Jeremy Kimball pred UFC debi: Sigurno ću se boriti ponovno u Hrvatskoj, nadam se na UFC eventu

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 25.01.2017 10:35h Autor:

Jeremy Kimball

Pred svoj UFC debi, Jeremy Kimball vjeruje kako neće imati problema što je borbu prihvatio samo deset dana održavanja, a vjeruje kako su mu dvije FFC pobjede pomogle pri dobivanju ovog ugovora. Također, izrazio je ambiciju da se ponovno bori u Hrvatskoj.

Niti mjesec dana nakon što je postao FFC prvak do 93 kilograma, Jeremy Kimball dobio je poziv koji svaki borac sanja, onaj iz UFC-a. Ozljeda jednog borca osigurala mu je mjesto na subotnjem UFC on FOX 23 eventu u Denveru, gdje će se boriti protiv Marcosa Rogeria Da Lime, kojeg pamtimo kao borca koji je savladao Igora Pokrajca.

Iako deset dana nije puno vremena za pripremu, takav poziv se ne odbija i Jeremy je već u Denveru gdje sudjeluje u “Fight Weeku”. No, našao je vremena za porazgovarati i najaviti borbu ekskluzivno za Fight Site.

Jesi li očekivao poziv UFC-a i kakva je bila tvoja reakcija nakon što je on pristigao?

Nisam čovjek koji očekuje da će se nešto dogoditi, no zato uvijek ostajem spreman za slučaj da mi se pojavi bilo kakva prilika. Kada je poziv došao, reagirao sam tako da sam prokomentirao kako je bilo i vrijeme.

Poziv je došao deset dana prije borbe, što nije puno vremena za odraditi pripremu. Ipak, nisi si mogao priuštiti luksuz propustiti takvu priliku, zar ne?

Tako je, deset dana je vrlo malo, no ja sam trenirao od moje posljednje borbe i zadržao sam jednaku formu. Nisam se opustio nego sam radio upravo zbog slučaja ako mi se pojavi neka dobra prilika. Tako da sam fizički sigurno spreman i veselim se borbi.

Da li si potpisao ugovor samo na ovu borbu ili je odmah stavljeno više nastupa?

Za sada je u pitanju samo ovaj nastup, a nakon borbe čemo vidjeti što i kako dalje. Sve će ovisiti o tome kakav ću nastup odraditi.

Smatraš li da je pojas koji si osvojio u FFC-u, kao i dvije pobjede u promociji, bio ključ ovog poziva?

Naravno da je osvajanje pojasa jako puno pomoglo, no puno više pomažu pobjede nad kvalitetnim protivnicima, protivnicima na jednom visokom nivou. Zahvalan sam FFC-u što mi je osigurao takve borbe i takve protivnike, jer sam pobjedama protiv njih pokazao koliko vrijedim.

Kada smo obavijestili o tome da si postao UFC borac, reakcije ljudi su bile jako pozitivne. Gotovo svi se slažu da si simpatičan i drag momak te da će navijati za tebe. Imaš li nešto za poručiti svojim fanovima u Hrvatskoj i regiji?

U Hrvatskoj mi se jako sviđa i bilo mi je prelijepo. Nadam se da ću dobiti priliku vratiti se tamo. Zapravo, nebitno hoće li to biti u UFC-u ili nekim drugim putevima, no ja ću se sigurno ponovno boriti u Hrvatskoj! To je jedno sjajno, ali i vrlo zabavno mjesto.

Ispred sebe imaš iskusnog i snažnog protivnika, Marcosa Rogeria Da Limu. No, kao i svaki borac, i on ima neke svoje slabosti. Koje od njih namjeravaš iskoristiti?

Istina, on je iskusan, no ja sam kroz karijeru već prolazio kroz teške ispite i uspješno ih polagao. Ne gledam na neke posebne aspekte, zapravo spreman sam se testirati i pokazati kako sam bolji od njega u svakom.

Znam da želiš ići borbu po borbu, no sad kada si napokon postao dio UFC-a, kakve su ti ambicije u promociji?

Svakako je glavni cilj probiti se u Top 10, ali cijelim putem boriti se svim srcem i bez suzdržavanja, kao što to inače radim i uvijek sam radio. Ukoliko se budem tako borio, mogu postići svoj maksimum.

Nakon raznih evenata i promocija na kojima si nastupao, napokon dolaziš na veliku scenu. Koliko si zapravo uzbuđen oko toga?

Borio sam se u raznim promocijama, pa sam tako već bio član nekih velikih, no ovo je svakako najveća i najveći korak naprijed u karijeri. Ipak, stav je takav da je svaka borba ista, da niti jedna nije važnija od druge te na taj način gledam i na ovaj nastup. Ne mogu reći da je uzbuđenje nešto veće, no to je zbog toga što volim ovaj posao i što sam pred svaku borbu maksimalno uzbuđen. Ja sam ovdje da radim ono što volim, da se borim i da pobjeđujem. I naravno, nakon pobjede uvijek odmah planiram iduću borbu kojom bih daje napredovao.

Razgovarao: Mario Katušić
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI