Jeremy Kimball: Ljepota ovog sporta je što Maro i ja možemo u ringu dokazati tko je bolji

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 13.12.2016 18:21h Autor:

Jeremy Kimball

U Zagreb nam je stigao Jeremy Kimball, američki borac koji se do sada u FFC ringu nalazio tek 14 sekundi, no to mu je bilo dovoljno da bi nokautom sigurao borbu za titulu, protiv Mare Peraka ove subote u Areni.

Ovaj mladi američki borac doputovao je u Zagreb s ambicijom osvojiti FFC pojas, što bi mu značilo korak bliže prema njegovom glavnom cilju, postati UFC borac. Tom prilikom smo s njim kratko porazgovarali.

U svom prvom UFC nastupu savladao si Matta Van Buurena, finalista Ultimate Fightera i to nokautom nakon samo 14 sekundi borbe. Kako ti je bilo tijekom tog cijelog FFC iskustva?

Stvarno sam uživao u cijelom iskustvu nastupa u ovoj promociji, kao i u samoj borbi i nemam sumnje kako ću se i ovog puta jednako dobro zabaviti.

Odmah nakon borbe si rekao kako bi se volio boriti za FFC pojas i evo te ovdje. Kada te FFC kontaktirao i što zapravo misliš o ovakvom eventu, na kojem se nalaze sve samo borbe za titulu i to u gradu odakle promocija dolazi?

Jako sam uzbuđen što me FFC odlučio dovesti u Hrvatsku baš za ovaj event i što ću se boriti za titulu. Imam plan impresionira još više nego što sam prvi put. Nevjerojatno je znati kako ću se boriti, tako reći, u FFC-ovoj kući.

Jučer si stigao u Hrvatsku. Kakvi su ti prvi dojmovi o državi i o gradu Zagrebu?

Zapravo, došli smo danas i sve do sada je za svaku pohvalu. Hrvatska je jako lijepa i osjećam se blagoslovljeno i sretno što sam ovdje.

Da li si već osjetio neke probleme oko “jet laga”, odnosno vremenske razlike. Ovo ti je prva borba izvan S.A.D., pa misliš da će to nekako utjecati? 

Nisam, odmah sam se dobro odmorio i osjećam se sjajno. Mislim da će jednako tako biti i u večeri borbe. Ne mislim da bih mogao imati problema oko toga.

Protivnik ti je Maro Perak, vrlo iskusni hrvatski borac. Koliko si ga uspio analizirati?

Gledali smo snimke borbi, a jednako su tako i moji treneri. Mislim da smo složili plan za borbu koji će nas dovesti do pobjede.

U interviewu je Maro rekao kako te respektira i da te smatra kompletnim borcem. No, isto tako je rekao da misli kako je bolji od tebe u svakom segmentu. Što možeš reći na to?

Imati će priliku testirati da li je u pravu, odnosno da li je stvarno bolji od mene u svim segmentima, kao što on misli da je. No, to je zapravo sva ljepota ovog sporta, što ćemo imati priliku natjecati se i dokazati tko je bolji.

Do sada si imao iskustvo borbi u Bellatoru i Ressurection Fighting Alliance, no tvoja ambicija je doći do UFC-a. Što misliš koliko si blizu toga da dođeš do oktogona?

Mislim kako će doći moje vrijeme kada ću se boriti u UFC-u, no ne opterećujem se time. Uživam u cijelom ovom putovanju i ovo je jednako stanica na tom putu. Zapravo, mogu reći kako put prema UFC-u počinje ovom borbom.

Što publika u Areni može očekivati od borbe između tebe i Peraka?

Mislim kako publika može očekivati jednu sjajnu borbu prepunu akcije. Sastati će se dva kompletna borca, ali ne sumnjam kako će završiti prekidom

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI