuanija. Ona mi je otvorila brojna vrata.”

Otac i Shingitai Jujitsu zaslužni za prve korake u svijetu borilačkih vještina

“Shingitai Jujitsu je i dalje jedna od dvorana u kojima treniram. Počeo sam se time baviti kao dijete, a otac me naučio svemu te sam uz njega zavolio ovaj sport. Uslijedili su nastupi na nekoliko ‘grappling’ turnira, a zatim sam se priključio hrvačkom timu i kao rezultat svega je stigla ovisnost o sportovima jedan na jedan. Nje se nikad nisam riješio.

Volim ovaj sport i jedva čekam stupiti u ring i svima pružiti čisto uzbuđenje u gledanju nekoga tko zaista voli ono čime se bavi”, poručio je za kraj Kimball i pozvao fanove da svjedoče njegovom nastupu na FFC-u 24.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI